Τα κυριακάτικα brunch της Αθήνας επιστρέφουν!

Η συνήθεια των κυριακάτικων (και όχι μόνο) brunch επιστρέφει στα τραπεζάκια των αθηναϊκών εστιατορίων, κι εμείς συγκεντρώνουμε τα 8 αγαπημένα μας.
Τα κυριακάτικα brunch της Αθήνας επιστρέφουν!
Κάπου ανάμεσα στον πρωινό και τον απογευματινό καφέ, κάπου ανάμεσα στις κυριακάτικες εφημερίδες και στο κους-κους με την παρέα, χωρούν… πολλές μπουκιές. Αυτές που απολαμβάνουμε κάθε Κυριακή (και σε ορισμένες περιπτώσεις καθημερινά) σε οκτώ αγαπημένα στέκια της Αθήνας, που επέστρεψαν και αυτό το φθινόπωρο με ανανεωμένο το brunch μενού τους, για να μας χορτάσουν με γεύσεις πρωινού και μεσημεριανού γεύματος. 

Ανθός των γεύσεων 
Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, τηλ: 2130271631
Στο νέο αγαπημένο μας γευστικό σποτ στην Καλλιθέα, που διαθέτει ένα υπέροχο χώρο με ψηφιδωτά μωσαϊκά και ρουστίκ-βιομηχανικές λεπτομέρειες, το brunch μενού μετά την «καλοκαιρινή του ξεκούραση» επιστρέφει κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 το πρωί. Έχουμε λοιπόν να επιλέξουμε από αυγά μάτια με μπέικον ή λουκάνικο, καγιανά, παραλλαγές γαλλικών σάντουιτς, burger βουβαλιού με σπιτική βινεγκρέτ, τηγανίτες με λευκή σοκολάτα, γιαούρτι με φρούτα και χειροποίητα γλυκά του κουταλιού. Οι τιμές των πιάτων του brunch κυμαίνεται στα 4-7€. 

New York Sandwiches 
Σινώπης 3, Αμπελόκηποι, τηλ: 2107778475

Απτόητο συνεχίζει το νεοϋορκέζικο εστιατόριο των Αμπελοκήπων την συνήθεια των brunch, με ένα εκτενέστατο ειδικό μενού που σερβίρεται κάθε Σαββατοκύριακο από τις 12.00 ως τις 18.00. Κατά τα αμερικανικά ήθη, θα καθίσετε σε μεγάλους πάγκους τους οποίους θα μοιραστείτε με άλλες παρέες, και θα δοκιμάσετε τηγανητά αυγά, ομελέτες, scrambled eggs ή benedict με φρυγανισμένο ψωμί, bagels με σολομό και τυρί κρέμα ή φυστικοβούτυρο και καραμέλα, χορταστικά burgers, αυγοφέτες με τσουρέκι και maple syrup, pancakes, cheesecake κεράσι και φρεσκοστυμένους χυμούς. Δείτε τον αναλυτικό κατάλογο με τις τιμές εδώ.  

Ninnolo 
Ευεργέτου Γιαβάση 13α, Αγία Παρασκευή, τηλ: 2130240776

Αυτή η γλυκύτατη τζελατερία στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής μπορεί τις καθημερινές να μας κακομαθαίνει με γλυκές απολαύσεις, αλλά τις Κυριακές ξεφουρνίζει ζεστές αλμυρές γεύσεις σε έναν brunch μπουφέ που μας προκαλεί για τσιμπολόγημα από τις 11.00 ως τις 15.00. Απολαμβάνουμε αυγά αλά English breakfast, pancakes, ζυμαρικά φούρνου, νόστιμα fajitas, τάρτες, σαλάτες και άλλες γεύσεις που εναλλάσσονται πληρώνοντας… με το κιλό. Συγκεκριμένα, γεμίζετε το πιάτο σας με ό,τι θέλετε και πληρώνετε 20€ το κιλό (συνήθως χορταίνετε με λιγότερο του ενός κιλού, προφανώς). 

Το Τσάι 
Λυκαβηττού και Αλ. Σούτσου 19, Κολωνάκι, τηλ: 2103388941

Κάθε Κυριακή, ένας από τους οικονομικότερους μπουφέδες στήνεται στην αγαπημένη τσαγερί του Κολωνακίου με τον εξαιρετικά ήσυχο χώρο. Συγκεκριμένα, με 9,30€ κατ’ άτομο, μπορείτε να απολαύσετε όσο θέλετε από τις γεύσεις του μπουφέ, που αλλάζουν κάθε εβδομάδα – την προηγούμενη Κυριακή για παράδειγμα πετύχαμε πατατόσουπα βελουτέ, noodles με κοτόπουλο, κρέπες λαχανικών, σαλάτες ζυμαρικών και λαχανικών, διάφορες κις, scrambled eggs, φρουτοσαλάτα, γιαούρτι με μέλι, pancakes, σφολιατοειδή και λαχταριστό γαλακτομπούρεκο. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ρόφημα – αλλά θα ήταν ένα μικρό έγκλημα να μην δοκιμάσετε κάποια από τις σπάνιες και ιδιαίτερες γεύσεις τσαγιού που διαθέτει ο κατάλογος. 

