Φαγητό στην Καισαριανή: Τα καλύτερα σε 5 διευθύνσεις

Μεζεδοπωλεία με πιατάκια για τη μέση, γερμανική κουζίνα και ιδιαίτερες μπύρες, κρητική κουζίνα και τσικουδιά. Ό,τι και αν τραβά η όρεξή σας… στην Καισαριανή το βρήκαμε.
Φαγητό στην Καισαριανή: Τα καλύτερα σε 5 διευθύνσεις
της Ηρώς Κουνάδη

Είναι μια από τις πιο φημισμένες old school μεζεδο-πιάτσες της Αθήνας. Και δικαίως. Δεν περιορίζεται, όμως, μόνο στα παραδοσιακά μεζεδοπωλεία της, με τις παρέες να τσιμπολογάνε μεζεδάκια «από τη μέση» για να συνοδεύουν το κρασί και την κουβέντα. Έχει κι απ’ αυτά. Έχει και μια από τις παλαιότερες μπυραρίες της Αθήνας να μας σερβίρει αυθεντικές γερμανικές σπεσιαλιτέ. Έχει και κρητική κουζίνα με υλικά που έρχονται απευθείας από την Μεγαλόννησο. Έχει και εκπλήξεις. Ιδού πέντε από τις αγαπημένες μας γευστικές διευθύνσεις στην Καισαριανή.

Κουτούκι του Καλλίνικου
Ηρώων Πολυτεχνείου 109-111, Καισαριανή, τηλ.: 210 7235107
Μεζεδοπωλείο από εκείνα που έκαναν θρυλική μεζεδο-πιάτσα την Καισαριανή, κρατά ψηλά τον πήχη της γεύσης και της σχέσης ποιότητας-τιμής. Αξίζει να δοκιμάσετε το σουφλέ πατάτας, που αποτελεί το hit του μενού, τα σπιτικά κεφτεδάκια, τα τηγανιτά κολοκυθάκια με τζατζίκι, τα γεμιστά μανιτάρια και τους ντοματοκεφτέδες. Οι κρεατοφάγοι της παρέας δεν θα απογοητευτούν καθόλου από τη σχάρα (ζουμερά μπριζολάκια, καλοψημένα φιλέτα κοτόπουλου και πάει λέγοντας). Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ το άτομο, με χύμα κρασί ή μπύρες. 

Κελάρι του Γάτου
Μηχαήλ Καραολή 67-69, Καισαριανή, τηλ.: 210 7226996

Στην ίδια φιλοσοφία, με αρκετά μεζεδάκια για τη μέση και καλοψημένα κρεατικά για κυρίως, κινείται και το Κελάρι του Γάτου. Όποια εξ αυτών και αν επιλέξετε, δύσκολα θα απογοητευτείτε –αν πάντως χρειάζεστε συστάσεις, δοκιμάστε το σαγανάκι «του γάτου» με τρία τυριά, το μοσχαρίσιο συκώτι με σως λαδολέμονο και τα σμυρναίικα σουτζουκάκια. Αν είστε παραπάνω από 2-3 άτομα, η ποικιλία κρεατικών (με μπιφτέκια, μοσχαρίσια μπριζολάκια, ψαρονέφρι, κοτόπουλο, πανσέτες και λουκάνικο) είναι πολύ καλή ιδέα για κυρίως πιάτο. Υπολογίστε το πολύ 15€ το άτομο, μαζί με το κρασί.

Βουρλιωτίνα
Βασ. Αλεξάνδρου 10 & Υμηττού, Καισαριανή, τηλ.: 210 7291545

Στα στρωμένα με λευκά τραπεζομάντηλα τραπεζάκια του παλιού προσφυγικού σπιτιού παρελαύνουν γεύσεις μικρασιατικές και πολίτικες, που έχουν κερδίσει στη Βουρλιωτίνα φανατικό κοινό. Στα «οπωσδήποτε» του καταλόγου σημειώστε τα μαντί (χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με κιμά και σερβιρισμένα με γιαούρτι και κόκκινη σάλτσα), το υπέροχο χουνκιάρ μπεγιεντί (κοκκινιστό μοσχαράκι επάνω σε πουρέ μελιτζάνας), το δροσερό ταμπουλέ, τον καβουρμά και τους εξαίσιους ντοματοκεφτέδες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15€ το άτομο, μαζί με χύμα κρασί ή μπύρες. Σημειώστε ότι οι μερίδες είναι τεράστιες, οπότε παραγγείλτε με φειδώ. 

Ξαθέρι 
Εθνικής Αντιστάσεως 232, Καισαριανή, τηλ.: 210 7231719
Από τις τελευταίες αφίξεις στην νόστιμη πιάτσα της Καισαριανής, το Ξαθέρι (που σημαίνει εκλεκτό) είναι ένα πανέμορφο κρητικό ταβερνάκι που φέρνει τα προϊόντα του από την Κρήτη και μας ταξιδεύει εκεί με τις γεύσεις του. Στα του μενού, περιλαμβάνονται προτάσεις όπως αρνάκι με σταμναγκάθι αυγολέμονο, παραδοσιακό γαμοπίλαφο, φανταστικό απάκι και αυγά με στάκα. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας, και τα Σαββατοκύριακα και το μεσημέρι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ το άτομο, με χύμα κρασί ή μπύρες. 

Beer Garden Ritterburg
Εθν. Αντιστάσεως 214, Καισαριανή, τηλ.: 210 7222235

Για το Ritterburg σας τα έχουμε ξαναπεί: Είναι μία από τις πρώτες μπυραρίες της Αθήνας (από το 1974, παρακαλώ!) και σερβίρει μέχρι σήμερα αυθεντική γερμανική κουζίνα –που όχι, δεν περιορίζεται σε ποικιλίες λουκάνικων και κότσι για τις μπύρες σας (εκτός εάν το θέλετε). Εδώ θα δοκιμάσετε σπιτικά ζυμαρικά spätzle και αυθεντικό σνίτσελ, ενώ αν επιμένετε για λουκάνικα το παραδοσιακό currywurst είναι πιθανότατα το καλύτερο στην πόλη. Οι μερίδες είναι τεράστιες, γι’ αυτό προσοχή στις παραγγελίες (αλλιώς φεύγετε με πακετάκι για το σπίτι, πράγμα όχι κατ’ ανάγκη κακό). Ο λογαριασμός στο τέλος αν περιοριστείτε σε μία μερίδα ο καθένας συν μπύρα θα κυμανθεί στα 15-17€ το άτομο, αν πάλι θέλετε να δοκιμάσετε όλο το μενού θα υπολογίσετε γύρω στα 30€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v