Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αθήνα

Σε ποια εστιατόρια θα φάτε φρέσκο ψάρι στην Αθήνα; Συγκεντρώνουμε 8 ψαροταβέρνες που θα σας μεταφέρουν γευστικά… στις Κυκλάδες με τα θαλασσινά τους.
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αθήνα
Φρέσκια μαρίδα που μυρίζει Κυκλάδες. Λαχταριστό καλαμάρι που λιώνει στο στόμα. Αστακομακαρονάδες και αχινοσαλάτες για την «υπερβολή» της εβδομάδας. Οι θαλασσινές λιχουδιές κάνουν τα σάλια μας να τρέχουν και το μυαλό μας να ταξιδεύει αυτόματα στις προηγούμενες καλοκαιρινές μας διακοπές, στα νησιώτικα τσιμπούσια που έπονταν των βουτιών μας.

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις επόμενες διακοπές μας για να γευτούμε ξανά φρέσκο ψάρι. Συγκεντρώνουμε αγαπημένες διευθύνσεις στην Αθήνα και τα πέριξ που σερβίρουν θαλασσινούς μεζέδες και πιάνουμε τραπέζι περιμένοντας την αθηναϊκή... ψαριά. Βασική υπενθύμιση: Παραγγέλνουμε με φειδώ, γιατί όπως και να το κάνουμε, το ψάρι είναι «ακριβό σπορ», με το αναμενόμενο 25άρι κατ’ άτομο να αποτελεί την βάση και να αυξάνεται όσο επιλέγουμε φρέσκο ψάρι ή μακαρονάδες θαλασσινών.

*Το Υπερωκεάνειον
Μ. Χατζηκυριάκου 48, τηλ: 210 4180030
Μικρό (παρά το όνομά του) αλλά θαυματουργό, το Υπερωκεάνειο απλώνει λίγα τραπεζάκια πλάι στον δρόμο που οδηγεί στην Πειραϊκή, και σερβίρει εξαιρετικό κριθαρότο θαλασσινών, ψιλό ψαράκι, σαρδέλλες φούρνου, λαβράκι μαρινάτο, μελωμένο χταποδάκι με κάππαρη, σουπιές με ταχίνι και άλλα πεντανόστιμα πιάτα… από τη θάλασσα, σε αρκετά λογικές τιμές. Η διακόσμηση διακρίνεται από τα ρετρό νοσταλγικά στοιχεία, ενώ η στενότητα του χώρου κάνει την ατμόσφαιρα πιο παρεΐστικη. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

*Ξυπόλητος
Ρόδου και 25ης Μαρτίου, Άγιος Νικόλαος, Λούτσα, τηλ: 2294028342



Αυτό που σε «τραβάει» στην πιο κλασική ψαροταβέρνα της Αρτέμιδας είναι πρώτα απ’ όλα το σκηνικό: Τα τραπέζια με τις γαλάζιες καρέκλες είναι στρωμένα κυριολεκτικά εκεί που σκάει το κύμα, η θέα είναι… κυκλαδίτικη και τα φρέσκα ψάρια που εκτίθενται ανοίγουν την όρεξη. Στο τραπέζι καταφθάνουν φρέσκα (αλλά τσιμπημένα) ψάρια, αλλά και μεζέδες όπως γαύρος μαρινάτος, γαριδοσαλάτα με καρότο και ωραίο χύμα κρασί – έχετε υπ’ όψη σας ότι η τιμή του φρέσκου ψαριού αλλάζει ανάλογα την «ψαριά» της ημέρας. Υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.

*Πεζούλας
Πεισιστράτου 11, Τζιτζιφιές, τηλ: 210 9422684
Ιστορικό ψαρο-κουτούκι της περιοχής πίσω από τον παλιό Ιππόδρομο, το οποίο μπορεί να υστερεί λιγάκι σε ατμόσφαιρα, αλλά όσα θα καταφθάσουν στο τραπέζι σας, στο ήσυχο μπαλκονάκι, θα σας αποζημιώσουν: Φρέσκα μύδια με δημιουργικές πινελιές, καραβιδόψιχα, φρέσκο ψάρι και σωστά τηγανισμένα καλαμαράκια (το τηγάνι είναι το «φόρτε» του). Το γλυκό στο τέλος είναι κερασμένο – υπολογίστε περί τα 20€ κατ΄άτομο ή αρκετά παραπάνω αν επιλέξετε φρέσκο ψάρι. Τις Δευτέρες η ταβέρνα ξεκουράζεται.

