Πέντε μεζεδοπωλεία για μεσημεριανό τσιμπολόγημα

Νόστιμοι μεζέδες, όμορφο περιβάλλον, χαμηλές τιμές. Πέντε μεζεδοπωλεία σε Αθήνα, Πετράλωνα, Χαλάνδρι, Καλλιθέα και Μεταξουργείο μας υποδέχονται από το μεσημέρι.
Πέντε μεζεδοπωλεία για μεσημεριανό τσιμπολόγημα
Ο καιρός κάθε άλλο παρά χειμώνα θυμίζει και μας ανοίγει την όρεξη για μεζέδες συνοδεία ρακής ή κρασιού. Πού θα τους απολαύσουμε και πότε; Ιδανική ώρα της ημέρας το μεσημεράκι, ενώ όσον αφορά τις διευθύνσεις – να’ναι καλά η πόλη – έχουμε μπόλικες επιλογές.

Στο κέντρο, αλλά και στα προάστια, εντοπίσαμε πέντε αγαπημένα μεζεδοπωλεία, τα οποία δεν «δαγκώνουν» ιδιαίτερα την τσέπη μας και προσφέρουν εκλεκτά πιάτα από το μεσημέρι.

Αντέτι (Τρώων 53, Πετράλωνα, τηλ.: 6972 278478)

Αγαπημένο στέκι για τσιμπολόγημα στα Πετράλωνα, το Αντέτι απλώνει τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο έξω από τις μεγάλες τζαμαρίες του και σερβίρει τίμια –και φτηνά– μεζεδάκια που συνοδεύουν ιδανικά το ουζάκι ή τη ρακή μας. Στα προτεινόμενα σημειώστε την πικάντικη μελιτζανοσαλάτα, το εξαιρετικό σπετζοφάι, το ψητό λουκάνικο, τη γιαουρτλού, τη μελιαστή φέτα και τα μπουτάκια κοτόπουλου με ψητό ταλαγάνι. Για μερικά καραφάκια ούζο συν 4-5 μεζεδάκια, θα υπολογίσετε περί τα 10€ το άτομο.

Κονσερβοκούτι (Ιπποκράτους 148 και Βατατζή, Εξάρχεια, τηλ: 210 6461244)

Συνεργατικό στέκι, το οποίο βρίσκεται στο υπερυψωμένο ισόγειο ενός πανέμορφου νεοκλασικού και σερβίρει άκρως οικονομικούς μεζέδες με υλικά από όλη την Ελλάδα. Εδώ θα δοκιμάσετε κοτόπουλο με μπέικον και πιπεριές, καραμελωμένα χοιρινά μπριζολάκια, καγιανά με σύγκλινο Μάνης, ρολό κοτόπουλο με σπανάκι και φέτα σε κρούστα πιπεριών, μυροβόλο (χιώτικο τυρί), πίτα Καρδίτσας και πεντανόστιμο μαρινάτο χοιρινό. Συνοδεία κρασιού δε θα πληρώσετε παραπάνω από 15€ ανά άτομο.

Ρακή Μεζέ (Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα, τηλ: 210 9429027)

Μεζεδοπωλείο με ιδιαίτερη αγάπη στα θαλασσινά, το Ρακί Μεζέ σερβίρει στον όμορφο και μοντέρνο χώρο του γεύσεις «με την αλμύρα», η οποία καταφθάνει στο τραπέζι σας σε μορφή ουράς πεσκανδρίτσας, μίνι- γαρίδας με τη σέσουλα, κυδωνιών με μυρωδικά, πολίτικων μυδιών, τσίρου, μυδοπίλαφου και πολλών ακόμα γεύσεων σε value for money τιμές: Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο για μια πλήρη μεζεδοκατάνυξη συνοδεία ρακής ή ούζου.

Μυκηνών Γωνία (Μεγάλου Αλεξάνδρου 97 και Μυκηνών, τηλ.: 210 3422377)

Στη θέση όπου βρισκόταν παλιά ο Αιγύπτιος, το Μυκηνών Γωνία διαθέτει μικρό – αλλά θαυματουργό - μενού, ενώ στα αγαπημένα μας πιάτα περιλαμβάνονται τα αφράτα σπιτικά του μπιφτεκάκια («απίστευτα», όπως αναφέρονται στον κατάλογο, και έτσι θα τα ζητήσετε), η χοιρινή τηγανιά και οι ζουμεροί ντοματοκεφτέδες. Σημειώστε ότι καιρού επιτρέποντος η «Γωνία» απλώνει και τραπεζάκια στον όμορφο μικρό πεζόδρομο μπροστά της. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 12-15€ το άτομο, μαζί με κρασί.

Μπακαλοταβέρνα (Θουκυδίδου 6, Χαλάνδρι)
Μία από τις πιο ιδιαίτερες διευθύνσεις στο Χαλάνδρι, η Μπακαλοταβέρνα σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με ιδιαίτερη αδυναμία στην Κρήτη και τη Μάνη, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Τα πιάτα αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα, αλλά αν τα πετύχετε στις χειρόγραφες σελίδες του τετραδίου-μενού, αξίζει να δοκιμάσετε τα εξής: την πικάντικη μελιτζάνα γιαουρτλού στο πήλινο, τη γουρουνοπούλα, τα λουκάνικα, τη μεσσηνιακή σφαέλλα (αλμυρό τυρί) και το κοντοσούβλι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 10-15€ το άτομο, με τσιπουράκι που ταιριάζει με την ατμόσφαιρα και τους μεζέδες ή χύμα κρασί.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v