Ρεβεγιόν 2015: Εορταστικά μενού για κάθε budget

Gourmet γεύσεις, αλλά και low budget προτάσεις για να υποδεχτείτε σε κλίμα εορταστικής «κατάνυξης» τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Ρεβεγιόν 2015: Εορταστικά μενού για κάθε budget
Το 2014 πλησιάζει στο τέλος του και η εορταστική διάθεση φτάνει στο απόγειό της αυτές τις ημέρες. Μαζί της και εμείς ψάχνουμε να ζήσουμε λίγη από τη μαγεία των ημερών δοκιμάζοντας εκλεκτές γεύσεις στα γιορτινά μενού των εστιατορίων της πόλης, τα οποία για ακόμα μια χρονιά προσφέρουν ελκυστικές προτάσεις γαστρονομικής εξόδου για κάθε budget.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από αυτές, για να υποδεχτείτε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά – τουλάχιστον – χορτασμένοι.

* Το Gazarte φοράει τα γιορτινά του και στήνει δύο ρεβεγιόν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με επιλεγμένα dj sets, ακουστικά live sessions, αλλά και εορταστικά μενού. Την παραμονή των Χριστουγέννων ο πολυχώρος στο Γκάζι θα σερβίρει μεταξύ άλλων ρολά σολομού γεμιστά με θαλασσινά, χοιρινά φιλετάκια με βινσάντο Σαντορίνης και cheesecake με βάση από μελομακάρονο (τιμή μενού 45€ ανά άτομο), ενώ στο ισόγειο o Ευστάθιος Δράκος και η Katerine Duska θα μας παρουσιάσουν το sequel της περσινής επιτυχίας “From Broadway to Hollywood” με αγαπημένα jazz standards (τιμή εισόδου από 10€).

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το cocktail υποδοχής ξεκινά ιδανικά ένα γεύμα με σαλάτα από τραγανά λαχανικά και τυρί chevre, τάρτα με τυριά και ξερά σύκα και μοσχαράκι γάλακτος με άγρια μανιτάρια (49€ ανά άτομο), ενώ η Μαριέττα Φαφούτη, παρέα με τους Jaguar Bombs και guests-έκπληξη, στήνουν ένα μοναδικό πάρτι (είσοδος από 10€).

* Με τον απαραίτητο glam αέρα η Αίγλη Ζαππείου προσφέρει δύο μοναδικά γευστικά ρεβεγιόν με γεύσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Την παραμονή των Χριστουγέννων το μενού περιλαμβάνει σούπα σπαραγγιών βελουτέ, φιλέτο σολομού με σάλτσα αστακού, φωλιά από πράσινα φρεσκοκομμένα λαχανικά και κορμό χριστουγέννων με κρέμα σοκολάτας (55€ ανά άτομο), ενώ παραμονή πρωτοχρονιάς θα απολαύσουμε ένα ακόμα πιο… grande γεύμα με σούπα κόκκινης γλυκιάς κολοκύθας, φιλέτο γλώσσας γεμιστό με θαλασσινά, φιλετάκια μοσχάρι σε γλυκιά σάλτσα και μπάλα σοκολάτας με φράουλες, βατόμουρο και μέλι (70€ ανά άτομο). Δείτε αναλυτικά τα μενού εδώ

* Ιδιαίτερες γεύσεις για ακόμα μια εορταστική περίοδο σερβίρει το Fuga στο Μέγαρο Μουσικής, το οποίο μάλιστα προσφέρει γεύμα καλωσορίσματος (ριζότο ή pasta με ένα ποτήρι κρασί) σε ειδική τιμή των 15€ για όσους αποφασίσουν να το επισκεφτούν μετά από τις παραστάσεις. Το μενού της παραμονής των Χριστουγέννων από την άλλη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σπιτικό μαριναρισμένο σολομό με buttermilk, ραβιόλι με γέμιση παντζάρι και μοσχαρίσιο μάγουλο braise σε κόκκινο κρασί (48€ ανά άτομο), ενώ πριν την πρωτοχρονιά θα απολαύσουμε ριζότο με μελιτζάνα και καπνιστό Μετσοβόνε, χοιρινό καρέ με πουρέ σελινόριζας και μπάρα σοκολάτας με καραμελωμένο φύλλο φουντουκιού (54€ ανά άτομο).

