Τα καλύτερα φθηνά ethnic εστιατόρια στην Αθήνα

Λαχταριστά φαλάφελ, ζουμερά μπουρίτος και πικάντικα νουντλς σε τιμές που δεν καίνε το πορτοφόλι; Τα βρήκαμε και τα απολαύσαμε σε οκτώ αθηναϊκές διευθύνσεις. 
Τα καλύτερα φθηνά ethnic εστιατόρια στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Για αρκετά χρόνια κυριαρχούσε η πεποίθηση ότι, αν θέλεις να δοκιμάσεις έθνικ γεύσεις (τουτέστιν αραβικό, ινδικό, λιβανέζικο, κινέζικο κτλ.) τότε αναγκαστικά θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Όμως όχι πλέον.

Το έθνικ φαγητό γίνεται ολοένα και πιο προσιτό στον μέσο στον «μέσο» πελάτη μέσα από δεκάδες αθηναϊκά εστιατόρια τα οποία προσφέρουν καλή ποιότητα φαγητού, με ακόμα καλύτερες τιμές. Παρακάτω συγκεντρώσαμε οκτώ από τα αγαπημένα σας.

Εσείς ποια προτιμάτε για τις έθνικ και low budget γευστικές αναζητήσεις;

Souk
Γρηγορίου Λαμπράκη 3, Γλυφάδα, τηλ: 210 8981000 
Ένα παζάρι της Βηρυτού στην… Γλυφάδα με αυθεντικές λιβανέζικες γεύσεις και μοντέρνο εσωτερικό design. Αυτό είναι το Souk, ένα self service λιβανέζικο εστιατόριο στο οποίο σερβίρεστε από τα κιόσκια που βρίσκονται στο εσωτερικό του, όπως (περίπου) θα κάνατε αν βρισκόσασταν σε αγορά του Λιβάνου. Ανοιχτές πίτες μανούς που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε τα περί πίτσας, σάντουιτς saj (σαν σουβλάκι τυλιγμένο σε λιβανέζικη πίτα) με υλικά της επιλογής σας, λαχματζούν και κοτόπουλο σαουαρμά είναι μερικά από τα λαχταριστά πιάτα που σερβίρει το Souk και αναμφίβολα θα σας ενθουσιάσουν. Το ίδιο θα κάνει και ο λογαριασμός: 7€ ανά άτομο.

Ancho Mexican Grill
Γυφτοπούλου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6801097 
Το όνομα της αποξηραμένης πιπεριάς Poblano (chile ancho) δανείζεται αυτό εδώ το άρτι αφιχθέν μεξικάνικο grill στην πολύβουη πιάτσα του Χαλανδρίου και καταφέρνει να σταθεί στο ύψος (και στην… κάψα) των περιστάσεων περίφημα. Το μενού είναι σχετικά περιορισμένο και επιτρέπει πειραματισμούς: επιλέγετε τη βάση που θέλετε (burrito, tacos, nachos και σαλάτα), προσθέτετε την γέμιση (μοσχαράκι στη γάστρα, παραδοσιακό μοσχάρι, chilli con carne κτλ.) και ολοκληρώνετε το πικάντικο έγκλημα με την απαραίτητη σάλτσα (η guacamole είναι από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει). Υπολογίστε περί τα 12€ ανά άτομο συνοδεία φοβερής μαργαρίτας (5€).

Αιγύπτιος

Μ.Αλεξάνδρου 102, Μεταξουργείο
Η… χαρά του φαλάφελ και ένα από τα πρώτα μαγαζιά του κέντρου που σέρβιραν το συγκεκριμένο αραβικό έδεσμα. Ο Αιγύπτιος μαζεύει από ξενύχτηδες Αθηναίους μέχρι Αιγύπτιους μετανάστες και σερβίρει το καλύτερο φαλάφελ της Αθήνας, λαχταριστό ταμπουλέ, ντιπ με γιαούρτι και μυρωδικά, αραβικές πίτες και χούμους με τιμές που δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 10 με 12 ευρώ ανά άτομο συνοδεία καλού κρασιού ή αιγυπτιακής μπύρας.

