Εστιατόρια για παιδιά:Οικογενειακά γεύματα στην Αθήνα

Συγκεντρώνουμε δέκα διευθύνσεις εστιατορίων και ταβερνών που σέβονται τους… ανήλικους πελάτες τους και ενδείκνυνται για οικογενειακά γεύματα στην Αθήνα.
Εστιατόρια για παιδιά:Οικογενειακά γεύματα στην Αθήνα
Παιδικά καρεκλάκια, παιδότοποι, αυλές για παιχνίδι, μαρκαδόροι για να κρατηθούν απασχολημένα τα «ανήσυχα» πιτσιρίκια, ειδικά παιδικά μενού με απλές, δημοφιλείς γεύσεις σε καλές τιμές. Συγκεντρώνουμε τα εστιατόρια και τις ταβέρνες στην Αθήνα που διαθέτουν κάποια ή όλα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, για να ξέρετε πού μπορείτε άφοβα να απολαύσετε εξόδους «φιλικές προς τα παιδιά» και χορταστικά οικογενειακά γεύματα. 

TGI Friday’s 
(καταστήματα σε Κηφισιά, Αμπελόκηπους, Κολωνάκι και Γλυφάδα)
Καθαροί χώροι, μπαλόνια και εκπλήξεις για τα παιδιά, ικανοποιητικό παιδικό μενού αλλά και παιδικά… κοκτέιλ θα ενθουσιάσουν τα λιλιπούτεια μέλη της οικογένειάς σας σε οποιοδήποτε από τα εστιατόρια των TGI Friday’s. Το kids menu περιλαμβάνει ψητό κοτόπουλο, mini burgers, fish and chips, ζυμαρικά, chicken fingers και παγωτό, ενώ για να δροσιστούν μπορούν να απολαύσουν φρέσκο χυμό πορτοκάλι, ανάμικτο χυμό μπανάνα-φράουλα-πορτοκάλι ή smoothies και milkshakes. Υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο. 

Το Στέκι του Ανδρέα 
Δημάρχου Χρ. Μπέκα 64, Σπάτα, τηλ. 210 6632059

Μια όμορφη ιδέα για «γεμάτη» οικογενειακή απόδραση από την πόλη είναι να επισκεφθείτε με τα παιδιά σας το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα. Στην ίδια περιοχή (και μάλιστα με έκπτωση 10% εφόσον έχετε επισκεφθεί το πάρκο κάθε Κυριακή) θα απολαύσετε το γεύμα σας με ηρεμία στο Στέκι του Ανδρέα, που διαθέτει έναν σύγχρονο, ασφαλή παιδότοπο στον πρώτο όροφο. Εκεί, θα βρείτε φουσκωτά παιχνίδια και αλλαξιέρες για τα μικρότερα παιδιά, καθώς και υπεύθυνους που προσέχουν τα πιτσιρίκια όσο παίζουν, για να γευματίσετε χωρίς άγχος. Όσο για το φαγητό, θα βρείτε ελληνικές γεύσεις με κυκλαδίτικες επιρροές – δοκιμάστε γεμιστές πιπεριές, χορτόπιτα, κοκκινιστό κόκορα, κοκκινιστά κεφτεδάκια, παιδικό μπιφτέκι του Πινόκιο και λίγα αλλά καλά θαλασσινά. Υπολογίστε περί τα 8€ για το παιδικό γεύμα και περί τα 15€ ανά ενήλικα. 

Ο Τέλης 
Παλαιά Πεντέλη, έναντι Ιεράς Μονής, τηλ: 2108040484 και 2108049255

Στο εξοχικό κέντρο του Τέλη, θα βρείτε μια ζεστή σάλα ιδανική για οικογενειακά γεύματα, αλλά και έναν καταπράσινο κήπο με ιδιαίτερα περιποιημένη, περιφραγμένη παιδική χαρά με κούνιες, τσουλήθρες και παγκάκια για να εκτονωθούν τα παιδιά. Στα του φαγητού, θα δοκιμάσετε σπιτική ελληνική κουζίνα, μερακλίδικα ψητά αλλά και μαμαδίσια μαγειρευτά, όπως κόκορα με χυλοπίτες, κοτόπουλο φούρνου, λαδερά και σπανακόπιτα. Υπολογίστε περί τα 15-18€ κατ’ άτομο. 

