Βγήκαμε για φαγητό στο Κολωνάκι με 20€

Νοσταλγικά μαγειρεία, funky εστιατόρια και all day bar restaurants στα δρομάκια του Κολωνακίου υπόσχονται να μας χορτάσουν χωρίς να μας… ξεπαραδιάσουν.
Βγήκαμε για φαγητό στο Κολωνάκι με 20€
της Ηρώς Κουνάδη

Δυσπιστία είναι αυτό που βλέπουμε στο βλέμμα σας, καθώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές; Κι όμως, το Κολωνάκι δεν είναι μόνο ακριβά εστιατόρια και γκουρμέ διευθύνσεις. Στα δρομάκια του κρύβονται και μικρές νόστιμες εκπλήξεις που δεν θα σας κοστίσουν ακριβότερα από 20€ κατ’ άτομο, για πλήρες γεύμα συν ένα ποτήρι κρασί ή ούζο. Πέντε από αυτές ξετρυπώσαμε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω. 

Taverna Catalana
Σίνα 9, τηλ.: 210 3610447

Ο χώρος: Μικρός αλλά πανέμορφος, με ψηλά τραπέζια και σκαμπό στην μπάρα, και γεμάτος καταλανικά μεμοραμπίλια στους τοίχους.
Δοκιμάσαμε: Απίθανο ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και καραμελωμένα κρεμμύδια, πολύ καλό burger Big Joan με μανιτάρια και patatas bravas (με σκορδάτη σάλτσα), νόστιμα δαχτυλάκια κοτόπουλου με πουρέ γλυκοπατάτας, και τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού που λέγεται brandada και είναι κρέμα μπακαλιάρου.
Ο λογαριασμός: Στα 20€ το άτομο, με ένα ποτήρι κρασί από την πληρέστατη λίστα –που ίσως σας βάλει σε πειρασμό να παραγγείλετε μπουκάλι(α), ανεβάζοντας κατά τι το τελικό ποσό.

Μαντζάρου 3 
Μαντζάρου 3, τηλ.: 210 3388216

Ο χώρος: Ένα γλυκύτατο τριώροφο νεοκλασικό με μια μυστική ταρατσούλα στον πεζόδρομο της Μαντζάρου, κοντά στην οδό Ομήρου, στεγάζει αυτό το all day café bar restaurant με την προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα και τις ωραίες μουσικές.
Δοκιμάσαμε: Δροσερή σαλάτα με φινόκιο, μήλο και βινεγκρέτ μήλου, εξαιρετικά μανιτάρια Portobello γεμιστά με Φιλαδέλφεια και μπέικον, τραγανή πίτσα Μαργαρίτα με λεπτό φύλλο, και νοστιμότατο φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο σε πάπρικα και κόλιανδρο.
Ο λογαριασμός: Στα 15-20€ το άτομο, με ποτήρι κρασί. Αν συνοδεύσετε με κοκτέιλ (τα οποία αξίζουν το έξτρα budget) υπολογίστε επιπλέον 8-9€.

Φιλίππου
Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7216390

Ο χώρος: Νοσταλγικό μαγειρείο από τα παλιά (από το 1923, για την ακρίβεια) χωρίς κραυγαλέες αναφορές. Minimal ρετρό περιβάλλον, υφασμάτινα τραπεζομάντηλα και γήινα χρώματα.
Δοκιμάσαμε: Λαχταριστό κόκορα με μακαρόνια, σπιτικό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, ωραιότατο αρνάκι κρασάτο με θυμάρι και δεντρολίβανο και πολύ καλές μελιτζάνες με τυριά.
Προσοχή στο ωράριο: Σερβίρει 13.00-17.00 και 20.30-24.00 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, και μόνο 13.00-17.00 το Σάββατο. Την Κυριακή είναι κλειστό.
Ο λογαριασμός: Στα 15-17€ το άτομο, με ωραίο κρασί και κερασμένο χαλβά σιμιγδαλένιο στο τέλος.

Δεξαμενή

Ο χώρος: Ιδανικός για ηλιόλουστα μεσημέρια (και από το πρωί ως το βράδυ από την άνοιξη και μετά), με τραπεζάκια απλωμένα γύρω από το υπέροχο πλακόστρωτο που ύμνησαν ο Παπαδιαμάντης και άλλοι λογοτέχνες και ποιητές της γενιάς του.
Δοκιμάσαμε: Καταπληκτικό χαλούμι με σύκο, «μαμαδίσια» κεφτεδάκια, βελούδινη φάβα, ωραία τηγανιτά καλαμαράκια, πετυχημένη κοτοσαλάτα και νόστιμα λουκάνικα. Όλα σε μορφή μεζέδων, για να γεμίζουν τραπεζάκια στη μέση και να τσιμπολογά η παρέα.
Ο λογαριασμός: Στα 15€ το άτομο, με τα απαραίτητα συνοδευτικά ουζάκια.

Paella Barcelona
Ξενοκράτους 48, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7210152

Ο χώρος: Ατμοσφαιρικός και κατακόκκινος όπως αρμόζει στο φλογερό ισπανικό ταμπεραμέντο. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, τα τραπεζάκια απλώνονται και στο πεζοδρόμιο, πλάι σε πρασιές και γλαστράκια που του δίνουν την αίσθηση κήπου.
Δοκιμάσαμε: Νοστιμότατη παέγια σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: την κλασικότερη των κλασικών παέγια θαλασσινών, την εναλλακτική παέγια κρεατικών και την new age παέγια λαχανικών. Συνοδεύεται απαραιτήτως με κανάτες σανγκρία και, αν θέλετε, δροσερές σαλάτες.
Ο λογαριασμός: Στα 5€ η παέγια λαχανικών, στα 7,50€ εκείνη με τα θαλασσινά. Για την σανγκρία σας, υπολογίστε 6€ για τη μικρή κανάτα και 10€ για τη μεγάλη. Συνολικά, ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v