Πρωινό στην Αθήνα: 20 μέρη για νόστιμο ξύπνημα

Συγκεντρώνουμε τις 20 κορυφαίες διευθύνσεις café και εστιατορίων που σερβίρουν πρωινό γεύμα στην Αθήνα, για να ξεκινήσετε απολαυστικά την ημέρα σας.
Πρωινό στην Αθήνα: 20 μέρη για νόστιμο ξύπνημα
του Γιώργου Κόκουβα

Απολαυστικές τηγανίτες σε cozy χώρους. Ομελέτες και αχνιστό πρωινό καφεδάκι με θέα την Ακρόπολη. Bagels, τονωτικοί χυμοί και σπιτικές πίτες με καλή παρέα για να ξεκινήσει η μέρα γευστικά. Το πρωινό στην Αθήνα γίνεται νόστιμη ιεροτελεστία σε 20 διευθύνσεις που σερβίρουν το «σημαντικότερο γεύμα της ημέρας» για όσους βαριούνται να ετοιμάζουν οι ίδιοι το πρωινό τους κάθε μέρα. 

Nice’n’easy (Ομήρου 60 και Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ: 210 3617201)

Το κολωνακιώτικο all day στέκι αγαπά ιδιαίτερα τις βιολογικές γεύσεις, γι’ αυτό και στο πρωινό που σερβίρεται από τις 10.00 ως τις 14.00 θα βρείτε επιλογές όπως French toast με ψωμί hala και πράσινο μήλο, pancakes ολικής άλεσης, ομελέτες και πικάντικα αυγά σε τορτίγια με αβοκάντο και κόκκινα φασόλια, καθώς και δυναμωτικά milkshakes φρούτων και χυμούς με superfoods. Τα πιάτα του πρωινού μενού κυμαίνονται στα 5,50-7,50€ έκαστο. 

It Restaurant (Σκουφά 29, Κολωνάκι, τηλ: 2103635773)
Στη σωστή δόση μεταξύ μοντέρνου και σπιτικού, ο χώρος του It στο Κολωνάκι μας προσκαλεί για πρωινό γεύμα με ένα ενδιαφέρον μενού: Σε αυτό θα βρείτε ροφήματα ενέργειας, όπως οι good day χυμοί με αχλάδι, μπανάνα και πορτοκάλι και το energy bliss smoothie με πορτοκάλι, μπανάνα, αχλάδι, μήλο, μέλι και φουντούκια. Θα βρείτε επίσης βιολογικό καφέ φίλτρου, Brazilian espresso και ελληνικό τσάι, γλυκές γεύσεις όπως σπιτική μπουγάτσα και κρέμα λεμονιού, ψωμί dinkel με χαμηλή γλουτένη, ζεστή σούπα ημέρας, αρτοσκευάσματα όπως φρεσκοψημένα κρουασάν και μπριός με ελληνικά υλικά. Υπολογίστε περί τα 10-12€ κατ’ άτομο για ένα χορταστικό πρωινό γεύμα. 

Μουσείο Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, τηλ: 2109000900)

Καθημερινά ως τις 12.00 το μεσημέρι, το φιλόξενο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης με την συγκλονιστική θέα στον Ιερό Βράχο σερβίρει παραδοσιακό ελληνικό πρωινό με επιλογές όπως φρέσκο γάλα με βρώμη και κορινθιακή σταφίδα, κουλούρι Θεσσαλονίκης με γραβιέρα Νάξου, ζυμωτό ψωμί με σπιτική μαρμελάδα, αυγά με σύγκλινο, γαλατόπιτα και στραπατσάδα, σε τιμές που κυμαίνονται στα 6-8€ κατ’ άτομο για καφέ και μια χορταστική επιλογή από τα παραπάνω. 