Ο Τάσος 
Αιγίνης 9 (Μ. Αλεξάνδρου και Νέστου), Αιγάλεω, τηλ: 2105616106, 2105623270

Με ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο για τους μικρούς του πελάτες, ο Τάσος στο Αιγάλεω αποτελεί σταθερή αξία για τις οικογένειες των δυτικών προαστίων και φημίζεται για το κοκορέτσι του, τα παϊδάκια γάλακτος, αλλά και το εξαιρετικό κατσικάκι με πατάτες στη γάστρα. Τα μπιφτέκια του ζυμώνονται καθημερινά και το χύμα κρασί προέρχεται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας. Τον χειμώνα επιλέξτε κάποια από τις ζεστές αίθουσες, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει, ο κήπος με το συντριβάνι είναι η κατάλληλη επιλογή. Επιπλέον, για τα παιδιά, υπάρχουν κλόουν για άφθονο παιχνίδι κάθε Κυριακή, καθώς και παιδικό σινεμά. Υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο. 

Γιορτή 
Τέρμα Ιεράς Οδού, πάρκο Μονής Δαφνίου, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5326163

Κρυμμένη μέσα στο δάσος, δίπλα από τον Βοτανικό Κήπο του Χαϊδαρίου, η Γιορτή επιφυλάσσει διάφορες εκπλήξεις για τις οικογένειες: Διαθέτει παιδική χαρά δίπλα για να απασχολεί τα παιδιά, στήνει θέατρο σκιών για να τα διασκεδάσει, προσφέρει ειδικά παιδικά πιάτα στο μενού της, ενώ για τις ζεστές ημέρες προσφέρει το φαγητό και σε καλαθάκια για πικνίκ. Από το μενού, δοκιμάστε το αρνάκι με τα αμπελόφυλλα, το χοιρινό κότσι-γίγας ή τα αρνίσια παϊδάκια – για τα παιδιά επιλέξτε ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας ή σουβλάκι κοτόπουλο με πιτάκια, πατάτες και σαλάτα. Υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο. 

Ανεμόμυλος 
Χειμάρας 7, Ν. Ερυθραία. Τηλ. 210-8070969

Οικογενειακό περιβάλλον σε μια «τίμια» ταβέρνα από τα παλιά θα συναντήσετε στον Ανεμόμυλο των Βορείων Προαστίων, που διαθέτει ασφαλή παιδική χαρά για να κρατηθούν απασχολημένα τα πιτσιρίκια σας, αλλά και ζεστό μαγειρευτό φαγάκι για να χορτάσουν. Δοκιμάστε το μοσχαράκι ή τον κόκορα, λαδερά ή μπριζόλα σούβλας και για τα παιδιά επιλέξτε το παιδικό πιάτο με μπιφτέκι ή κοτόπουλο σχάρας. Υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο. 

Wagamama 
Golden Hall, Σπύρου Λούη και Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, τηλ: 2106836844

Τι καλύτερο μετά από τα ψώνια στο εμπορικό, από ένα οικογενειακό γεύμα σε ένα περιβάλλον που όχι μόνο σέβεται τους ανήλικους πελάτες του, αλλά φροντίζει να τους μυήσει και σε διαφορετικές γεύσεις; Στο Wagamama θα βρείτε παιχνίδια με μαρκαδόρους, παιδικά καρεκλάκια και ειδικά μενού για παιδιά – σημειώστε ότι στο εμπορικό υπάρχουν και ειδικοί χώροι βρεφικής φροντίδας. Στο παιδικό μενού θα βρείτε «mini chicken yaki soba» (noodles με κοτόπουλο, αυγό και λαχανικά), “mini grilled chicken noodles” και “mini chicken cha han” (τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο, καλαμπόκι, καρότο και σως), καθώς και ειδικούς χυμούς και παγωτό. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο. 

