Πέντε νέα και ζουμερά burgers στην Αθήνα

Ακολουθούμε το burger boom! των τελευταίων μηνών στην πόλη και ανακαλύπτουμε πέντε ολοκαίνουργια και πολλά υποσχόμενα μέρη για ζουμερά burgers.
Πέντε νέα και ζουμερά burgers στην Αθήνα
 του Νικόλα Γεωργιακώδη

Burger is the new black.
Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι από πέρυσι ήδη αριθμός των μπεργκεράδικων στην Αθήνα αυξάνεται διαρκώς με νέες, ζουμερές προσθήκες.

Η στροφή του κοινού σε αυτό το εκλεκτό έδεσμα εξ Αμερικής είναι πραγματικά εντυπωσιακή, αλλά όχι αδικαιολόγητη. Συνδυάζει το αγαπημένο εν Ελλάδι, ζουμερό μπιφτεκάκι, με τεράστια ποικιλία υλικών και σος μαζί με φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Τι άλλο να θελήσει κανείς για να φτάσει γρήγορα και άνετα στην γαστρονομική νιρβάνα;

Ιδού λοιπόν πέντε νέες διευθύνσεις στην Αθήνα για burgers – και ενίοτε ζουμερές μπριζόλες ή λαχταριστά ορεκτικά – ώστε την επόμενη φορά που θα κάνετε την γευστική αμαρτία, να ξέρετε το πού και το πώς.

Brooklyn: The Taste Factory
Α.Παράσχου 8 και Β. Γεωργίου, Χαλάνδρι, τηλ: 21 3035 1374

O σεφ Σταύρος Γιαννακόπουλος κάνει την απόσταση Brooklyn - Χαλάνδρι… δύο burgers δρόμο και μας συστήνει το άρτι αφιχθέν Brooklyn ως “taste factory”, δίνοντας βάση στο American Food. Ναι, εδώ θα δοκιμάσετε λαχταριστά burgers σε κάθε πιθανό συνδυασμό, αλλά και εξαιρετικό κοτόπουλο σούβλας σε τρεις εκδοχές: απλό, καυτερό και καπνιστό, λαχταριστή Ceasar’s και νόστιμα ορεκτικά. O χώρος στολίζεται με graffiti και industrial λεπτομέρειες. Η κουζίνα είναι ανοικτή για να βλέπετε τα ολόφρεσκα μπιφτέκια να σας… κλείνουν το μάτι και τα τραπέζια άνετα κατανεμημένα στην ξύλινη σάλα για να υποδεχτούν το φαγοπότι. Στα must του καταλόγου το Chicken Burger με φιλέτο κοτόπουλο, coleslaw, ντομάτα, παρμεζάνα και μαγιονέζα και το Blue Magic Mushroom με μανιτάρια Portobello, blue sauce, bacon και baby ρόκα. Πολύ καλές και οι φρεσκοκομμένες πατάτες του, οι οποίες σερβίρονται με τη φλούδα. Τα burgers ξεκινούν από 6,40€ μαζί με πατάτες, ενώ Σάββατο και Κυριακή το Brooklyn βγάζει και brunch μενού (από 4,5€ το πιάτο) 12.00 με 17.00.

BarBara Que
Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, τηλ: 21 3034 9058

Παραμένουμε στα Βόρεια Προάστια και κατευθυνόμαστε προς τα Βριλήσσια. Εκεί, κοντά στην πλατεία Αναλήψεως, το BarBara Que δανείζεται το όνομά του από μια… μάγισσα του 1700 και σερβίρει ικανοποιητική ποικιλία σε burger φτιαγμένα από 100% μοσχαρίσιο κιμά Black Angus, καθώς και λαχταριστές μπριζόλες. Από τα burgers, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το ομώνυμο BarBara Que με iceberg, ντομάτα, τυρί τσένταρ, τηγανιτό αυτό, ψητά κρεμμύδια και BBQ sauce, και το Italian Mafia με ρόκα, ντομάτα, τριμμένη παρμεζάνα, πάστα φρέσκων μανιταριών και mayo sauce αρωματισμένη με λάδι τρούφας. Αν θέλετε να ξεφύγετε από την burger-ογνωσία, συνιστούμε ανεπιφύλακτα rib eye stake. Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν και οι πατάτες του, φρέσκες και λουσμένες με εξαιρετική cheddar sauce και bacon. Το βράδυ, το εστιατόριο λειτουργεί και σαν bar με όμορφα cocktails (από 8€). Για ένα πλήρες, γεύμα στο BarBara Que, υπολογίστε περί τα 20€ ανά άτομο με μπύρα από τον πλήρως ενημερωμένο με μπόλικες ετικέτες κατάλογο.