Safka 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Μεταξουργείο, τηλ: 2105243340

Η πιο εναλλακτική πρόταση στα κυριακάτικα brunch έρχεται από το Safka, που μας προτείνει πρωινο-μεσημεριανό γεύμα με γεύση από Σκανδιναβία. Το μοναδικό εστιατόριο της πόλης που εξειδικεύεται στην nordic κουζίνα, προσφέρει κάθε Κυριακή ένα ειδικό μενού, που αυτό το φθινόπωρο επανήλθε δυναμικά με βιολογικά eggs benedict ή Nordic Benedict με σολομό, αυγό ποσέ, σάλτσα ολαντέζ και σαλάτα, bagel σολομού, roast beef ή με τυρί κρέμα και σπιτική μαρμελάδα, ομελέτες με μανιτάρια ή με τάρανδο και σπανάκι, safka burger με πίκλες, ρεμουλάντ σος, καπνισμένα κρεμμύδια και ψημένες πατάτες, σκανδιναβικές τηγανίτες με μαρμελάδα φράουλα και μύρτιλο, σαλάτα με γαρίδες Βόρειου Ατλαντικού και πατάτες με flakes τάρανδου. Προσφέρονται επίσης εξαιρετικά smoothies φρέσκων φρούτων και δροσιστικά κοκτέιλ. Οι τιμές των πιάτων κυμαίνονται μεταξύ 5-10€ και τα κοκτέιλ στα 6-6,50€, κάτι που σημαίνει πως έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε σκανδιναβικές γεύσεις σε χαμηλότερες τιμές από το καθημερινό μενού που κυμαίνεται στα 30€ κατ’ άτομο. 

Handlebar 
Μελανθίου 8, Ψυρρή, τηλ: 21004093002

Το αγγλικό brunch γίνεται εθισμός στο πρώτο ποδηλατικό café της Αθήνας, αφού το μενού προσφέρεται όχι μόνο τις Κυριακές, αλλά καθημερινά από τις 10 το πρωί. Στα λίγα αλλά χαριτωμένα τραπεζάκια του ήσυχου δρόμου στου Ψυρρή, αλλά και σε πακέτο για το σπίτι ή τη δουλειά, θα απολαύσετε scrambled eggs, αυγά benedict, μάφιν σολομού, bagels καπνιστού σολομού, πιάτο αγγλικού ζαμπόν με τσένταρ, τσάτνεϊ και βουτυρωμένο ψωμί, ρύζι με κάρι και καπνιστή πέστροφα, ασιατικά noodles, pancakes σοκολάτας και μπανάνας και νοστιμότατη σούπα ημέρας. Οι τιμές κάθε πιάτου είναι οικονομικότατες και κυμαίνονται μεταξύ 1,50 και 6,50€. 

It Restaurant 
Σκουφά 29, Κολωνάκι, τηλ: 210 3635773, 210 3631827

Μικρό και cozy, σε κεντρική αλλά ήσυχη τοποθεσία στο Κολωνάκι, το It με τις μεγάλες τζαμαρίες και το ωραίο πατάρι θεσπίζει brunch menu κάθε Κυριακή, από τις 12.00 ως τις 18.00. Σε αυτό ξεχωρίσαμε τα αυγά καγιανά με σάλτσα ψητής ντομάτας ή το αυγό μάτι στο φούρνο με «κεφτέ» λουκάνικου και τσιπς πατάτας, τη σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και σάλτσα ταχίνι, την φθινοπωρινή πίτσα με μανιτάρι και κουκουνάρι, το Sunday Burger με καραμελωμένα κρεμμύδια, τις ραβιόλες, την σπιτική μπουγάτσα, τις αυγόφετες και το εξαιρετικό banoffee. Συνοδεύστε το γεύμα με βιολογικό καφέ φίλτρου, φρέσκα τονωτικά smoothies ή και ελληνικά αποστάγματα. Οι τιμές των πιάτων κυμαίνονται μεταξύ 5 και 12€ - δείτε εδώ αναλυτικά το μενού.  

Osterman 
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, 210 3243331

Το παλιό υφασματάδικο του Συμεωνίδη που μεταμορφώθηκε σε ένα από τα πιο κομψά και cozy στέκια της «πλατείας των πλατειών» στο κέντρο της Αθήνας μας σερβίρει χορταστικό brunch καθημερινά από το πρωί ως και τις 19.00 το απόγευμα. Στα πιάτα περιλαμβάνονται τα αυγά (μάτια ή ποσέ, με μπέικον, μανιτάρια και πατάτες), τα αυγά στον φούρνο με καπνιστό μπέικον, οι γαλλικές γεύσεις του croquet monsieur και madame αντίστοιχα, το Reuben Sandwich με παστράμι, η μπαγκέτα με καπνιστό σολομό και σάλτσα remoulade σελινόριζας αλλά και το κλασικό French toast με βούτυρο μελιού και φράουλες. Τα πιάτα του brunch κυμαίνονται μεταξύ 6 και 10€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v