Τσιμπούσια στη Θεσσαλονίκη: 5 οικονομικές επιλογές

Τεράστιες ποικιλίες, μεγάλες μερίδες, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και χαμηλές τιμές, σε πέντε μεζεδοπωλεία της Θεσσαλονίκης για οικονομικά τσιμπούσια.
Τσιμπούσια στη Θεσσαλονίκη: 5 οικονομικές επιλογές
Νοσταλγικά ταβερνάκια με βολιώτικο τσίπουρο και μεζέδες στην πλατεία Άθωνος. Κρεατοφαγία πλάι στην Θερμαϊκό. Ποικιλίες κρεατικών ή και ethnic μεζέδων στα Λαδάδικα και γιγάντιες μερίδες για παρεΐστικα τσιμπούσια στην Καλαμαριά. Πέντε διευθύνσεις στη Θεσσαλονίκη μας χορταίνουν και με το παραπάνω, χωρίς να μας στοιχίζουν «ο κούκος αηδόνι». 

Διάβαση 
Π. Μελά 13, 2310220956

Τα σουτζουκάκια της διεκδικούν μια θέση στα κορυφαία της πόλης. Τα φιλέτα, οι πανσετούλες, τα γεμιστά μπιφτέκια, τα μερακλίδικα ορεκτικά, ακόμη και ο απλός γύρος, στη Διάβαση περνά σε άλλο επίπεδο ποιότητας και γεύσης. Γι’ αυτό και ένα «πέρασμα» από τα τραπεζάκια της με τα λευκά τραπεζομάντιλα στην περαντζάδα της Παύλου Μελά αποτελεί ιεροτελεστία για κάθε παρέα που «τσακίζει» τα κλασικά εδέσματα ψητοπωλείου που σερβίρονται, πίνει καλό κρασί, και πληρώνει περί τα 15€ κατ’ άτομο. 

Η Γωνιά του Μερακλή 
Αυγερινού 2, τηλ: 2310287726

Υποκύπτουμε στη νοσταλγία των φοιτητικών μας χρόνων, επιστρέφουμε στην πολύβουη, παραδοσιακή πλατεία Άθωνος, εκεί που ακόμη υπάρχουν «κράχτες» μπροστά στα ταβερνάκια οι οποίοι σχεδόν δίνουν μάχη για να σε διεκδικήσουν, και καθόμαστε σε μία από τις αγαπημένες μας γωνιές για παρεΐστικη, old school μεζεδοκατάσταση: Στη γωνιά του μερακλή, με τα ξύλινα τραπεζάκια, τις αντίκες από το παλιό τσαγκάρικο που λειτουργούσε στο κτίριο και τα ρεμπέτικα στα ηχεία, παραγγέλνουμε βολιώτικο τσίπουρο ή χύμα κρασάκι, και το ρίχνουμε στο τσιμπούσι. Κρεατικά στη σχάρα, ψαρομεζέδες, μελιτζανοσαλάτες, μερακλίδικες τηγανιές και παραδοσιακές συνταγές από το Ρουμλούκι Ημαθίας, που είναι το «κλου» του μενού, μας χορταίνουν και με το παραπάνω. Στο τέλος, κλείνουμε με τις κρεπούλες σοκολάτας που καταφθάνουν σε δίσκο και πληρώνουμε περί τα 15€ κατ’ άτομο (ή λιγότερο αν επιλέξουμε μεζέδες «για τη μέση» ή το μενού «τσίπουρο με μεζέ» που στοιχίζει μόλις 3,50€). 

Χάλαρο 
Θεμ. Σοφούλη 71, Καλαμαριά, τηλ: 2310423284

Με χώρο που παραπέμπει περισσότερο σε φίνο εστιατόριο παρά σε μεζεδοπωλείο, το Χάλαρο της Καλαμαριάς καταφέρνει να διατηρήσει τον… χαλαρό του χαρακτήρα και να μας χορτάσει με τις γιγάντιες μερίδες του. Φοβερό ρολό κοτόπουλο, σταβλίσιες μπριζόλες, ζουμερό ψαρονέφρι, τσίλι κοτόπουλο, σνίτσελ-γίγας, open burger και πιάτα θαλασσινών ή λαχανικών είναι μερικά από τα νοστιμότερα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει εδώ. Σημειώστε πως υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλετε και την μικρότερη εκδοχή κάθε μερίδας σε οικονομικότερες τιμές, από το ειδικό mezzo menu – υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο. 

Ελιά Λεμόνι 
Καποδιστρίου 9, τηλ: 2310515881

Μπριζολάκια χοιρινά στα 4€. Μερίδα σουτζουκάκια στα 3,30€. Πανσέτα επίσης στα 4€. Πολίτικη καροτοσαλάτα, «αλοιφές», ορεκτικά της γης και της θάλασσας, ζυμωτό από τον πετρόφουρνο με κιμά, μανιτάρια ή μπουγιουρντί. Μακαρονάδες και μαγειρευτά από μόλις 2€ και κρεατικά σούβλας από 4€. Ο κατάλογος του μοντέρνου χώρου του «Ελιά Λεμόνι» στο κέντρο δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις φοβερά χαμηλές τιμές του, ενώ οι μερίδες δεν απογοητεύουν όσους περιμένουν πως χαμηλή τιμή σημαίνει και τσιγκούνικα σερβιρίσματα. Το καλοκαίρι πιάνετε τραπέζι και στο πεζοδρόμιο του όμορφου νεοκλασικού, τρώτε του σκασμού και πληρώνετε λιγότερα από 10€ το άτομο. 

Tapas Bar 
Κατούνη 4, Λαδάδικα, τηλ: 2310547777

Η «συνταγή» είναι απλή: Έρχεστε με την παρέα στα Λαδάδικα. Πιάνετε τραπέζι στον ethnic χώρο του σπανιόλικου tapas bar. Παραγγέλνετε κανάτες sangria. Και από εκεί και πέρα, γεμίζετε το τραπέζι με μικρούς ισπανικούς μεζέδες, που στοιχίζουν από 1€. Ομελέτες με τσορίθο, σεβιλιάνικα μπέργκερ, μεσογειακές μακαρονάδες, ως και σπαλομπριζόλες προστίθενται στα «έξτρα» του καταλόγου, ενώ στο τέλος επιβάλλονται τα ιβηρικά επιδόρπια. Όσο κι αν τσιμπολογήσετε όμως, δύσκολα ο λογαριασμός θα ανέβει πάνω από τα 10-12€ κατ’ άτομο. Σημειώστε πως το Tapas Bar διανυκτερεύει: Είναι ανοικτό 24 ώρες και σερβίρει μενού για να στρώσει το στομάχι των ξενύχτηδων αλλά και καφεδάκι με πάμφθηνο πρωινό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v