Τα 10 καλύτερα καλαμάκια της Αθήνας

Συγκεντρώνουμε δέκα κορυφαίες διευθύνσεις αθηναϊκών ψησταριών και σουβλατζίδικων που ψήνουν τα καλύτερα καλαμάκια της πόλης.
Τα 10 καλύτερα καλαμάκια της Αθήνας
Η υπόθεση «σουβλάκι» είναι σίγουρα υποκειμενική και πάντα θα υπάρχει κάποια κρυμμένη γωνιά στην γειτονιά του καθενός, που του έμαθε τι θα πει ζουμερό καλαμάκι, γι’ αυτό και το θεωρεί κορυφαίο του κόσμου. Εμείς παρακάτω προσπαθήσαμε να καταγράψουμε σε μια λίστα τις αθηναϊκές διευθύνσεις που συγκεντρώνουν τις περισσότερες… υποκειμενικές προτιμήσεις, ώστε να μπορούμε αντικειμενικά να πούμε πως αποτελούν μερικά από τα καλύτερα της πόλης.

Το καλαμάκι της Κυρά Σοφίας
Χέυδεν 15Α, Πλ. Βικτωρίας
Απαραίτητη η στάση στην κυρία Σοφία πριν μπείτε στον ηλεκτρικό: Φημίζεται για το κορυφαίο καλαμάκι κοτόπουλο και για ένα από τα καλύτερα χοιρινά καλαμάκια της πόλης. Μπορεί οι τιμές να είναι τσιμπημένες (περί τα 1,70€ για το σκέτο καλαμάκι), αλλά το μέγεθος και η γεύση το αξίζουν και με το παραπάνω.

Το Βυζαντινό του Στρέφη
Εμμανουήλ Μπενάκη 126, Λόφος Στρέφη, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3301742
Στο Βυζαντινό θα φάτε καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο μόνο, τα οποία σερβίρονται σε μεγάλο μέγεθος με μόλις 1€ ανά καλαμάκι.

Το σουβλάκι της Χαροκόπου
Χαροκόπου 46, Καλλιθέα, τηλ.: 210 9596569
Στη Χαροκόπου θα καθίσετε και θα παραγγείλετε πίττα με καλαμάκι, η οποία στοιχίζει 2€ και διεκδικεί δάφνες γεύσης, αλλά και μεγέθους – η ποσότητα του κρέατος είναι γενναιόδωρη. Η ψησταριά του καταστήματος, αν θέλετε να διευρύνετε τους ορίζοντες της κρεατοφαγίας σας, φημίζεται και για τα μπιφτέκια, το κεμπάπ και τις σεφταλιές της.

Η Λειβαδιά
Γλαδστώνος 7, Πλατεία Κάνιγγος, τηλ.: 210 3832413
Κοινό μυστικό των κατοίκων του κέντρου, αυτό το σουβλατζίδικο που… δεν το πιάνει το μάτι σου σε μια γωνιά της πλατείας Κάνιγγος εξειδικεύεται στο χοιρινό καλαμάκι – γι’ αυτό και πιθανότατα έχει καταφέρει να το διατηρήσει τόσο ζουμερό και νόστιμο. Η πίτα με καλαμάκι στοιχίζει 2€.

Το Προδόρπιον
Ακαδημίας 52 και Ασκληπιού, τηλ.: 210 3630400
Ζουμερό χοιρινό, αφράτη πίτα, χωρίς πολλά λάδια ή λίπη και σπιτικές πατάτες συνθέτουν το σουβλάκι του Προδόρπιου που συγκινεί τους κατοίκους του αθηναϊκού κέντρου. Αν δοκιμάσετε σκέτο καλαμάκι, θα πληρώσετε 1,20€.

Πάπιγκο
25ης Μαρτίου 9, Χολαργός, τηλ: 210 6532529
Το εξαιρετικό καλαμάκι κοτόπουλο που ψήνει το «Πάπιγκο» κλέβει καρδιές και το μοναδικό πράγμα που μπορεί να του κλέψει την παράσταση είναι το κεμπάπ του ίδιου καταστήματος, που είναι πρώτης ποιότητας. Δεν κάνει delivery, αλλά μπορείτε να το απολαύσετε σε έναν περιποιημένο χώρο.

Κώστας
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, τηλ.: 210 3232971
Θα πρέπει να κάνετε υπομονή αν θέλετε να γευτείτε το φημισμένο καλαμάκι του Κώστα στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης. Κι αυτό όχι μόνο επειδή η πλατεία είναι το νέο κέντρο της αθηναϊκής διασκέδασης, αλλά κυρίως επειδή ο Κώστας ψήνει αυστηρά μέχρι τις πέντε το απόγευμα, σε ένα μικροσκοπικό χώρο που συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Η πίτα με το καλαμάκι είναι μικρή σε μέγεθος, αλλά αλάδωτη και νόστιμη, ενισχυμένη με καυτερή σάλτσα.

Πιάτσα Καλαμάκι
Λεωφόρος Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 8961237
Σχετικά καινούριο στο «γήπεδο» της κρεατοφαγίας, αλλά πολύ δημοφιλές, το νέο-σουβλατζίδικο που σιγά-σιγά αποκτά κι άλλα υποκαταστήματα στην Αθήνα διαθέτει ζουμερά καλαμάκια χοιρινό και κοτόπουλο, που στοιχίζουν 1,40€ το τεμάχιο.

Μήτσος
Λεωφ. Σταμάτας 4, Δροσιά, τηλ: 210 8131683
Γεύση από τα παλιά και πολύ καλή ποιότητα κρέατος κάνουν το καλαμάκι του Μήτσου να ξεχωρίζει. Στο «μενού» της ανεπιτήδευτης (και με άστατα ωράρια) ψησταριάς θα βρείτε μόνο το παραδοσιακό χειροποίητο καλαμάκι – χοιρινό και, προσφάτως, και κοτόπουλο, ντοματοσαλάτα και τζατζίκι.

Έντυ
Δημ. Καρακουλουξή 4, Νίκαια, 210 4926117
Βρίσκεται στη Νίκαια και χρησιμοποιεί ιδιαίτερο κρέας που κάνει το καλαμάκι του ξεχωριστό: Το χοιρινό καλαμάκι είναι ψαρονέφρι, που ψήνεται σωστά ώστε να μην στερείται γεύσης, αλλά μόνο λίπους. Το καλαμάκι κοτόπουλο από την άλλη, νοστιμίζει χάρη στα μυρωδικά, ενώ μπορείτε να τα δοκιμάσετε σε πιτούλες με φρέσκες πατάτες. Το απλό καλαμάκι στοιχίζει 1,30€ ενώ υπάρχει και η επιλογή του «ανάμικτου τυλιχτού αλά Έντυ», δηλαδή ένα καλαμάκι και ένα μπιφτέκι σε μία πίτα (3,20€).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v