Nui: Η ασιατική γεύση μένει... στον Βορρά

Το Nui στο Κεφαλάρι είναι μία εξαιρετική πρόταση για μια εξαιρετική περίσταση. Πολυασιατική και πεντανόστιμη κουζίνα και καλόγουστο περιβάλλον. 
Nui: Η ασιατική γεύση μένει... στον Βορρά
Στις εποχές που η πολυτελής έξοδος είναι πραγματικά σπάνια και μπορεί να λαμβάνει χώρα λίγες ίσως μόνο φορές το χρόνο, το "σωστό" εστιατόριο έχει ακόμη περισσότερη σημασία.

Το Nui, στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς
αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση στην κατηγορία εστιατορίων με περισσότερα από 30 ευρώ το άτομο. Με πολυασιατική κουζίνα και ανανεωμένο κατάλογο που κλείνει το μάτι και σε άλλα μέρη του πλανήτη είναι ιδανικό για όποιον επιθυμεί να πειραματιστεί με ημιεξωτικές γεύσεις ή απλώς να απολαύσει διάσημα κινέζικα πιάτα στο επίπεδο ενός gourmet εστιατορίου το Nui υποδέχεται στον ωραίο κηπάκο της Χαριλάου Τρικούπη τους οπαδούς της καλής γεύσης.

Το περιβάλλον του Nui είναι σε γενικές γραμμές μίνιμαλ με επιρροές από την γιαπωνέζικη αισθητική. Ο εσωτερικός του χώρος, δροσερός και φιλόξενος, είναι επίσης λιτός και ενδιαφέρον, ενώ ο μικρός κήπος το... θερινό κρασάκι στην τούρτα. Θα βρείτε τα τραπέζια σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο κάτι που εξασφαλίζει ιδιωτικότητα. Η μουσική που ακούγεται από τα διακριτικά ηχεία είναι ουδέτερη και στη σωστή ένταση για να συνοδεύει τις συνομιλίες.

Το σέρβις είναι ό,τι πρέπει και ό,τι ίσως θα περίμενε κανείς από ένα εστιατόρια αυτού του επιπέδου. Ούτε επιτηδευμένα φιλικό, ούτε ψυχρά απόμακρο. Η λίστα κρασιών είναι πολύ ικανοποιητική, ενώ εμφανής είναι η προεργασία ενός σομελιέ στην επιλογή των ετικετών που τη στελεχώνουν.

Ωστόσο, το δυνατό σημείο του Nui είναι το φαγητό. Αν φημιζεται για το sushi του, εμείς.. πήραμε άλλο δρόμο. Δοκιμάσαμε από τα ορεκτικά φρέσκο σολωμό μαριναρισμένο σε χαβανέζικη καυτερή σος- μια γεύση καθόλου καυτερή τελικά, τον εξαιρετικό πουρέ λευκού ψαριού και γαρίδας με σουσάμι και εξαιρετικά χειροποίητα Spring Rolls. Από τις σαλάτες, φάγαμε τη γαριδοσαλάτα με βερμιτσέλι νουντλς και ψιλοκομμένα φρέσκα λαχανικά- αρκετά καυτερή αν και ο κατάλογος δεν μας είχε προειδοποιήσει όπως θα όφειλε.

Από τα κυρίως προτιμήσαμε την εξαιρετική crispy duck και δεν μετανιώσαμε καθόλου, ενώ δοκιμάσαμε το εξαιρετικό Caramel Chicken με τηγανιτό ρύζι και γευστικότατο Stir Fried Szechuan pork, δηλαδή λεπτοκομμένες φέτες χοιρινού στο Wok με λαχανικά και πικάντικη σάλτσα.

Η κουζίνα του Nui είναι ελαφριά, γεγονός που για εσάς έχει ένα πλεονέκτημα: θα μπορέσετε να ενδώσετε και στην πανδαισία των γλυκών που αρκούν για να αποτελέσουν από μόνα τους έναν ξεχωριστό κατάλογο. Ρωτήστε γιατί καθημερινά το μενού των γλυκών διαφοροποιείται. Αν ωστόσο πετύχετε σουφλέ σοκολάτας, έχετε ήδη βρει ένα από τα επιδόρπιά σας.

Στο Nui θα πληρώσετε περί τα 30-35 ευρώ ανά άτομο. Τις Κυριακές λειτουργεί μπουφέ με κόστος 19,7 ευρώ ανά άτομο.

Info
Χαρ. Τρικούπη και Γορτυνίας 11, Κεφαλάρι. τηλέφωνο 210 8013553
Σερβίρει κάθε μέρα από τις 18.00 και τα Σάββατα από τις 13.00. Τις Κυριακές υπάρχει μπουφέ. 
  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v