Κινέζικα εστιατόρια: Πέντε top διευθύνσεις στην Αθήνα

Αχνιστά ντάμπλινγκς, τραγανή πάπια Πεκίνου, γαρίδες με πικάντικη σος και όλο το μεγαλείο της κινέζικης και της ασιατικής κουζίνας σε 5 hot αθηναϊκές διευθύνσεις.
Κινέζικα εστιατόρια: Πέντε top διευθύνσεις στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Όσο και αν έχει εξευρωπαϊστεί, όσο και αν εξακολουθεί να αποτελεί μια όχι και τόσο φθηνή επιλογή γευστικής εξόδου, η κινέζικη κουζίνα και κατ’ επέκταση οι ασιατικές πινελιές με τις οποίες διανθίζεται, παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις όσων θέλουν να ξεφύγουν μια στο τόσο από την πεπατημένη της ελληνικής.

Γιατί όσες φορές και αν δοκιμάσουμε μια πάπια Πεκίνου ή ένα γλυκόξινο χοιρινό ή εκείνα τα ζουμερά spring rolls δεν πρόκειται να πούμε ποτέ «μπουχτίσαμε, τέλος το κινέζικο» και σε κάθε αφορμή θα ξαναβάζουμε πλώρη για τις ασιατικές διευθύνσεις της πόλης.

Ιδού  πέντε κορυφαίες από αυτές.

Asian Taste
Ιεράς οδού και Κεραμεικού 116, Γκάζι, τηλ.: 2103410828

Κίνα με θέα… Ακρόπολη στο προσεγμένο αυτό εστιατόριο στο Γκάζι, το οποίο προσφέρει ευρεία γκάμα κινέζικων αλλά και ασιατικών πιάτων σε όμορφο περιβάλλον με διακριτική ανατολίτικη διακόσμηση – χωρίς κιτς πινελιές. Το μενού απευθύνεται τόσο στους μη εξοικειωμένους με την αυθεντική κινέζικη κουζίνα όσο και στους πλήρως εξοικειωμένους, για τους οποίους υπάρχει ξεχωριστός κατάλογος στα κινέζικα. Αν θέλετε να πειραματιστείτε μπορείτε να ζητήσετε από το εξυπηρετικό προσωπικό να σας προτείνει κάποια πιάτα από αυτόν. Εμείς κρατήσαμε τα ευρωπαϊκά προσχήματα και παραγγείλαμε ολόφρεσκα dumplings, γαρίδες με πικάντικη σως, μοσχάρι σετσουάν και κοτόπουλο με μπαμπού και κάσιους. Ήταν όλα εξαιρετικά στη γεύση και ικανοποιητικά σε ποσότητα. Ένα πλήρες γεύμα θα σας κοστίσει περίπου 27€ ανά άτομο, χωρίς κρασί.

Oriental Kitchen
Αρτοτίνης 4, Παγκράτι, τηλ.: 210 7520887

Μικρό, αλλά θαυματουργό αυτό το κινέζικο στέκι στο Παγκράτι αξίζει τη πιθανή ταλαιπωρία της εύρεσης θέσης για πάρκινγκ στην περιοχή και ανταμείβει με εξαιρετική κινέζικη κουζίνα. Οι γευστικές επιλογές του μενού διαθέτουν όλα τα κλασικά «διεθνή» πιάτα ενός κινέζικου εστιατορίου, όμως αν θέλετε μπορείτε να ζητήσετε από τον συμπαθέστατο ιδιοκτήτη να σας φτιάξει κάποιο από εκείνα που ετοιμάζει για τους ασιάτες πελάτες του, εκτός καταλόγου. Οι καυτερές του σούπες είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε, ενώ τα dumplings ατμού με γαρίδες εξαιρετικά και ελαφριά. Πολύ καλά και τα spring rolls, χωρίς ‘ετοιματζίδικη’ σος και άκρως γευστικό το dooble cooked pork με χοιρινό και λαχανικά (εκτός καταλόγου). Must για το τέλος η τηγανιτή μπανάνα ή το δικό τους παγωτό. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€ ανά άτομο. Τα βράδια της Παρασκευής, πλούσιος μπουφές με 15€ ανά άτομο.