Μαμάς Κουζίνα Κουζίνα (Αιόλου 27, τηλ: 210 3252335)
Μπορεί το concept του καταστήματος στην πλατεία Αγίας Ειρήνης να άλλαξε ελαφρώς, και πλέον από τις 20.00 και μετά να μεταμορφώνεται σε παραδοσιακό μεζεδοπωλείο, αλλά ο κλασικός self service μπουφές με τα μαγειρευτά καλούδια συνεχίζει να ισχύει ως εκείνη την ώρα. Μάλιστα, η κουζίνα λειτουργεί από το πρωί για απολαυστικό πρωινό με πίτες ημέρας, ομελέτες, φρουτοσαλάτες, γιαούρτι, χυμούς και καφέ (υπολογίστε περί τα 10€ κατ’ άτομο για χορταστικό πρωινό).

City Bar (Στοά Σπυρομήλιου)
Μετά το City Bistro, μία από τις πιο όμορφες στοές στο κέντρο της Αθήνας απέκτησε και all-day στέκι, το City Bar, που ανοίγει από νωρίς το πρωί τις πόρτες του για πρωινό καφέ με specialty coffees από την TAF, αλλά και κρουασάν, σαντουιτσάκια και σνακ για να πάρετε δυνάμεις για τη μέρα. Αν τύχει να το επισκεφθείτε αργά, επιλέξτε το wine bar του χώρου, Enomatic για γεύσεις συνοδεία εκλεκτών κρασιών. 

Hip Café (Μητροπόλεως 26, Σύνταγμα, τηλ: 2130154698) 
Μια ανάσα από το Σύνταγμα, το Hip προτείνει sweet breakfast για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, με επιλογές από γιαούρτι με δημητριακά, φρούτα και μέλι, ζεστό κουάκερ με μπανάνα, σταφίδες, ξερό σύκο, μέλι και κανέλα, σπιτική μαρμελάδα και μέλι με ζεστά ψωμάκια, οκτώ είδη αυγών και απολαυστικά pancakes – κάθε επιλογή κυμαίνεται στα 5-6€. 

Mama Roux (Αιόλου 48, τηλ: 2130048382) 

Κάθε μέρα από τις 10.00 ως τις 12.30, το γνωστό στέκι με τις ethnic γεύσεις στην Αιόλου σερβίρει πρωινό με pancakes, αυγά μάτια ή scrambled, bagel, καφέ, φυσικό χυμό, γιαούρτι με φρούτα ή cupcake – υπολογίστε περί τα 10-12€ κατ’ άτομο για όλα τα παραπάνω. 

Museum Café Restaurant (Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ: 2108011170) 

Το Museum Café του Μουσείου Γουλανδρή φιλοδοξεί να γίνει το νέο all day στέκι στα Βόρεια Προάστια, σερβίροντας brunch καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 10.00 το πρωί. Οι γεύσεις περιλαμβάνουν από το κλασικό τοστ γαλοπούλα-τυρί (3€) και μπριός με προσούτο, μοτσαρέλα, ντομάτα και πέστο (5€), μέχρι μπαγκέτες με παπαρουνόσπορο, ζαμπόν και γραβιέρα ή σολομό και αβοκάντο (7€), αυγά καγιανά (7€), κις με σπαράγγια, κολοκυθόπιτα, κις λοραίν και φριτάτα γαλοπούλας (επίσης 7€). 

Handlebar (Μελανθίου 8, Ψυρρή, τηλ: 2114093002)
Στο μικροσκοπικό αλλά θαυματουργό στέκι που αγαπά ιδιαίτερα την ποδηλατική κουλτούρα στου Ψυρρή, θα δοκιμάσετε καθημερινά από τις 10.00 το πρωί νοστιμιές από τον brunch κατάλογο που περιλαμβάνει φθινοπωρινές σούπες, bagel με σολομό, αυγά scrambled, αλμυρά muffins, αυγόφετες, γιαούρτι με μέλι και καφέ ή φρέσκα smoothies σε πάμφθηνες τιμές (τα αυγά ξεκινούν από 1,50€ και τα bagels από 4,50€). 