* Στον στολισμένο Ανθό των Γεύσεων στην Καλλιθέα, το μενού της παραμονής Χριστουγέννων κοστίζει 35€ ανά άτομο και περιλαμβάνει συνολικά έξι πιάτα μεταξύ των οποίων σούπα με βασιλομανίταρα και θρούμπι, ριζότο με κρόκο Κοζάνης και τραγανή γραβιέρα, και σιγοψημένο αγριογούρουνο 12 ωρών με λαχανικά και σάλτσα βουτύρου με μανταρίνι.

* Παραμονή πρωτοχρονιάς και Χριστουγέννων το Green Park μέσα στο Άλσος Βεϊκου προσφέρει ένα άκρως οικονομικό μενού συνοδεία ζωντανής μουσικής (25€ ανά άτομο), στο οποίο θα δοκιμάσουμε σουφλέ με πέννες και τυριά, τηγανιά, σαλάτα των μάγων με ρόδι και κουκουνάρι, χοιρινό πλουμιστό με δαμάσκηνα και σοκολατόπιτα.

* Στου… Μπελαμί το ουζερί στο Πασαλιμάνι οι γιορτές αποτελούν αφορμή για δύο σπέσιαλ μενού για την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τα οποία κοστίζουν 40€ και 45€ ανά άτομο αντίστοιχα και περιλαμβάνουν ελεύθερη επιλογή από λαχταριστά πιάτα όπως γαρίδες με σάλτσα ούζου, ντολμαδάκια χιώτικα με αυγολέμονο, πολίτικη σαλάτα με ζεστό σύγκλινο, παραδοσιακή γαλοπούλα, χοιρινό φιλέτο με γραβιέρα Νάξου, στριφτοπιτάκια με κόκκορα Πίνδου, πατατοσαλάτα με καπνιστό χοιρινό Αγράφων και λαχταριστή μους σοκολάτας σε σπιτικό μπισκότο. Και στις δύο περιπτώσεις το μαγαζί θα έχει ζωντανή μουσική, ενώ η τιμή της φιάλης κρασιού την παραμονή των Χριστουγέννων κοστίζει 45€ ανά δύο άτομα και 90€ ανά δύο άτομα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Δείτε αναλυτικά τα δύο μενού εδώ.

* Ο Πεζόδρομος στον Νέο Κόσμο μας καλεί να γιορτάσουμε μουσικοχορευτικά το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων στον ζεστό του χώρο, σερβίροντας μενού με 25€ ανά άτομο το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ποικιλία ζεστών ορεκτικών (πουγκάκια κολοκυθιού, μπουρεκάκια μελιτζάνας), μοσχαράκι κοκκινιστό με κυδώνι, φιλέτο εσκαλόπ με σως μανιταριών και προφιτερόλ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα υπάρχει ζωντανή μουσική.

* Low budget και χορταστικό εορταστικό μενού θα απολαύσουμε στο Ζουρλουμπούκι στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο ετοιμάζει δύο γιορτινές βραδιές με ζωντανή μουσική και μπόλικο χορό μέχρι πρωίας. Το χριστουγεννιάτικο μενού περιλαμβάνει έξι πιάτα (25€ ανά άτομο) μεταξύ των οποίων καλωσόρισμα με μπρουσκετάκια, πατζαρόσουπα βελουτέ, χειροποίητη μαραθόπιτα και χοιρινό γεμιστό με κάστανα και δαμάσκηνα, ενώ το πρωτοχρονιάτικο μενού κοστίζει 30€ ανά άτομο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κολοκυθόσουπα βελουτέ, καπνιστό σολομό με μους γιαουρτιού και καραμελωμένο χοιρινό γεμιστό με ανάμεικτα λαχανικά. Το μεζεδοπωλείο σερβίρει και ειδικό μενού για πιτσιρίκια μέχρι 8 ετών με 19€ ανά άτομο.

* Στο Οινοσχολείο στον Νέο Κόσμο το κέφι βαράει… κόκκινο και τις γιορτινές ημέρες. Το ρεβεγιόν της παραμονής Χριστουγέννων κοστίζει 22€ ανά άτομο και περιλαμβάνει πράσινη σαλάτα, ποικιλία ορεκτικών, καρέ χοιρινού και σοκολατόπιτα, ενώ την τελευταία νύχτα του χρόνου το κόστος του μενού διαμορφώνεται στα 25€. Φυσικά και τις δύο βραδιές η ζωντανή μουσική θα είναι παρούσα για να ενισχύει το εορταστικό κλίμα. Δείτε αναλυτικά τα μενού εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v