Εστιατόρια με τζάκι: 6 χειμωνιάτικες διευθύνσεις

Προσεγμένες γεύσεις, cosy ατμόσφαιρα και το τζάκι να δεσπόζει συντροφεύοντας το γεύμα μας. Έξι εστιατόρια ανάβουν τις εστίες τους και υποδέχονται τον χειμώνα… ζεστά.
Εστιατόρια με τζάκι: 6 χειμωνιάτικες διευθύνσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το κρύο είναι τσουχτερό, ο χειμώνας είναι – σχεδόν επίσημα – εδώ και τα μπουφάν αποτελούν καθημερινή επιλογή ένδυσης. Σε προηγούμενο άρθρο επιλέξαμε «χουχουλιαστές» διευθύνσεις για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας στην πόλη, πλέον ήρθε η ώρα για να «χουχουλιάσουμε» απολαμβάνοντας αγαπημένες γεύσεις. Πώς θα το κάνουμε αυτό;

Επιλέγοντας αγαπημένα εστιατόρια με τζάκι, παραδοσιακή ατμόσφαιρα και φυσικά λαχταριστά πιάτα.

Κρυστάλλης
Πλατεία Αγίας Τριάδος 1, Πεντέλη, τηλ.: 210 6136838

Ένα από τα πρώτα ψητοπωλεία στην θρυλική πλατεία της Πεντέλης, έχει ήδη ανάψει το μεγάλο του τζάκι στην εσωτερική σάλα και μας περιμένει να απολαύσουμε τις εκλεκτές του γεύσεις. Στα δυνατά σημεία του συγκαταλέγονται το κοντοσούβλι, τα λουκάνικα, το κοκορέτσι, το γουρουνόπουλο και το αρνάκι στη σούβλα. Τα ορεκτικά είναι μεν παραδοσιακά, αλλά ξεφεύγουν από το τρίπτυχο τζατζίκι-πατάτες-χωριάτικη, και περιλαμβάνουν προτάσεις όπως μελιτζάνες γεμιστές με τυριά και ωραιότατη φάβα. Για τους λιγότερο παραδοσιακούς τύπους, υπάρχουν και λίγες πιο μοντέρνες προτάσεις, όπως σνίτσελ με ροκφόρ και σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα με ντοματίνια. Τιμές: 18-20€ το άτομο.

Argentina
Μπιττάκου 3, Καλέντζι Μαραθώνος, τηλ.: 22940 66476

Το αργεντίνικο steakhouse – «ναός» για τους κρεατοφάγους της Αθήνας και των προαστίων σερβίρει ίσως το καλύτερο κρέας που έχουμε δοκιμάσει σε αυτήν την τιμή. Τον χειμώνα το τζάκι στο κέντρο της μεγάλης του σάλας δίνει την έξτρα ζεστασιά που χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε όπως πρέπει τις γιγαντιαίες μερίδες του. Μην παρασυρθείτε και παραγγείλετε πολλά ορεκτικά, γιατί θα είναι κρίμα να μην εστιάσετε και να μην απολαύσετε όπως πρέπει τα υπέροχα κρεατικά, τα οποία αργοψήνονται στα κάρβουνα για ώρες. Καλό θα είναι να τηλεφωνήσετε μία ώρα πριν πάτε για να «κλείσετε» το μοσχάρι σας – ήτοι να παραγγείλετε την ποσότητα του κρέατος που θέλετε για κυρίως, για να αρχίσει να ψήνεται. Υπολογίστε περί τα 25€ ανά άτομο.