Black Duck Garden (Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, τηλ: 210 3252396) 

Στο πιο καλαίσθητο café bistrot του κέντρου, στο κτίριο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, θα απολαύσετε καθημερινά σνακ και brunch menu με αυγά benedict σε φρυγανισμένο ψωμάκι με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας και καπνιστό χοιρινό, ομελέτες φούρνου με γαλοπούλα και γραβιέρα ή φέτα και κρεμμύδι, πίτες ημέρας, μπαγκέτες με μορταδέλα Δράμας ή καπνιστό σολομό και αχνιστό καφέ ή τσάι. Καθεμία από τις παραπάνω επιλογές στοιχίζει περί τα 5-8€. 

Osterman (πλ. Αγίας Ειρήνης 10, τηλ: 210 3243331) 

Στο στέκι της Αγίας Ειρήνης με την βιομηχανική διακόσμηση και τον ατμοσφαιρικό χώρο απολαμβάνουμε καθημερινά brunch menu με επιλογές όπως croquet monsieur, bagel με κρέμα τυριού, chives και αγγούρι, bagel καπνιστού σολομού με remoulade σελινόριζας και παπαρουνόσπορο, French toast με βούτυρο μελιού, φράουλες και μασκαρπόνε, και αυγά στο φούρνο με καπνιστό μπέικον και σπανάκι – τα πιάτα κυμαίνονται μεταξύ 5 και 9€. 

Ανθός Γεύσεων (Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, τηλ: 2130271631)
Μας σερβίρει πρωινό/brunch μόνο τα σαββατοκύριακα, από τις 10.30 μέχρι τις 14.00, αλλά μας αρκούν αυτές οι δύο δόσεις απολαυστικής ελληνικής κουζίνας για να έχουμε γευστικό επίλογο στην εβδομάδα: Στον Ανθό απολαμβάνουμε φρέσκες μπάρες δημητριακών, σούπες ημέρας (must η φθινοπωρινή σούπα ψητής κολοκύθας) και φοβερές τηγανίτες με μέλι, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα, καρύδα, maple syrup και μπέικον.

Πρωινό στα εστιατόρια των αθηναϊκών ξενοδοχείων


Ελαφρώς ακριβότερα αλλά με πλούσιους μπουφέδες, ιδιαίτερα προσεγμένο περιβάλλον, ανέσεις και υπέροχη θέα, τα εστιατόρια κορυφαίων αθηναϊκών ξενοδοχείων προσφέρουν πρωινό και σε μη ενοίκους τους:

-Βυζαντινό του Hilton (Β.Σοφίας): Το πρωινό στοιχίζει 35€ κατ’ άτομο με πρόσβαση στον πλούσιο μπουφέ 
-Cafezoe στο Intercontinental (Λ. Συγγρού): Το Continental buffet στοιχίζει 24,50€, το American buffet 34,50€, ενώ υπάρχει και η επιλογή μεμονωμένων πιάτων πρωινού γεύματος από τον κατάλογο (ώρες 6.00-11.00) 
-Zefyros στο Athens Ledra Hotel (Λ.Συγγρού): Το Continental buffet στοιχίζει 18,50€, το American buffet 27,50€ (ώρες 6.30-11.00)
-New Taste στο New Hotel (Φιλελλήνων, Σύνταγμα): Οι επιλογές πρωινού που σας δίνει το New Taste είναι ο self service μπουφές των 20€, το Continental breakfast στα 14€, το healthy breakfast με muffins δημητριακών και υγιεινές επιλογές στα 19€ και οι a la carte μεμονωμένες επιλογές (ώρες 7-10.30)
-Pallas Athena Restaurant στο Pallas Athena Hotel: Στο ξενοδοχείο της πλατείας Κοτζιά θα απολαύσετε πρωινό μπουφέ, περιλαμβανομένης γωνιάς με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα με 18€ κατ’ άτομο
-Semiramis Restaurant στο Semiramis: Στο πολυτελές ξενοδοχείο της Κηφισιάς μπορείτε θα απολαύσετε αμερικάνικο μπουφέ και καφέ στα 20€ κατ’ άτομο (ώρες 7.00-10.30, σαββατοκύριακα ως τις 11.00)
-La Suite Lounge στο St George Lycabettus: Το φιλόξενο lounge cafe του κολωνακιώτικου ξενοδοχείου διαθέτει μπουφέ με παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα εγχώριων παραγωγών στα 29€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v