Homey: Φάγαμε στο «σπιτικό» της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μοντέρνο περιβάλλον, ενδιαφέρουσες γεύσεις και «σπιτικό» feeling. Φάγαμε στο Homey στο Χαλάνδρι και μεταφέρουμε εντυπώσεις. 
Homey: Φάγαμε στο «σπιτικό» της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η άκρως δημοφιλής τηλεοπτική σεφ κατάφερε να βάλει στην… κουζίνα ακόμα και εκείνους που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη μαγειρική μέσα από τις απλές και νόστιμες συνταγές της. 

Μαζί με την κόρη της λοιπόν, Κωνσταντίνα Μανωλάκη και τον Ευγένη Χαμηλοθώρη, ιδιοκτήτη του Barbarossa στην Πάρο, άνοιξε πέρυσι το Homey στο Χαλάνδρι βάζοντας την προσωπική της πινελιά στις γεύσεις του μενού, το οποίο και επιμελήθηκε η ίδια. Μπορεί να μην είμαστε φαν των αστικών θρύλων, αλλά ο δρόμος που στεγάζεται το μοντέρνο αυτό εστιατόριο είναι… καταραμένος. Τα μαγαζιά/ εστιατόρια που φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς στην Εθνικής Αντιστάσεως έκλεισαν μέσα σε λίγους μόλις μήνες από το άνοιγμά τους. 

Το Homey όμως, διανύει αισίως ένα έτος λειτουργίας και αυξάνει αργά αλλά σταθερά τους πελάτες του. Καλό σημάδι; Σίγουρα, ναι. Αρκεί να συνεχίσει να προσφέρει υψηλό επίπεδο γεύσεων και να κάνει ένα μικρό σκόντο στις τιμές του.

Ο χώρος είναι όμορφα διαμορφωμένος, με την άνετη σάλα να φιλοξενεί ξύλινα τραπεζάκια και τη διακόσμηση να «παίζει» με τόνους ξύλου, λευκού και ανθρακί. Περιμετρικά δερμάτινοι καναπέδες πλαισιώνουν τον χώρο, ενώ κοντά στην είσοδο δεσπόζει η μεγάλη μπάρα στην οποία μπορείτε να απολαύσετε τα cocktails σας το βράδυ, όταν η μουσική ανεβάζει τους τόνους και το Homey αποκτά μπαρίστικη διάθεση. Το Homey διαθέτει και όμορφη αυλίτσα, η οποία είναι ό,τι πρέπει για τα καλοκαιρινά βράδια, όμορφα διαμορφωμένη με αρκετά τραπεζάκια και ικανοποιητικές δόσεις πρασίνου. 

Το μενού του εστιατορίου δείχνει την αδυναμία του στο κρέας, ενώ κάθε μέρα ο ξυλόφουρνος και η κουζίνα του βγάζουν επιλεγμένα πιάτα τα οποία έχουν την φιλοσοφία του μαγειρευτού – μαμαδίσιου – σκεφτείτε μπριάμ, γεμιστά, φασολάκια, μοσχαράκι λεμονάτο ή κοκκινιστό και άλλα τέτοια ωραία. 

Στο τραπέζι μας ήρθε δροσερή και ευφάνταστη η σαλάτα με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φρέσκιες φράουλες και λευκή σάλτσα, που ταίριαξε άψογα με το καρπάτσιο μοσχαριού, το οποίο σερβίρεται κομμένο σε έξτρα λεπτές φετούλες και μαριναρισμένο με διάφορα βότανα και μπαχαρικά.

Τα μανιτάρια με φύκια ήταν ένα ιδιαίτερο πιάτο, με τα μαριναρισμένα στο ξύδι φύκια να έχουν αποκτήσει τραγανή υφή και να συνδυάζονται άψογα με τα μανιτάρια, ενώ τα αυγά – μάτια πάνω σε φρεσκοκομμένα πατατάκια με τριμμένη γραβιέρα και λάδι τρούφας ήταν εξαιρετικά σε γεύση και παρουσίαση. Στα κυρίως πιάτα, επιλέξαμε picanha, η οποία ήρθε με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές και σάλτσα bearnez. Το κρέας ήταν ζουμερό όσο πρέπει και ψημένο άψογα, αναδύοντας όλη την γευστική γοητεία του συγκεκριμένου είδους μοσχαρίσιου φιλέτου.

Πιάτο… εξωτικό, το τρυφερό στήθος κοτόπουλου σε μπουκίτσες με σάλτσα από μάνγκο, φρούτα του δάσους και τζίντζερ συνοδευόταν με κινόα και ήταν ιδιαίτερα νόστιμο και ζουμερό. 

Από τα επιδόρπια, επιλέξαμε μιλφέιγ με παγωτό βανίλια και σοκολάτα, το οποίο ήταν μεν εντυπωσιακό σε όψη και χορταστικό σε μέγεθος, όμως δεν είχε να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο σε γεύση. Η pavlova του Homey αντιθέτως, γεμιστή με κρέμα βανίλια και φρέσκιες φράουλες ήταν σίγουρα ένα επιδόρπιο – αποκάλυψη που μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Στο Homey θα δοκιμάσετε μοντέρνα, ποιοτική ελληνική κουζίνα και θα χορτάσετε με 25-35€ ανά άτομο (2 ορεκτικά, 2 κυρίως, 1 σαλάτα), χωρίς κρασί. Οι τιμές του θα μπορούσαν να είναι χαμηλότερες. Αν το καταφέρει χωρίς να ρίξει την ποιότητα των υλικών του, τότε σίγουρα θα μιλάμε για μια ακόμα επιτυχία της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. 

* Σημειώστε ότι το Homey κάνει και delivery στις γύρω περιοχές με ελαφρώς διαφορετικό μενού και σαφώς πιο οικονομικές τιμές. Δείτε το μενού εδώ

Νικόλας Γεωργιακώδης
Homey 
Εθν. Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι 
Τηλ: 210 6841156 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v