Μάσα Σούρα 
Μεταμορφώσεως 27 και Κων/πόλεως, Μοσχάτο, τηλ: 2104831382

Το πρώην μεζεδοπωλείο Folie Meze μεταμορφώθηκε φέτος σε «Μάσα Σούρα», αλλά συνεχίζει να εξυπηρετεί τις οικογενειακές εξόδους, με ειδικό χώρο φύλαξης και παιχνίδια ή σύνεργα ζωγραφικής για τους μικρούς του φίλους. Σημειώστε ότι κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι υπάρχει ζωντανή μουσική. Στα του φαγητού, θα δοκιμάσετε ελληνική κουζίνα και μεζέδες κρεατικών (μιξ γκριλ, τηγανιά, λουκάνικα, πανσετάκια, μπριζολάκια, σπετσοφάι, παϊδάκια κοτόπουλο κ.α.) σε τιμές που κυμαίνονται στα 10-12€ κατ’ άτομο. 

Γκαλερί του Μεζέ 
Δημοσθένους 18 και Μ. Αλεξάνδρου, Περιστέρι, τηλ: 210 5720047-8

Μια γκαλερί όπου εκτίθενται… μεζέδες για ουρανίσκους που εκτιμούν την ελληνική κουζίνα προσκαλεί τις οικογένειες στην όμορφη, νοσταλγική της σάλα στο ισόγειο ενός γοητευτικού κτιρίου στο Περιστέρι, αλλά και στον κήπο για τις ημέρες με καλό καιρό. Εκεί, θα βρείτε και μικρά καρεκλάκια για παιδιά και άνετα τραπέζια, όπου θα καταφθάσουν τηγανόπιτες, μανιταράδες, ιμάμ, λαχανοντολμάδες, σταβλίσιες μπριζόλες, παϊδάκια αλλά και μεζέδες «κατσαρόλας». Υπολογίστε περί τα 17-23€ κατ’ άτομο. Ο χώρος διατίθεται και για τραπέζια βάπτισης. 

Funmily 
Πεντέλης 114, Μαρούσι, τηλ: 2108105300

Ο οικογενειακός πολυχώρος του Αμαρουσίου διαθέτει μια γωνιά και μια δραστηριότητα για κάθε ώρα της ημέρας: Στο bistro-café θα βρείτε ζεστή σάλα και υπέροχο κήπο για να απολαύσετε καφέ, ποτό ή φαγητό με όλη την οικογένεια (από πίτσα και ζυμαρικά ή burgers μέχρι σουβλάκια και ποικιλίες κρεατικών ή πιο ελαφριά σνακ και ειδικά μενού και milkshakes για παιδιά). Στο ισόγειο επίσης θα βρείτε ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο με εγκαταστάσεις, παιχνίδια και υπηρεσίες διασκέδασης και δραστηριοτήτων για να αξιοποιηθούν οι δεξιότητες των παιδιών (γήπεδο, κούνιες, παιχνιδοσπιτάκια, karaoke, interactive floor, κινηματογράφος), ενώ στους χώρους διοργανώνονται και παιδικά πάρτι ή βαφτίσεις. Σημειώστε ότι το Funmily σας παρέχει πάνες, βραστήρες, αποσειρωμένα μπιμπερό, μωρομάντιλα και αλλαξιέρες για να μη χρειαστεί να φέρετε τίποτα από το σπίτι. Η είσοδος στον παιδότοπο στοιχίζει 8€ (για τις προσεχείς Πέμπτες, 27/11 και 4/12 η είσοδος στοιχίζει 2€), ενώ ισχύουν προσφορές και δωρεάν είσοδος σε συνδυασμό με γεύμα στο bistrot. Μάθετε περισσότερα για τα πακέτα του Funmily εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v