Οι μέρες τρέχουν, όταν τις μοιράζεσαι με χαμόγελο!

Το Gazi College της Γλυφάδας κλείνει τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, κι εμείς (ξανα)κλείνουμε ραντεβού εκεί για λαχταριστές γεύσεις και καταπληκτικά κοκτέιλ.
Οι μέρες τρέχουν, όταν τις μοιράζεσαι με χαμόγελο!
Οι πρώτοι μήνες πέρασαν από τη νύχτα του μεγάλου opening και το Gazi College της Γλυφάδας -το νεότερο αδερφάκι της αλυσίδας που άλλαξε το τοπίο με τα πρώτα καταστήματα σε Γκάζι και Πειραιά- έχει κιόλας υιοθετηθεί από όσους έψαχναν κάτι πραγματικά αυθεντικό στα νότια προάστια.

Πίσω από τις μεγάλες τζαμένιες πόρτες του, ένα πολύχρωμο πλήθος πλημμυρίζει κάθε στιγμή το ατμοσφαιρικό σκηνικό του Gazi College, συνθέτοντας ένα γοητευτικό μωσαϊκό προσώπων, χαμόγελων και ιστοριών που μεταμορφώνεται διαρκώς, από νωρίς το πρωί μέχρι η νύχτα να δώσει τη σειρά της στην επόμενη ημέρα. Κι αν υπάρχει ένα μυστικό πίσω από την επιτυχία με την οποία το Gazi College της Γλυφάδας ανακηρύχθηκε αμέσως σε must spot της περιοχής, είναι πως μιλάει κατ' ευθείαν στην καρδιά μας.

Αυτή είναι άλλωστε και η μόνη γλώσσα όσων βρίσκονται πίσω από την επιτυχημένη αλυσίδα των bar-restaurant Gazi College, τα οποία ήρθαν να αλλάξουν όσα γνωρίζαμε γύρω από την all-day και all-night διασκέδαση στην πόλη. Από τους αρχιτέκτονες που έστησαν ένα πραγματικά νοσταλγικό και cozy χώρο, τον executive chef Μιχάλη Φανερωμένο και τον Κοσμά Σαβριάδη που φρόντισαν για τις πιο εύστοχες συνταγές με τα πιο αγνά υλικά, μέχρι τους αφοσιωμένους bartenders και το πάντα χαμογελαστό service, όλοι έχουν βάλει τα δυνατά τους για να μας υποδεχτούν σε μία εμπειρία διασκέδασης που σε τίποτα δεν θυμίζει τα καθιερωμένα.

Γι' αυτό και στο Gazi College της Γλυφάδας θα συναντήσεις παρέες εικοσάρηδων, τριαντάρηδων, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, ζευγάρια και μητέρες με τα παιδιά τους. Γιατί όλοι βρίσκουν αμέσως τη θέση τους ανάμεσα στους δερμάτινους καναπέδες, τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια, το εσωτερικό μπαλκόνι, γύρω από την τεράστια βιβλιοθήκη με τα βιβλία ή στη μεγάλη ξύλινα μπάρα. Και όλοι συμπληρώνουν εξίσου την πιο feel-good διάθεση.

Μαθαίνουμε την απόλαυση σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

Στο Gazi College μία μέρα είναι αρκετή για να ταξιδέψουμε σε ολόκληρο τον κόσμο. Ξεκινάμε από νωρίς και συνοδεύουμε τον πρώτο καφέ της μέρας με τα αυθεντικά αμερικάνικα Soft Cookies δια χειρός του pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη, σε δύο λαχταριστές γεύσεις: με πικρή σοκολάτα Valhrona -τη βασίλισσα της σοκολάτας- και με βρώμη για όσους αναζητούν μία γλυκιά αλλά healthy επιλογή.

Συναντιόμαστε για brunch μετά τα ψώνια ή στο break από το γραφείο και μοιραζόμαστε μία Pizza Funghi e Parmigianno. Αυθεντική λεπτή ζύμη όπως ακριβώς σερβίρεται στα σοκάκια της Νάπολι, ζυμώνεται κάθε μέρα παραδοσιακά, με ιταλικό αλεύρι και συνοδεύεται από ολόφρεσκα υλικά που μοσχοβολάνε Μεσόγειο! Για επιδόρπιο, μεταφερόμαστε στην ιταλική επαρχία και δοκιμάζουμε το μόνο πραγματικό Tiramisu, χωρίς περιττές κρέμες αλλά με χειροποίητα σαμπαγιόν, μασκαρπόνε και σαβαγιάρ μεθυσμένα σε κονιάκ και δυνατό espresso. Και βέβαια, με τριμμένη σοκολάτα στην κορυφή.

Αργά το απόγευμα συναντιόμαστε για dinner και επιλέγουμε Entrecôte Café de Paris, ένα πιάτο που έχει ήδη πιστούς λάτρεις. Γαλλική μυστική συνταγή που έχει διασωθεί από στόμα σε στόμα, προβλέπει μαρινάρισμα δύο ημερών σε πάνω από δεκαπέντε ξεχωριστά μπαχαρικά και μυρωδικά. Συνοδεύουμε το γεύμα μας με μία Cyprus Salad γεμάτη ολόφρεσκα υλικά της Μεσογείου. Ρόκα, μελιντζάνες, πιπεριές, αγνό ελαιόλαδο, balsamico και ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου ψημένο στη σχάρα και βέβαια γνήσιο κυπριακό χαλούμι. Κι αν η όρεξή μας για ταξίδι συνεχίζεται, ανακαλύπτουμε ακόμα περισσότερες γεύσεις στο ανανεωμένο menu του Gazi College, όλες με χαμηλά λιπαρά, αλλά πλούσιες σε απόλαυση.

Καθώς η νύχτα προχωράει, βρισκόμαστε στην περιζήτητη πια μπάρα του Gazi College της Γλυφάδας. Ο bartender Benjamin, αγαπημένη φυσιογνωμία στους θαμώνες, μας ετοιμάζει Alpha Betta με μαστίχα Χίου, bourbon, κανέλα, ανανά και Batida de Maracuja με βραζιλιάνικο ρούμι, passion fruit και lime. Για το απαραίτητο finger food διαλέγουμε ένα Asian Basket με επιλεγμένες γεύσεις από Ταϊλάνδη, Κίνα και Ιαπωνία σε ένα αυθεντικά ασιατικό, γευστικό ταξίδι.

Νωρίς το πρωί, καθώς η μέρα προχωρά και καθώς η νύχτα ξεδιπλώνεται, σε μία από τις unique γωνιές του Gazi College ή με delivery στο χώρο μας, οι μέρες κυλούν με χαμόγελα και γεύσεις που μας ταξιδεύουν.
 


Οι διευθύνσεις:
Αθήνα, Περσεφόνης 53-2103422112
Πειραιάς Γρηγορίου Λαμπράκη 117-2104100612
Γλυφάδα Γρηγορίου Λαμπράκη 5 -2108982723

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v