Golden Phoenix
Χαρ. Τρικούπη και Γορτυνίας, Κεφαλάρι, Κηφισιά, τηλ: 210 8013588

Από τις… παλιές καραβάνες του χώρου, το Golden Phoenix ποντάρει στην προσεγμένη του κουζίνα και στο όνομα που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια. Η εξωτερική του διακόσμηση, σε τόνους σκούρου κόκκινου και χρυσού, επεκτείνεται και στο εσωτερικό του εστιατορίου, δημιουργώντας μία αυθεντική ανατολίτικη ατμόσφαιρα, στην οποία σημαντικό ρόλο παίζουν και οι παραδοσιακές κινέζικες μελωδίες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα τραγανά και αρωματικά spring rolls με την ζουμερή γέμιση λαχανικών, τα τηγανητά ντάμπλινγκς γεμιστά με χοιρινό ή τα εξαιρετικά won ton με θαλασσινά και κρεμώδες τυρί. Από τα πιο «δυνατά» κυρίως πιάτα του εστιατορίου είναι αναμφίβολα η πάπια Πεκίνου, τραγανή και μυρωδάτη με την αυθεντική γεύση της. Υπολογίστε περί τα 25€ ανά άτομο, χωρίς κρασί. Κάθε Κυριακή μεσημέρι πλούσιος μπουφές με 20€ ανά άτομο.

Το εστιατόριο έχει «αδερφάκια» στη Νέα Κηφισιά, στο Χαλάνδρι και στη Γλυφάδα.

Vietnam
Αχιλλέως 91, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9881417 και Λ. Μαραθώνος 170, Ν. Μάκρη, τηλ. 22940-50395

Ακόμα μια σταθερή αξία στις επιλογές ασιατικής κουζίνας (με λίγη δόση από Βιετνάμ), τα δύο εστιατόρια σε Παλαιό Φάληρο και Νέα Μάκρη κρατούν ψηλά τα σκήπτρα της ποιότητας στις κινέζικες γεύσεις, χωρίς να «τσιμπάνε» ιδιαίτερα την τιμή. Ο χώρος στο Π. Φάληρο είναι ζεστός και φιλόξενος, με παλιομοδίτικη (με την… καλή έννοια) διακόσμηση να φτιάχνει ένα όμορφο κλίμα για ανατολίτικη γευσιγνωσία. Πολύ καλά τα Vietnamese rolls με λαχανικά, και η σούπα won ton όσον αφορά τα ορεκτικά. Στα κυρίως το Oyster beef κάνει τη διαφορά με τον πικάντικο χαρακτήρα του, ενώ επίσης καλή είναι η πάπια Πεκίνου, ίσως από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, θα πληρώσετε περίπου 25€ ανά άτομο. Κάθε Κυριακή μεσημέρι, το Vietnam έχει μπουφέ με απεριόριστη κατανάλωση και 20€ ανά άτομο.

N’ama
Κύπρου 50, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6008936

Κινέζικο εστιατόριο, αλλά με αδυναμίες και αναφορές σε άλλες ασιατικές κουζίνες όπως η ιαπωνική, η βιετναμέζικη και η πολυνησιακή, το Nama’ μας έχει κερδίσει με τον φωτεινό του χώρο, τις χορταστικές του μερίδες και τους ακόμη πιο χορταστικούς του μπουφέδες κινέζικης κουζίνας (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μπουφές απεριόριστης κατανάλωσης με κινεζικές και βιετναμέζικες λιχουδιές με 19€, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι απεριόριστο κινέζικο και sushi με 23€ κατ’ άτομο). Στα τοπ πιάτα του μενού συγκαταλέγονται οι γαρίδες τεμπούρα, το γλυκόξινο χοιρινό, τα noodles με μοσχάρι και τα χορταστικά spring rolls. Στην περίπτωση που επιλέξετε την ελεύθερη επιλογή από τον κατάλογο, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-30€ ανά άτομο, χωρίς κρασί.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v