Γεύσεις: Μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία

Το πανέμορφο εστιατόριο του οινολόγου Πάνου Ζουμπούλη στην Κηφισιά, ξεχωρίζει για τις ιδιαίτερες γεύσεις του, την οικεία ατμόσφαιρα και το μεράκι του όλου εγχειρήματος.
Γεύσεις: Μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία
Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό στην Κηφισίας, δίπλα ακριβώς από την δημοφιλή Cava Vinifera, ο οινολόγος με πολυετή εμπειρία εντός και εκτός συνόρων Πάνος Ζουμπούλης δημιούργησε ένα γευστικό και οπτικό κομψοτέχνημα.

Οι «Γεύσεις» του (ή «Γεύσεις με ονομασία προέλευσης» όπως είναι το πλήρες όνομα του εστιατορίου) αποτελούν ένα ιδιαίτερο κράμα ελληνικής γευσιγνωσίας και οινικής εμπειρίας, για το οποίο έχει φροντίσει ο ίδιος μαζί με την ταλαντούχα σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, η οποία τα τελευταία χρόνια διευθύνει την μαγειρική ομάδα των «Γεύσεων».

Το εσωτερικό του εστιατορίου είναι, χωρίς υπερβολές, μαγευτικό. Τρεις εσωτερικές σάλες με όμορφη διακόσμηση, τοίχοι στο χρώμα της ώχρας και του μπεζ, παλιά αντικείμενα και πολυέλαιοι δημιουργούν μια οικεία και cosy ατμόσφαιρα τους χειμωνιάτικους μήνες. Το καλοκαίρι, ο κήπος του είναι μια δροσερή όαση, ίσως από τους ομορφότερους που έχουμε δει σε αντίστοιχης λογικής εστιατόρια.

Και από… γεύσεις; Το μενού αλλάζει αναλόγως με την εποχή και τα υλικά που είναι φρέσκα, χωρίς να… ξεκλέβει γεύσεις που δεν τhς ανήκουν. Την ημέρα που το επισκεφθήκαμε, δοκιμάσαμε φάβα με τσιπς παντζαριού ιδιαίτερα νόστιμη με έκδηλη την φρεσκάδα των υλικών, τραγανό μιλφέιγ φρέσκιας σαρδέλας στη σχάρα με ψητές ντομάτες και σάλτσα κάπαρης με μαϊντανό το οποίο αν και «καλοδουλεμένο» στην εμφάνιση δεν μας εντυπωσίασε γευστικά, εξαιρετική τυρόπιτα με πικάντικη φέτα Σπερχειάδας και χειροποίητο φύλλο γιουφκά και χονδροτριμμένο πιπέρι και ανοιχτή τραγανή πίτα με φρέσκο κατσικίσιο τυρί, κασέρι, ψητή ντομάτα και ωμό παστουρμά, η οποία ήταν μακράν το highlight των ορεκτικών.

Tip: Ζητήστε από τον κ. Ζουμπούλη να σας προτείνει κάποιο κρασί για να συνοδέψετε ιδανικά τα πιάτα σας. Αν έχει χρόνο, πιθανώς να σας διηγηθεί κάποια από τις δεκάδες ενδιαφέρουσες ιστορίες που έχει από τις συνεργασίες του με μεγάλα οινοποιεία της Ελλάδας και της Αργεντινής. Το πιο πιθανό βέβαια, είναι να έρθει ο ίδιος να σας εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτό που τρώτε και από πού προέρχεται.

Στα κυρίως τώρα, δοκιμάσαμε εξαιρετικά μπουτάκια γαλοπούλας στη σχάρα, με σάλτσα από γλυκό κρασί με πετιμέζι ροδιού, κάστανα, ρόδι και καπνιστή κολοκύθα σαγανάκι με τραγανό προσούτο και το ζουμερό, μελωμένο γιουβέτσι με βετούλι (κατσικάκι που δεν έχει… χρονίσει) με κριθαράκι, πέστο και κονφί τομάτας. Και στα δύο πιάτα οι γεύσεις έδεναν αρμονικά μεταξύ τους.

Για το τέλος, επιλέξαμε μους σοκολάτας με γλυκό βύσσινο και μους λεμόνι, οι οποίες ήταν ολόφρεσκες και λαχταριστές.

Στις «Γεύσεις» θα πληρώσετε περί τα 40€ ανά άτομο για ένα πλήρες μενού, χωρίς κρασί. Σίγουρα η τιμή δεν είναι χαμηλή. Αλλά η γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει το εστιατόριο του κ. Ζουμπούλη είναι ένα δώρο που αξίζει να κάνετε στον εαυτό σας, έστω και για μια φορά στο τόσο.

Info: Λ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, τηλ. 210 8001 402, www.gefseis.gr . Ανοιχτά καθημερινά 20.00-01.00. Σαββάτα και μεσημέρι (13.00-17.00), Κυριακές μόνο μεσημέρι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v