Cycladic Café: Γεύση Κυκλάδων στην καρδιά της πόλης

Το νέο Cycladic Café του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μας σερβίρει γκουρμέ κυκλαδικές συνταγές στον νέο του χώρο.
Cycladic Café: Γεύση Κυκλάδων στην καρδιά της πόλης
Την Πέμπτη, 26 Μαρτίου, παρουσιάστηκε το ολοκαίνουριο «κυκλαδικό» μενού στο νέο Cycladic Café του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, φέρνοντας στην καρδιά της πόλης γεύσεις και αρώματα από τα ελληνικά νησιά. Ο κομψός και λιτός χώρος φέρνει σε επαφή τον κυκλαδικό πολιτισμό με την ζωή στην σύγχρονη πόλη, με επιλογές για πρωινό, brunch, καφέ ή μεσημεριανό.

Τις γεύσεις αυτές επιμελείται με προσοχή η Begnis Catering, και όλες αποτελούν πρωτότυπες, ιδιαίτερες προτάσεις. Πολύ λεπτές φέτες από πεντανόστιμο λαβράκι που μοσχοβολούν χυμό πορτοκαλιού και τζίντζερ, βελουτέ σούπες λαχανικών και η πεντανόστιμη πράσινη σαλάτα με σύκο, σταφίδες και ψητό χαλούμι, είναι λίγες μόνο από τις γκουρμέ κυκλαδίτικες επιλογές μας. Για ένα πιο… απλοϊκό αλλά εξίσου νόστιμο σνακ, παραγγέλνουμε μέσα από την μεγάλη ποικιλία σάντουιτς με κυκλαδίτικα τυριά.

Όσο για το κυρίως πιάτο; Το σήμα-κατατεθέν του μενού αποτελεί το ψητό φιλέτο μπακαλιάρου, σερβιρισμένο με πουρέ λαχανικών και σαλάτα από πλιγούρι, που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ταυτόχρονα, οι επιλογές στα ζεστά πιάτα, όπως το ψαρονέφρι με κρούστα ξηρών καρπών και το μοσχαρίσιο σουβλάκι με δροσιστική γαρνιτούρα γιαουρτιού, εναλλάσσονται καθημερινά με πιάτα ημέρας.

Και, φυσικά, θα τα συνδυάσουμε όλα με κάποιο από τα πολλά κρασιά για κάθε γούστο που έχει να μας προσφέρει το Cycladic Café, όλα από διαλεγμένους, Έλληνες παραγωγούς.

Και, φυσικά, αφήσαμε το γλυκό για το τέλος. Τα γλυκά που σερβίρει το Cycladic Café είναι πρωτότυπα, ιδιαίτερα και απλά μαγευτικά – ξεχωρίσαμε, δε, την λαχταριστή και πολύ ελαφριά πανακότα με μάνγκο και καραμέλα, καθώς και την τάρτα pistachio.

Το περιβάλλον είναι φιλικό και ελκυστικό, και η εξυπηρέτηση άριστη. Τον σχεδιασμό του χώρου ανέλαβε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects, συμβαδίζοντας άψογα με την θεματική και τα εκθέματα του μουσείου. Ένας χώρος λιτός, με μαρμάρινους πάγκους για καθίσματα, και φυτά ως την οροφή, που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γαλήνης, υπό τη μελέτη και επίβλεψη της doxiadis+ Αγγελική Μαθιουδάκη, Αρχιτέκτων, Αρχιτέκτων Τοπίου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα
T: 210 7228321-3

Το Cycladic Café λειτουργεί προς το παρόν τις ώρες και μέρες του Μουσείου:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00
Πέμπτη:10.00-20.00
Κυριακή: 11.00-17.00
Τρίτη κλειστά
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v