Ace Burger Company
Καρύστου 6, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106920009

Επόμενη στάση… κεντρικά, εκεί όπου η ομάδα πίσω από τα Burger Joint, δημιούργησε πριν από μερικούς μήνες ακόμα έναν χώρο για να απολαύσουμε το εκλεκτό έδεσμα, αυτή τη φορά στην πιο casual – fast food εκδοχή του. Σε έναν μίνιμαλ και βιομηχανικό χώρο στους Αμπελόκηπους λοιπόν, έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στο όρθιο ή καθιστοί στα τραπεζάκια δημιουργίες όπως το Behold The Tower με διπλό μπιφτέκι, διπλό cheddar, διπλό bacon, bbq sauce και τηγανιτό αυγό, το Hot Chick με, τυρί Swiss και καυτερή μαγιονέζα, και το ομώνυμο The Ace με κατσικίσιο τυρί, bacon και κρατσανιστό κρεμμυδάκι. Όλα τα μπιφτέκια είναι από φρέσκο Black Angus. Στα sides βρίσκουμε το ορεκτικό – σήμα κατατεθέν ολόκληρης της Αμερικής, το Mac ‘n’ Cheese (για τους μη γνώστες κοφτό μακαρονάκι σε πλούσια σάλτσα τυριού, εξαιρετικό), νοστιμότατο hot dog και παγωτό μηχανής για όσους δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι. Οι τιμές των burger ξεκινούν από 3,5€ και φτάνουν μέχρι τα 7,5€. Το Ace διαθέτει και delivery, δείτε το μενού εδώ.

Burgerville Public Burgers
Θηβών 393 (Φωκαίας), Αιγάλεω, τηλ: 2105901640

Συνεχίζουμε στα Δυτικά Προάστια, και στη Θηβών όπου το Burgerville φιλοδοξεί να δόση απάντηση σε εκείνους που αναζητούν ένα burger στα γρήγορα και οικονομικά. Τη δίνει εμφατικά, με έναν άκρως ικανοποιητικό σε ποικιλία κατάλογο σε εξίσου άκρως ικανοποιητικές τιμές… του λαού. Ο χώρος θυμίζει Αμερική του τότε, με κάδρα των Beatles, του Ray Charles, olsdchool φωτιστικά και βινύλια στους ξύλινους τοίχους, ενώ από το μενού δοκιμάζουμε νοστιμότατες και ιδιαίτερες επιλογές όπως το Mediterranean με φέτα, ντομάτα, κάπαρη και ελιές, το Mexikan Tekila με καυτερές jalapenos, τσένταρ, μπέικον και μανιστάρια και το Karbonara με καρμπονάρα σως, bacon, μανιτάρια και παρμεζάνα. Οι τιμές για τα burger ξεκινούν από 2€. Αρκετά καλές και οι φρέσκες πατάτες, τις οποίες μπορείτε να συνοδεύσετε με σος καρμπονάρα, BBQ, cheddar, jack daniels κ.α.

Bites & Pints
Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ: 6974116972

Άνοιξε πριν από λίγους μήνες δίπλα ακριβώς από την Local Pub από τον ίδιο ιδιοκτήτη και αναλαμβάνει να γεμίσει τα στομάχια μας μετά την μπυροκατάνυξη. Τα καταφέρνει με νοστιμότατες δημιουργίες, όπως το Obelix Bite με μαριναρισμένο αγριογούρουνο μαγειρεμένο σε κονιάκ, τσένταρ, καραμελωμένα κρεμμύδια και ξεροψημένο bacon, και το Buffalo Bill με βουβαλίσιο κρέας, πίκλες, ντομάτα και μαγιονέζα. Πιάνετε θέση σε κάποιον από τους άνετους ξύλινους πάγκους ή στα σταντ δίπλα στο μπαρ, συνοδεύετε με μια καπνιστή και σοκολατένια μπύρα όπως η Mikkeller - Texas Ranger (ή οποιαδήποτε άλλη από τον αρκετά «ψαγμένο» κατάλογό του) και πληρώνετε κάτι λιγότερο από 15€. Σε περίπτωση πάντως που θελήσετε και κάτι διαφορετικό για να σας… ανοίξει η όρεξη, το Bites διαθέτει και νοστιμότατα hot dog.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v