Sip
Κυριαζή 11, Κηφισιά, τηλ: 2130329830

Νέα και πολλά υποσχόμενη άφιξη στην Κηφισιά, το Sip κάνει εξ’ αρχής γνωστές τις οινικές και γαστρονομικές του προθέσεις διαθέτοντας περί τις 130 ετικέτες κρασιών από ελληνικό και ξένο αμπελώνα και σερβίροντας λαχταριστές δημιουργίες του σεφ Αναστάσιου Ζούμπα. Πιάστε τραπέζι στο cosy εσωτερικό του χώρο με το κόκκινο τζάκι και τα δερμάτινα καθιστικά και απολαύστε κρητικό αρνάκι με πατάτες φούρνου, καρπάτσιο, λουκουμάδες γαρίδας, χοιρινά πανσετάκια και μανιτάρια με κρασί. Αρκετά από τα πιάτα του καταλόγου προσφέρονται και σε «πακέτο» σετ μενού τις Κυριακές με ένα ποτήρι κρασί με τιμές που ξεκινούν από 10€ ανά άτομο, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι θεματικές/οινικές βραδιές γευσιγνωσίας με επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 25€ ανά άτομο.

Λεμονόκηπος
Αγ. Τριάδας 11 & Επταλόφου, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2588611

Υπέροχος, νοσταλγικός χώρος, ζωγραφισμένος στο χέρι, μια αυλή πνιγμένη στις λεμονιές, αλλά και ένα εσωτερικό «αίθριο» με ένα υπέροχο τζάκι με χρυσή καμινάδα στο ανακαινισμένο κτίριο της δεκαετίας του ’30 δημιουργούν «χουχουλιαστή» ατμόσφαιρα, η οποία έχει γεύση… Ανατολής. Οι πολίτικες και μικρασιατικές γεύσεις δεν λείπουν από το μενού, ενώ οι μερίδες καταφθάνουν σε γενναιόδωρες δόσεις στο τραπέζι. Δοκιμάστε φάβα με λιαστή ντομάτα, ταμπουλέ μικρασιάτικο, μπουρεκάκια μελιτζάνας και «γεμάτη» σαλάτα Λεμονόκηπος – από τα κυρίως μπορείτε να διαλέξετε θαλασσινά, κρεατικά σχάρας (χιτ το κεμπάπ) και μαγειρευτά της κατσαρόλας. Οι τιμές κινούνται σε λογικά επίπεδα – υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Πειναλέων
Μαυρομιχάλη 152, Εξάρχεια, τηλ.: 210 6440945

Στα «πάνω» Εξάρχεια, σε ένα κουκλίστικο νεοκλασικό στο 152 της οδού Μαυρομιχάλη. Αποτελεί αγαπημένο στέκι των αθηναίων καλοφαγάδων εδώ και δεκαετίες, και όχι άδικα. ο χώρος μικρός, αλλά άκρως ατμοσφαιρικός φέρνει στο νου εικόνες από παλιά Αθήνα με πίνακες, καντήλια και μουσικά όργανα στους τοίχους. Το τζάκι στη σάλα «ζεσταίνει» ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα και ανοίγει την όρεξη για εξαιρετικό μπιφτέκι γεμιστό με τυρί, πανσέτα φούρνου, κοτόπουλο με σάλτσα μαστίχας και λαχταριστά μεζεδάκια, όπως το τηγανιτό μαστέλο. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ ανά άτομο για ένα πλήρες γεύμα με κρασί. Τις Τετάρτες έχει ωραία live χωρίς μικρόφωνα.

Το Ρεμούτσικο
Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 210 9704515

Σε μια ανακαινισμένη αγροικία του 1900(!), η οποία μας κάνει να νοιώθουμε σα να βρισκόμαστε στην ελληνική επαρχία, το Ρεμούτσικο φτιάχνει εδώ και δεκαετίες ένα από τα καλύτερα κοντοσούβλια της πόλης. Βέβαια το κοντοσούβλι δεν είναι το μοναδικό έδεσμα που θα απολαύσουμε στους πετρόκτιστους εσωτερικούς του χώρους με τα μονίμως αναμμένα τζάκια: τα παϊδάκια, η πίτα σουτζούκι, η πανσέτα, το κοτόπουλο σχάρας με σος λεμονιού και μουστάρδας και το σούπερ γεμιστό μπιφτέκι διεκδικούν και αυτά μέρος στο τραπέζι μας. Απαραίτητη η κράτηση τραπεζιού τα Παρασκευοσαββατοκύριακα. Το κόστος ανά άτομο με κρασί, δεν ξεπερνά τα 20€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v