Επτά top μεζεδοπωλεία στα Δυτικά Προάστια

Οργώνουμε Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Νέα Φιλαδέλφεια και Αγία Βαρβάρα και ανακαλύπτουμε επτά κορυφαίες διευθύνσεις για οικονομικούς και λαχταριστούς μεζέδες.
Επτά top μεζεδοπωλεία στα Δυτικά Προάστια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τα Δυτικά Προάστια, όπως έχουμε κατά καιρούς επισημαίνει σε παλαιότερα αφιερώματα, κρύβουν δεκάδες διευθύνσεις που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη: καφές, ποτό και φαγητό προσφέρονται σε άκρως οικονομικές τιμές και σε μεγάλη ποικιλία για κάθε γούστο.

Αυτή τη φορά επικεντρωνόμαστε στο φαγητό και προτείνουμε επτά νόστιμα μεζεδοπωλεία σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αγία Βαρβάρα και Νέα Φιλαδέλφεια.

Με- Ράκι
Ν. Πλαστήρα 64, Αιγάλεω, τηλ: 210 5900750

Μικρό, λιτά διακοσμημένο και cosy το Με-Ράκι είναι από εκείνα τα μαγαζάκια που σε κερδίζουν με την ατμόσφαιρα και με τις γεύσεις τους. Βρίσκεται στο Αιγάλεω, μακριά όμως από τη βαβούρα της περιοχής και σερβίρει ωραιότατα μεζεδάκια σε μικρά πιάτα στα ξύλινα τραπέζια του για να δοκιμάσετε λίγο και απ’ όλα. Ενδεικτικά προτείνουμε την σούπερ φάβα, το απάκι κοτόπουλο, το κεμπάπ, τις φρεσκοκομμένες πατάτες στη σέσουλα, τους τυρολοκουμάδες και τα καπνιστά πανσετάκια, αλλά στην πλειοψηφία τους οι επιλογές του καταλόγου θα σας αφήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Συνοδεύετε με πολύ καλό γλυκό χύμα κρασί και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10-12€ ανά άτομο.

Ρακολέμονο
Αδριανουπόλεως 17, Αιγάλεω, τηλ: 210 5910908

Σε μια παλιά, μονόροφη μονοκατοικία στο Αιγάλεω, το Ρακολέμονο στολίζει με κάδρα με παλιές φωτογραφίες της περιοχής τους τοίχους του και μας υποδέχεται με μεζέδες που… αγαπάνε Κρήτη. Κοστίζουν από 2,50-3,50€ και σερβίρονται σε μπολάκια. Στα «οπωσδήποτε» συμπεριλαμβάνονται το ταμπουλέ, ο ντάκος, το κοτόπουλο με μέλι, το γαμοπίλαφο, το χειροποίητο λουκάνικο, τα σκιουφικτά με απάκι, η ζεστή μελιτζάνα και φυσικά το ξύγαλο. Συνοδεύστε με ωραιότατο λευκό κρασί χύμα ή ρακόμελο και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 10-12€ ανά άτομο.

Μικρασιατικό Μεζεδοπωλείο
Προύσσης 12, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 210 2510007

Φωτεινός, καθαρός, ιδιαίτερα περιποιημένος εσωτερικός χώρος. Ακόμη πιο απολαυστική η αυλή του, που βρίσκεται αρκετές εκατοντάδες μέτρα από την πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας-τόσο ώστε να επικρατεί ησυχία και να απολαύσετε τις μικρασιάτικες γεύσεις κοντά στη φύση, ανάμεσα στα δέντρα και δίπλα στο σιντριβάνι της μικρής πλατείας. Στα του φαγητού, θα βρείτε όλα όσα «μυρίζουν Ανατολή»: Νοστιμότατες παστουρμαδόπιτες, λαχματζούν, εσμέ, χειροποίητα ντολμαδάκια γιαλαντζί και πολλές επιλογές κεμπάπ. Είναι πιθανόν να πετύχετε και live μουσική – υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Λεμονάκι μυρωδάτο
Στρ. Καραϊσκάκη 35, Χαϊδάρι, τηλ: 210 53.22.122

