Φαγητό έως 15€ στη φθινοπωρινή Αθήνα

Φάγαμε την Αθήνα με τα κουτάλια και ανακαλύψαμε επτά διευθύνσεις για οικονομικά φαγοπότια με κρασί και μεζέδες στο κέντρο, τα Πετράλωνα και την Ηλιούπολη.
Φαγητό έως 15€ στη φθινοπωρινή Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Μεζεδάκια για την παρέα που θέλει να τσιμπολογήσει από πιατάκια απλωμένα στη μέση του τραπεζιού, ή σπιτικά μαγειρευτά από την παραδοσιακή βιτρίνα; Έθνικ σπεσιαλιτέ από την Ανατολή και τα Βαλκάνια, ή φουρνιστές σπεσιαλιτέ που έρχονται να ανατρέψουν την κυριαρχία του τηγανιού στα μεζεδοπωλεία; Ό,τι και αν τραβάει η όρεξή σας, το έχουμε βρει, σε επτά οικονομικότατες αθηναϊκές διευθύνσεις που δεν θα σας στοιχίσουν περισσότερα από 15€ το άτομο, ποτών περιλαμβανομένων.

Ραντεβού
Καλλισθένους 85, Πλ. Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3477961
Η θέση: Σε μια από τις ωραιότερες γωνιές της Πλατείας Μερκούρη, στην γευστική πιάτσα των Άνω Πετραλώνων.
Ο λογαριασμός: Γύρω στα 12-15€ το άτομο, για πολλά μεζεδάκια συνοδεία άφθονης ρακής.
Δοκιμάσαμε: Εξαιρετικό φαλάφελ με πικάντικη σως (το καλύτερο ίσως πιάτο του μενού του), δροσερό ταμπουλέ, πολύ καλή ομελέτα με παστουρμά και νόστιμο καλαμαράκι στο τηγάνι.

Φουρνομαγειρέματα
Ηρώς Κωνσταντόπουλου 19, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9910227
Η θέση: Από εκείνες που αν δεν πας «συστημένος», ή δε μένεις στην περιοχή, δεν θα πέσεις επάνω τους τυχαία. Οι γεύσεις του, όμως, αξίζουν τον κόπο όσων δε μένουν στην περιοχή.
Ο λογαριασμός: Λιγότερα από 15€ το άτομο, για μεζεδάκια να γεμίσει το τραπέζι, συν χύμα κρασί.
Δοκιμάσαμε: Πεντανόστιμες πατάτες crispy που θα παίρνατε όρκο ότι είναι τηγανιτές, αλλά όχι, είναι φουρνιστές (όπως και τα περισσότερα πιάτα του μενού), απίθανο μελωμένο κότσι, πολύ καλό πικάντικο γιαουρτλού και ωραία μπιφτεκάκια ζυμωμένα με πιπεριά. 

Λεϊ Λιμ Λέι 
Βαλτινών 2, Γκύζη, τηλ: 211 7009383
Η θέση: Στη γειτονιά του Γκύζη, μια ανάσα από το αλσάκι της Ευελπίδων και το Πεδίο του Άρεως.
Ο λογαριασμός: Στα 10-12€, με ρακές ή μπυρίτσες
Δοκιμάσαμε: Έθνικ μεζεδάκια με συνταγές από την Ανατολή. Πολύ καλό το ταμπουλέ, όπως και το ισκεντέρ κεμπάπ, ιδιαίτερα πικάντικο το εσμέ, ωραία τα σμυρναίικα σουτζουκάκια και εξαιρετικό το ρύζι με κουκουνάρια και σταφίδες.

Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, τηλ: 211 1834789
Η θέση: Ακριβώς απέναντι από την πλατεία Αυδή, το πρώην καφενείο Μπαχάμες μεταμορφώθηκε σε ένα από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία του Μεταξουργείου.
Ο λογαριασμός: Στα 12-15€ το άτομο, περιλαμβανομένου ούζου ή κρασιού (υπάρχει και μεγάλη ποικιλία στο χύμα κρασί, για να διαλέξετε)
Δοκιμάσαμε: Φανταστικές παπαρδέλες με καβουρμά, εξαίσια μοσχαρίσια μάγουλα στη λαδόκολλα και ωραιότατα μανιτάρια με απάκι.

Μπαρμπαγιάννης
Εμμανουήλ Μπενάκη 94, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3824138
Η θέση: Στην καρδιά των Εξαρχείων, απλώνει τραπεζάκια στρωμένα με καρό τραπεζομάντηλα στο πεζοδρόμιο πλάι σε μεγάλες γλάστρες που το «χωρίζουν» από την κίνηση του δρόμου.
Ο λογαριασμός: Στα 12€ περίπου το άτομο, με χύμα κρασάκι ή μπύρες
Δοκιμάσαμε: Ωραίες σπιτικές γεύσεις που «μυρίζουν μανούλα»: Λαχταριστό παστίτσιο, ωραίους λαχανοντολμάδες, πολύ καλό χοιρινό με σέλινο και λοιπά μαγειρευτά που τα επιλέγουμε από την παραδοσιακή βιτρίνα.

Υπερωκεάνιο
Περικλέους 46, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3234945
Η θέση: Κρυμμένο σε μια στοά με άρωμα παλιάς Αθήνας, κάθετα στον δρόμο με τα χίλια ονόματα που όλοι λέμε απλώς «Καραγιώργη Σερβίας».
Ο λογαριασμός: Στα 10-12€ το άτομο, για πολλά μεζεδάκια και τσίπουρα.
Δοκιμάσαμε: Φανταστική καπνιστή μπριζόλα και ψητή πατάτα με γιαούρτι, νοστιμότατες φαρφάλες με ελιές και άνιθο, πικάντικο λουκάνικο χωριάτικο και ακόμα πιο πικάντικο λαχματζούν και βελούδινο χούμους.

Balkan
Ακομινάτου 13, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5230717
Η θέση: Σίγουρα όχι η ειδυλλιακότερη –σε ένα μικρό δρόμο κοντά στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Οι γεύσεις, όμως, θα σας αποζημιώσουν, όπως και το χαριτωμένα κιτς περιβάλλον αυτού του μικρού βουλγάρικου εστιατορίου.
Ο λογαριασμός: Στα 10-12€ το άτομο, με μπύρα ή βουλγάρικη ρακή (την οποία αξίζει να δοκιμάσετε)
Δοκιμάσαμε: Καταπληκτικά ουστπίτσι, βουλγάρικα κεφτεδάκια από κοτόπουλο, πολύ ωραίο κατάκ, που θυμίζει τζατζίκι με πάπρικα, πεντανόστιμο τυρί κασκαβάλ σαγανάκι και πολύ καλό κοτόπουλο καβαρμά, ένα ορεκτικό που έρχεται σερβιρισμένο σε πήλινο με πιπεριές, τυρί και αυγό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v