Πού να φάω στο Θησείο;

Δημιουργική κουζίνα, οικονομικοί μεζέδες, πικάντικες γεύσεις, κλασσικά ταβερνάκια. Μια νόστιμη βόλτα σε έξι κορυφαίες διευθύνσεις του Θησείου.
Πού να φάω στο Θησείο;
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Θα το πείτε τουριστικό, φασαριόζικο και «εμπορικό», όμως το Θησείο πέρα από τις πολύβουες πιάτσες του και τα pizza-café-souvlaki εστιατόρια διαθέτει και ορισμένες άκρως αυθεντικές διευθύνσεις για νόστιμες εξόδους στο κέντρο (σχεδόν) της Αθήνας.
Μεζεδάκια; Δημιουργικές γεύσεις; Παραδοσιακή κουζίνα; Ινδική κουζίνα; Από όλα έχει ο θησειώτικος μπαχτσές, κι εμείς ξεχωρίζουμε έξι κορυφαίες διευθύνσεις για φαγητό κάτω από το επιβλητικό βλέμμα της Ακρόπολης.

Kuzina
Αδριανού 9

Ο σεφ Άρης Τσανακλίδης αναμιγνύει ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις με μεσογειακές και διεθνείς γαστριμαργικές ιδέες, και τις σερβίρει –εκτός από τον κυρίως χώρο του εστιατορίου– και στην υπέροχη ταράτσα που αγναντεύει Ακρόπολη με υπέροχη θέα. Λουκουμάδες με μους φέτας, δυόσμο και σος ροδιού, φάβα με καπαρόφυλλα, σαλάτα με ρόκα, χουρμάδες και κατσικίσιο τυρί, χοντρό μακαρονάκι με πηλιορείτικο λουκάνικο και καυτερή πιπεριά και χοιρινό σιγοψημένο στον φούρνο με κρέμα από μοσχολέμονο είναι μερικές μόνο από τις δημιουργίες που θα απολαύσετε εδώ. Για ένα πλήρες γεύμα στην Κουζίνα του Άρη Τσανακλίδη, θα πληρώσετε περί τα 35€ ανά άτομο. Τιμή δικαιολογημένη δεδομένης της ποιότητας των γεύσεων και των υλικών. Εναλλακτικά, έχει και σετ μενού με 19€.

Rabbit
Απ. Παύλου 23
Είναι μικρό και ήσυχο, απλώνει λίγα και καλά τραπεζάκια έξω και σερβίρει νόστιμες δημιουργίες δια χειρός Δημήτρη Παναγιωτόπουλου (Trapezaria) αλλά και εξίσου «νόστιμα» cocktails. Στο Rabbit, την πιο καινούργια άφιξη της γευστικής μας λίστας, θα δοκιμάσετε μεταξύ άλλων χωριάτικα μακαρόνια με κοτόπουλο, νοστιμότατα κανελόνια, σαλάτα με μανιτάρια μπέικον και μαρούλι, λαχταριστά burgers, αλλά και διαφόρων ειδών πίτσες. Για ένα πλήρες γεύμα με ένα ποτήρι κρασί (δεν έχει χύμα, μόνο εμφιαλωμένο), υπολογίστε 20€ ανά άτομο.

Στέκι του Ηλία
Επταχάλκου 5

Ταβερνάκι βγαλμένο από τα παλιά, το Στέκι απλώνει τραπεζάκια έξω και σερβίρει νόστιμη ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα. Ο χώρος μέσα είναι αρκετά απλός, αλλά κάποιοι ενδεχομένως να εκτιμήσουν την ατμόσφαιρά του. Στα του μενού, οι πατάτες του είναι φρεσκοκομμένες και νοστιμότατες, η μελιτζανοσαλάτα σπιτική και «σκορδάτη», τα αρνίσια παϊδάκια – κράχτης του μαγαζιού νόστιμα και καλοψημένα, ενώ πολύ καλά είναι και τα μπιφτέκια του. Συνοδεία παγωμένης μπύρας ή κρασιού, ο λογαριασμός στον Ηλία ανέρχεται στα 15-17€ ανά άτομο. Λίγο πιο κάτω, υπάρχει και το δεύτερο… Στέκι του Ηλία, από τους ίδιους ιδιοκτήτες.

Kabar
Ακάμαντος 28

Πανέμορφο μοντέρνο ταβερνάκι το οποίο μοιράζεται το κτίριο με ένα εξίσου όμορφο μπαράκι με ειδίκευση τα κοκτέιλ και ξεχωριστή είσοδο. Πιάστε θέση στην όμορφη αυλίτσα του και απολαύστε τα πιάτα που σερβίρονται δια χειρός του σεφ της Κάππαρης : μανούρι τηγανισμένο σε φύλο με μέλι και σουσάμι, ρεβίθια με παρμεζάνα και μπέικον, σούπερ τυροκαυτερή και ζουμερό ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρασί. Ο λογαριασμός σας θα κινηθεί στα αναμενόμενα επίπεδα των 20-25€ το άτομο, μαζί με ωραιότατο χύμα κρασί –υπάρχει και ημίγλυκο, για τους φαν του είδους.

Γεύομαι και Μαγεύομαι
Νηλέως 11

Δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μαγευτείτε με τις γεύσεις του, αλλά σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Απλό μαγαζάκι, χωρίς ιδιαίτερη διακόσμηση, και μικρό χώρο αλλά όχι στριμωγμένο σερβίρει άψογα μαγειρεμένα μεζεδάκια σε αρκετά οικονομικές τιμές. Ξεκινάμε με μανιταρόπιτα εξαιρετική, συνεχίζουμε με σουφλέ τυριών με παστουρμά και χοιρινή τηγανιά, συνοδεύουμε με μια σαλάτα «Ειρήνη» (παντζάρι, ντοματούλα, μαρούλι, ρόκα, χαλούμι, σος γιαουρτιού) και πολύ καλό ημίγλυκο κρασί και δεν πληρώνουμε παραπάνω από 10-15€ ανά άτομο.

Indian Masala
Ερμού 129

Για το τέλος, αφήσαμε κάτι… καυτό. Μικρό και cosy, με τις εσωτερικές τζαμαρίες του να επιτρέπουν το χάζι στην κουζίνα και τις πυρετώδεις διαδικασίες της, το ινδικό αυτό εστιατόριο διαθέτει μια μικρή, πολύχρωμη αυλή, η οποία προσφέρει την απαραίτητη δροσιά για να γευτούμε τις πικάντικες κατά προτίμηση συνταγές του. Must το κοτόπουλο vidaloo, ό,τι πρέπει για αρχή οι πιτούλες naan με τυρί και τα πιτάκια samosas, με πατάτες και λαχανικά, ενώ σταθερή αξία το ρύζι biryani, με κουρκουμά, σαφράν και μπουκίτσες κοτόπουλο. Μπορείτε να πάρετε και πακέτο για το σπίτι ή στο χέρι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ ανά άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v