Raja Jee
Σοφοκλέους 47, τηλ.: 210 3245272 
Γεμάτο κόσμο τις μεσημεριανές ώρες (βράδυ δεν το έχουμε επισκεφτεί ακόμα) το Raja Jee στην Σοφοκλέους είναι ένα ψητοπωλείο με ατμόσφαιρα που θυμίζει κάτι από τα στενά της Δαμασκού. Τι τρώμε εδώ; Γιγαντιαία φαλάφελ, πεντανόστιμα και ζουμερά κεμπάμπ και συκωτάκια ψημένα στη πλάκα σε πίτα ή μερίδα, όλα τους με άριστη σχέση ποιότητας - τιμής. Θα ευχαριστηθείτε παραδοσιακό ανατολίτικο φαγητό, χωρίς να πληρώσετε παραπάνω από 5-7 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου δροσιστικού χυμού ανανά.

China Town
Λεωφ. Βουλιαγμένης 10, Νέος Κόσμος, τηλ: 210 9224190 
Το μικρό αυτό μαγαζάκι του Νέου Κόσμου κατάφερε να γίνει στέκι για τους απανταχού λάτρεις της κινέζικης και οικονομικής κουζίνας. Χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας στην εσωτερική του διαρρύθμιση (μικρά τραπεζάκια, κόκκινες κουρτίνες στα τζάμια, ασιατική διακόσμηση στους τοίχους) σερβίρει πάμφθηνη και αρκετά ποιοτική κινέζικη κουζίνα. Νόστιμες σούπες, sushi και maki, noodles, γλυκόξινο κοτόπουλο, spring rolls και won ton συγκαταλέγονται στις αγαπημένες μας επιλογές. Όσο για την τιμή; Αν πάτε Κυριακή, θα φάτε του… σκασμού στον μπουφέ και θα πληρώσετε μόλις 10€ ανά άτομο, αν πάτε τις υπόλοιπες ημέρες ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€.

Maharaja kitchen
Νοταρά 122, Πειραιάς, τηλ: 210 4294117 
Στην Τρούμπα κρύβεται ένα από τα καλύτερα ινδικά της πόλης. Όσοι δεν πτοούνται από την μάλλον αποθαρρυντική εξωτερική εικόνα, πιάνουν ένα από τα τραπεζάκια με τα πορτοκαλί τραπεζομάντηλα στον επάνω όροφο και παραγγέλνουν τις αυθεντικές ινδικές λιχουδιές του σεφ από το Νεπάλ: Εξαιρετικό κοτόπουλο tikka masala, αφράτες πιτούλες naan που έρχονται σερβιρισμένες με διάφορες σως, κεμπάπ από αρνίσιο κιμά που έρχεται «τσιτσιριστό» στο μαντέμι, πιάτα με ρύζι μπασμάτι και γαρίδες, και πάει λέγοντας. Η μεγάλη τηλεόραση στον τοίχο παίζει Bollywood, η μουσική είναι αυστηρά και μόνο ινδική, και οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 12€ το άτομο για λουκούλειο γεύμα με (εμφιαλωμένο) κρασί και πακετάκι για το σπίτι.

Red Elephant
Λαρίσης 42, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 6924421 
Λιτά τραπεζάκια, όμορφες αν και ολίγον τι κιτς τοιχογραφίες, πορφυρά χρώματα στους τοίχους και τίμια ινδική κουζίνα, συνθέτουν το χαρακτήρα του «Κόκκινου Ελέφαντα». Στο μενού φοβερές οι πίτες naan με κρεμμύδι και τσίλι, αρωματική και αρκούντως πικάντικη η σούπα λαχανικών, πολύ καλό το κοτόπουλο Korma για όσους… προστατεύουν τον ουρανίσκο τους και εξαιρετικό το κοτόπουλο Jalfarezi, ελαφρώς πικάντικο με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές. Υπολογίστε περί τα 15€ ανά άτομο.

Ha Long Bay
Παπαφλέσσα 3, Γαλάτσι, τηλ: 210 2928256 
Ακόμα ένα κινέζικο εστιατόριο – στέκι, αυτή τη φορά στην περιοχή του Γαλατσίου, με αυθεντική κινέζικη ατμόσφαιρα στο όμορφο και προσεγμένο εσωτερικό του, λαχταριστές ασιατικές γεύσεις σε ικανοποιητική ποικιλία και πάμφθηνο μπουφέ με 10€ κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή. Στην… παραλία του Ha Long θα δοκιμάσετε λαχταριστές φτερούγες τεριγιάκι, γεμιστά μανιτάρια με κρέας, χοιρινά παϊδάκια με σως BBQ, σούπερ κοτόπουλο με κρασί και τζίντζερ και χοιρινό σουβλάκι σε καλαμάκι με σκόρδο και σόγια. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα στο Ha Long δεν ξεπερνά τα 12€ ανά άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v