Σχετικά νέα άφιξη στο Χαϊδάρι, αυτό το μεζεδοπωλείο – ρακάδικο ξεχωρίζει για την μοντέρνα του διακόσμηση με δυνατά χρώματα σε σκούρο φόντο, την ιδιαίτερη κουζίνα του με δημιουργικές γεύσεις και τις αρκετά οικονομικές τιμές του. Εδώ θα δοκιμάσετε φοβερά μοσχαρίσια φιλετίνια με μανιτάρια και μαυροδάφνη, κοτόπουλο με θυμάρι και πουρέ και σούπερ ζουμερές ποικιλίες κρεατικών .Συνοδέψτε με ημίγλυκο κρασί και ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ ανά άτομο. Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές έχει ζωντανή μουσική (έντεχνη ή ροκ) και η κράτηση για τραπέζι επιβάλλεται.

Μεζεράκη
Στρ. Καραϊσκάκη 90, Χαϊδάρι, τηλ: 21 0598 6701

Cosy μεζεδοπωλείο στο Χαϊδάρι το οποίο είναι στέκι για τους απανταχού καλοφαγάδες, αλλά και τις φοιτητοπαρέες. Η κουζίνα του συνδυάζει μεσογειακές και κρητικές γεύσεις με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Τι δοκιμάζουμε εδώ; Νοστιμότατο ψαρονέφρι με σταντορινιό κρασί Vinsanto, μαριναρισμένες πανσέτες, γεμιστή πατατούλα με τη φλοίδα της, την ομώνυμη σαλάτα του μαγαζιού, σιουφιχτά με απάκι και εξαιρετική πανακότα ούζου με καραμέλα. Μοναδικό μείον ο σχετικά μικρός χώρος. Για ένα λουκούλειο μεσογειακό γεύμα με κρασί ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 12€ ανά άτομο.

Το Δράμι
Σίφνου 4 και Χανίων 47, Αγία Βαρβάρα, τηλ: 210 5625300

Μεζεδοπωλείο – σήμα κατατεθέν της «νόστιμης» πιάτσας της Αγίας Βαρβάρας, το Δράμι θυμίζει παλιό μπακάλικο με διάσπαρτες κονσέρβες ΚΥΚΝΟΣ στον εσωτερικό του χώρο, παλιά μηχανήματα, ένα cosy παταράκι και ξύλινα, λευκά τραπεζάκια. Οι μεζέδες του είναι «πειραγμένοι» και μας αρέσουν για την παραδοσιακή τους ιδιαιτερότητα: κοτόπουλο σε φωλιά κανταϊφιού, ψημένη πανσέτα κομμένη σε λεπτές λωρίδες, σαν γύρος, χανουμάκια (κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και λιαστή ντομάτα) με πατάτες σε κύβους και μανιτάρια με κρέμα γάλακτος μας κίνησαν το ενδιαφέρον και μας ικανοποίησαν πλήρως. Συνοδεία χύμα ροζέ κρασιού θα πληρώσετε περί τα 17€ ανά άτομο.

Ψαροκασέλα
Φιλικών 42, Περιστέρι, 210 5727257

Από τους κρεατομεζέδες στους… θαλασσομεζέδες, σε αυτήν την τίμια ψαροταβέρνα της γειτονιάς στο Περιστέρι, η οποία μαζεύει πλήθος κόσμου στα τραπεζάκια της που σπεύδει να δοκιμάσει το ελκυστικό μενού «ό,τι φας, ό,τι πιεις 13€».Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σε απεριόριστες ποσότητες τυροκαυτερή, τζατζίκι, καβουροσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, χωριάτικη, καλαμαράκι τηγανητό, σαρδέλα ψητή, μπριζολάκια, μυδοπίλαφο, χοιρινό λαιμού και κεμπάπ και συνοδεύεται με επίσης απεριόριστη κατανάλωση μπύρας, κρασιού, ούζου ή τσίπουρου. Η προσφορά ισχύει καθημερινά, ενώ αν θέλετε να επιλέξετε εκτός καταλόγου, υπολογίστε περί τα 15-20€ ανά άτομο συνοδεία κρασιού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v