Σαββατιάτικο ουζάκι: 5 ηλιόλουστες διευθύνσεις

Ουζάκι, μεζέδες στεριανοί και θαλασσινοί, ήλιος, φιλικές τιμές. Αυτό το Σάββατο απολαμβάνουμε το δημοφιλές απόσταγμα σε πέντε αγαπημένες διευθύνσεις.
Σαββατιάτικο ουζάκι: 5 ηλιόλουστες διευθύνσεις
Η άνοιξη… σηκώνει δύο πράγματα: καφεδάκι και ούζο στον ήλιο. Για το πρώτο, σας έχουμε προτείνει παλαιότερα τις αγαπημένες μας διευθύνσεις. Για το δεύτερο, ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε μαζί μερικές από τις κορυφαίες διευθύνσεις για ουζογνωσία μετά του απαραίτητου τσιμπολογήματος στην πόλη.

Ιδού λοιπόν πέντε στέκια για Σαββατιάτικη ουζοκατάνυξη.

Υρία
Ηρακλειδών 6, Θησείο, τηλ: 210 4100040
Σε έναν όμορφο και μικρό χώρο με θέα την Ακρόπολη και αρκετή ησυχία, η Υρία σερβίρει ουζάκι, τσίπουρο και χειροποίητη κουζίνα σε αρκετά χαμηλές τιμές. Πιάστε τραπεζάκι έξω, παραγγείλετε το ούζο σας και συνοδέψτε με χειροποίητες τηγανιτές πατάτες, λουκάνικο Καρπενησίου, μαριναρισμένο γαύρο και νοστιμότατο κρητικό ντάκο. Ο λογαριασμός δε θα ξεπεράσει τα 12€ ανά άτομο.

Μήτσος
Πλατεία Χαλανδρίου
Σταθερή αξία ο Μήτσος, στην πλατεία Χαλανδρίου, διαθέτει εξαιρετικό τηγάνι χωρίς λαδίλα στις γεύσεις και σερβίρει νοστιμότατους θαλασσομεζέδες συνοδεία ικανοποιητικών ετικετών ούζου. Σούπερ γαριδάκι και γαύρος μαριναρισμένος, δροσερή χωριάτικη, μελιτζανοσαλάτα και ωραίο χταποδάκι ξυδάτο συνοδεύουν ιδανικά την ουζοκατάνυξη. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 15€ ανά άτομο.

Καφενείο Ήβης
Ν. Αποστόλη 19 και Ήβης, τηλ: 210 3232554
Λιτό ουζερί στην ομώνυμη οδό, το οποίο σερβίρει πάσης φύσεως μεζέδες από λιβανέζικη σαλάτα, μέχρι αυγά με στάκα και νοστιμότατα θαλασσινά. Εξαιρετικές οι ψητές του γαρίδες, όπως επίσης και τα αχνιστά μύδια, η πατατοσαλάτα και οι μακαρούνες με τυρί. Τις καλές ημέρες της άνοιξης βγάζει τραπεζάκια έξω, για να απολαύσουμε… λιαστοί το ουζάκι μας. Οι τιμές αρκετά καλές, περί τα 15€ ανά άτομο.

Το Αγκυροβόλι του Σωτήρη
Ακτή Θεμιστοκλέους 324, τηλ.: 210 4511231
Πολλοί Πειραιώτες και μη θα σας πουν ότι είναι το καλύτερο της Πειραϊκής, και ίσως να μην έχουν άδικο. Σερβίρει αποκλειστικά και μόνο φρέσκα ψαράκια και θαλασσινά, και μάλιστα σε εξαιρετικές τιμές: Αν αρκεστείτε στα θαλασσινά (καλαμαράκια, χταπόδι και μύδια σαγανάκι είναι τα hit του) συνοδεία ούζου δεν θα πληρώσετε παραπάνω από 10-15€ το άτομο.

Κατερίνα
Πλατεία Καρύτση 3, τηλ.: 210 3214354
Απλώνει τραπεζάκι στην πλατεία πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Καρύτση, και σερβίρει συμπαθητικά μεζεδάκια (μπεκρή μεζέ, φουρνιστά κεφτεδάκια και τηγανιτό συκώτι) σε σούπερ τιμές που δεν ξεπερνούν τα 10€ το άτομο, συνοδεία ούζου. Τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου έχει και ζωντανή μουσική.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v