*Καραβίδας
Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιωνία, τηλ: 210 2714585



Ταβερνάκι με διαλεχτά, φρεσκότατα υλικά και εξειδίκευση (όπως μαρτυρά και το όνομά του) στις καραβίδες, σερβίρει και πολύ νόστιμη ψαρόσουπα και λαχταριστές αστακομακαρονάδες. Για όλα τα παραπάνω βέβαια ο λογαριασμός ανεβαίνει αισθητά – παραγγείλτε με φειδώ ή κινηθείτε προς τις πιο «λαϊκές» επιλογές του μενού, όπως το κλασικό καλαμαράκι, ψητό χταποδάκι, σαλάτα αρμύρας, γαρίδες σαγανάκι ή την ποικιλία θαλασσινών για δύο άτομα που συμφέρει οικονομικά. Υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο ή πολύ παραπάνω αν επιλέξετε φρέσκο ψάρι ή μακαρονάδες θαλασσινών – πάρτε μια ιδέα για τις τιμές στον τιμοκατάλογο του Καραβίδα. Ανοιχτό κάθε βράδυ, εκτός Κυριακής, που σερβίρει μόνο το μεσημέρι. 

*Χαλανδριανόν
Αχιλλέως Παράσχου 8, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6810085



Το πρώτο αποκλειστικά ψαροφαγικό στέκι που έφερε γεύση θάλασσας στο Χαλάνδρι βρίσκεται δύο βήματα από την πλατεία και στρώνει τα μεγάλα τραπέζια του με τις άνετες καρέκλες στον όμορφο κήπο του με τα ψηλά δέντρα. Όλοι οι ψαρομεζέδες είναι νόστιμοι, μερακλίδικοι και σε λογικές τιμές – δοκιμάστε την καραβιδόψιχα, το ψητό χταπόδι, το συμιακό γαριδάκι, την κουτσομούρα στο τηγάνι και την νόστιμη γαριδόσουπα. Υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο. Ανοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι.

*Γαλήνη
Λεωφόρος Σουνίου, Παλαιά Φώκαια
Προσπεράστε όλη την ψαρο-περαντζάδα της Παλαιάς Φώκαιας, και πιάστε τραπέζι στο προτελευταίο ταβερνάκι, αυτό της Γαλήνης, που σερβίρει το ωραιότερο φρέσκο καλαμάρι που έχουμε δοκιμάσει. Είτε γεμιστό είτε τηγανητό, θα σας ενθουσιάσει – δοκιμάστε επίσης τα μερακλίδικα ορεκτικά, όπως ξιδάτο χταπόδι και τηγανητούς μεζέδες. Προσπαθήστε να πιάσετε θέση στην εξωτερική πλευρά, σε εκείνη την σειρά τραπεζιών που έχουν το προνόμιο του… κύματος – υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο.

*Η Ταβέρνα της Μπόμπενας
Αναξαγόρα & Βρυούλων, Καισαριανή, τηλ. 210 7213267



Φημισμένη ψαροταβέρνα στην Καισαριανή, με την καραβιδομακαρονάδα της για άσσο στο μανίκι – ανεβάζει τον λογαριασμό, αλλά σίγουρα αποτελεί εγγυημένη επιλογή. Από τα υπόλοιπα του μενού, ξεχωρίζουν τα μύδια που έρχονται στο τηγάνι τους, η γαριδοσαλάτα, ο αχινός, το χταποδάκι και τα τηγανητά μπαρμπούνια. Επιβάλλεται να παραγγείλετε με φειδώ για να συγκρατήσετε τον λογαριασμό κάτω των 30€.

*Ο Ηλίας
Λ. Χατζηκυριακού 104, Πειραιάς, τηλ.: 210 4511261
Κλασική τίμια ψαροταβέρνα στον Πειραιά, κοντά στο Χατζηκυριάκειο, με όμορφο παραδοσιακό περιβάλλον χωρίς περιττές πινελιές. Το ίδιο ισχύει και για τα πιάτα που θα φθάσουν στο τραπέζι: Ολόφρεσκα ψάρια – εξαιρετικά τα τηγανητά ψαράκια όπως το μπαρμπούνι και η μαρίδα ή η ψητή πεσκανδρίτσα. Οι μερίδες είναι χορταστικές, συνοδεύονται ιδανικά με χύμα λευκό κρασί, ενώ στο τέλος έρχεται κερασμένη αρωματική πορτοκαλόπιτα. Υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο.

Ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα μέρη για ψάρι στην Αθήνα; Μοιραστείτε τα μαζί μας σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v