The Sushi Bar: Η ιαπωνική κουζίνα στα καλύτερά της

Επισκεφθήκαμε το πρώτο sush-άδικο της Αθήνας, δοκιμάσαμε τα πάντα και μεταφέρουμε εντυπώσεις από ένα εστιατόριο που γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά την ιαπωνική κουζίνα.
The Sushi Bar: Η ιαπωνική κουζίνα στα καλύτερά της
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το sushi στην Ελλάδα άργησε να έρθει, πόσο μάλλον να καθιερωθεί στην συνείδηση του μέσου Έλληνα. Όμως τα κατάφερε, έστω και αργά συγκριτικά με άλλες χώρες. Οι Βαγγέλης Τσιόδουλος και Νίκος Γαυγιωτάκης, πριν από 18 χρόνια αποφάσισαν να ενώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, για να συστήσουν για πρώτη φορά το σούσι στο αθηναϊκό κοινό. Το γεγονός ότι σήμερα το πρώτο The Sushi Bar τους, εκείνο στο Παγκράτι, όχι μόνο συνεχίζει να σερβίρει ποιοτική ιαπωνική κουζίνα, αλλά απέκτησε και δύο «αδερφάκια» στο Παλαιό Φάληρο και στο Ψυχικό αποτελεί τρανή απόδειξη ότι αν έχεις το μεράκι και την θέληση, μπορείς να λανσάρεις αποτελεσματικά μια διατροφική τάση. Έστω και αν αυτή περιλαμβάνει πιάτα με ωμό ψάρι.

Ωμό ψάρι βέβαια μόνο στην περιγραφή, γιατί αν κάποιος δοκιμάσει τα εκλεκτά πιάτα του Sushi Bar δύσκολα θα διακρίνει ότι αυτό που τρώει είναι ωμό. Για την ακρίβεια, η γευστική εμπειρία που αποκομίζει κανείς ύστερα από μια επίσκεψη σε κάποιο από τα τρία ιαπωνικά εστιατόρια κάθε άλλο παρά… ωμή είναι.

Είναι μαριναρισμένη, αρωματική, ιδιαίτερη, νόστιμη και το κυριότερο ποιοτική. Οι sushi masters πίσω από τον πάγκο ο οποίος βρίσκεται σε κοινή θέα κόβουν και… τυλίγουν με τις παραδοσιακές μεθόδους εκλεκτές γεύσεις για κάθε ουρανίσκο (από τον πιο αρχάριο μέχρι τον πιο έμπειρο) και δημιουργούν ένα υπερ-πλήρες μενού.

Στα The Sushi Bar μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 110 διαφορετικά maki rolls και nigiri sashimi καθώς επίσης και σε μία μεγάλη ποικιλία άλλων πιάτων, όλα εμπνευσμένα από διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας. Εμείς δοκιμάσαμε την αφρόκρεμα και μεταφέρουμε εντυπώσεις – αφού πρώτα βάλουμε λίγο sake (παραδοσιακό ιαπωνικό απόσταγμα από ρύζι) σε σφηνοπότηρο:

* Salmon tartar – Akhiro Style: Επιλεγμένα κομμάτια σολομού με πικάντικη σάλτσα, ρόκα και άνηθο. Μια japan style σαλάτα που θα ανοίξει ιδανικά την όρεξη για τα υπόλοιπα.

* Ebi Miyaki + Noodles Snack: Τραγανό finger food με γαρίδες τυλιγμένες σε τηγανιτά noodles, ελαφρύ και αρκετά νόστιμο. Πιθανώς το αγαπημένο πιάτο του κ. Miyaki από το Karate Kid.

* Maguru Butsu: Επιλεγμένα, τρυφερά κομμάτια από κοιλιά τόνου με πικάντικη σως Butsu. Εξαιρετικά, αναδεικνύουν ιδανικά την γεύση του φρέσκου, ωμού τόνου.

* Baby tuna sashimi: Φιλέτα τόνου με φύτρες φασολιών, αγγουράκι και σόγια σως. Τα κλασικά sashimi σε έναν όμορφο και δροσερό συνδυασμό.

* Β-tuna Nagao + Jalapeno: Ελαφρώς καψαλισμένος τόνος τυλιγμένος με καυτερή πιπεριά jalapeno και κόλιανδρο. Από τα κορυφαία πιάτα του μενού, τόσο όσον αφορά τη σύλληψη όσο και τη γεύση.

* Mediterranean Sashimi: To έτερο hit του καταλόγου. Λαυράκι μαριναρισμένο σε μείγμα από σησαμέλαιο, σόγια, chives και ginger.

* Kani + Ikura: Οι λάτρεις του καβουριού θα ενθουσιαστούν, καθώς το οστρακοειδές συνδυάζεται υπέροχα με αυγά σολομού (μπρικ).

*Salmon Skin Futomaki:
Μεγάλο ρολό με δέρμα σολομού στο οποίο περικλείονται αρμονικά αβοκάντο, σολομός, λαχανικά και ομελέτα. Κάθε μπουκιά και απόλαυση.

* Dragon eel: Ένας υπέροχος συνδυασμός από χέλι, αβοκάντο και μπρικ με σως σπεσιαλιτέ του μαγαζιού.

* Bonito Belly Tartar: Σκορδάτα κομματάκια βονίτη με πάστα από κουκουνάρι. Από τα highlight των κυρίως πιάτων του μενού, με γεύση ιδιαίτερη που μένει για αρκετή ώρα στον ουρανίσκο.

* Swordfish tataki: Πεντανόστιμο φιλέτο ξιφία, το οποίο σερβίρεται μαριναρισμένο σε σως από lime.

* Cheesecake – Choco Chilli Cake:
Ιδανικοί τρόποι για να ολοκληρώσετε την γευστική εμπειρία στο Sushi Bar: Cheesecake με γάλα καρύδας και φρέσκο χυμό μάνγκο που το απογειώνει και πικρή σοκολάτα με τσίλι, η οποία θυμίζει πικάντικο κέικ και αναμφίβολα παρουσιάζει γευστικό ενδιαφέρον.

Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία sake στο Sushi Bar θα πληρώσετε περί τα 30€. Όμως αν θέλετε να… χορτάσετε sushi χωρίς να «πονέσει» η τσέπη σας μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές all you can eat με απεριόριστη κατανάλωση sushi rolls. Στο κατάστημα του Ψυχικού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12.30-00.30, στο Παγκράτι κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο 19.00-00.30 και στο Φάληρο κάθε Τρίτη  18.30-00.30 και κυριακή 12.30-00.30.

Info: The Sushi Bar, Γ. Βλάχου 38, Τ. 210 67 29 333-4, Ν. Ψυχικό / Πλ. Βαρνάβα, 210 7524354, Παγκράτι / Άτλαντος 1, 210 9802111, Π. Φάληρο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v