7 ταβερνάκια με θέα θάλασσα

Αυγουστιάτικο σαββατοκύριακο στην Αττική. Μπάνιο στις άδειες -επιτέλους- παραλίες και μετά φαγητό στα καλύτερα κοντινά τους ταβερνάκια. Αυτά, δηλαδή, που συνδυάζουν θέα, εξαιρετικές γεύσεις και λογικότατες τιμές. Ακόμα ζηλεύετε τους τουρίστες στη Μύκονο;
7 ταβερνάκια με θέα θάλασσα
της Έλενας Μπούλια

Το μεγαλύτερο πλεονεκτήματα του να βρίσκεσαι Αύγουστο στην Αθήνα είναι η ανετότατη μετάβαση στις παραλίες της Αττικής. Το δεύτερο μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι το να βρίσκεις αμέσως τραπέζι στα ταβερνάκια «πάνω» (ή έστω κοντά) σε αυτές τις παραλίες, που βλέπουν και μυρίζουν θάλασσα, και να απολαμβάνεις το γεύμα σου μερικά μόνο λεπτά αργότερα.

Περικυκλώσαμε τα αττικά παράλια και από το Πέραμα έως τη Νέα Μάκρη ξεχωρίσαμε τα αγαπημένα μας. Αυτά δηλαδή που χαρακτηρίζονται από εξαιρετική θέα, από ακόμα πιο εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής και σε αυτά που θα πας με την άμμο ακόμα κολλημένη στα δάχτυλα.

Σχάρα
(Λ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8962432)
Στον κόλπο της Βουλιαγμένης, πάνω από την Λ. Ποσειδώνος, συγκεντρώνονται τα τελευταία χρόνια κάποια συμπαθέστατα εστιατόρια και νεοταβερνάκια που χαρακτηρίζονται από ποιοτική κουζίνα, το μεγάλο πλεονέκτημα της καταπληκτικής θέας και το μεγάλο μειονέκτημα της δυσκολίας εύρεσης χώρου στάθμευσης. Παρ’όλα αυτά αξίζουν την επίσκεψή μας όλα σχεδόν –αν και εμείς θα ξεχωρίσουμε τη Σχάρα, που προσφέρεται για μετά την θάλασσα χάρη στο πιο «χύμα» ύφος της. Επί της ουσίας, δώστε έμφαση στα ορεκτικά, π.χ. ολόφρεσκα κολοκυθάκια τηγανιτά με τζατζίκι, και από κυρίως προτιμήστε τα κεφτεδάκια, το κεμπάπ και το χοιρινό στη γάστρα.
Τιμές: 15 με 20 ευρώ κατ’άτομο

Το Αγκυροβόλι του Σωτήρη
(Ακτή Θεμιστοκλέους 324 Πειραιάς, τηλ. 210 4511231)
Γνήσια ψαροταβέρνα με φρέσκα υλικά και διαλεχτούς μεζέδες για να συνοδεύσετε το ούζο σας. Θα σας εντυπωσιάσουν οι τεράστιες φρεσκοκομμένες σαλάτες, αλλά και τα ψάρια, όπως το ψητό φαγκρί και οι ψητές γαρίδες. Μην το προτιμήσετε, ωστόσο, μέρα με καύσωνα γιατί η χρήση του κλιματιστικού στο κατάστημα αποφεύγεται για λόγους… οικολογίας, ελπίζουμε!
Τιμές: 25 με 30 ευρώ κατ’άτομο

Γεια μας
(Ακτή Θεμιστοκλέους 66, Πειραιάς, τηλ: 210 4511260)
Με θέα στην πειραϊκή ακτή, το νεοταβερνάκι «Γεια μας» προσφέρεται για παγωμένα ουζάκια συνοδεία παραδοσιακών μεζέδων. Και τι μεζέδες! Ντοκοματοκεφτέδες, μπεκρή μεζέ, αράβικη πίτα με χαλούμι και mix fish είναι μερικά από τα hit που θα πλημμυρίσουν το τραπέζι σας. Στα κυρίως προτείνουμε την ευμεγέθη γαριδομακαρονάδα ή κάποιο ζουμερό κρέας στη σχάρα.
Τιμές: 20-25 ευρώ κατ’ άτομο.

Το Λιμανάκι
(Τελική Μαρίνα Περάματος, τηλ. 6978007865)
Βρίσκεται στο Τέρμα Περάματος, αφού περάσετε το σημείο από όπου φεύγουν τα ferry boat για Σαλαμίνα και κατευθυνθείτε προς τα σκάφη αναψυχής. Τι θα δοκιμάσετε εκεί; Όλα τα ψαρικά με hit τα αχνιστά μύδια, φρέσκα ψάρια, λαχταριστούς μεζέδες σε μεγάλες μερίδες, φρεσκοκομμένη χωριάτικη και παγωμένα ούζα. Απλά, τίμια και… με τον Καζαντζίδη στο μικρόφωνο!
Τιμές: 15 με 20 ευρώ κατ’ άτομο

Ξυπόλητος
(Παραλία Αρτέμιδας, Λούτσα, τηλ.: 22940 28342)
Όπως ορίζει και το όνομά της, εδώ θα έρθεις ξυπόλητος για να μπορείς να βουτήξεις τα πόδια σου στο χαλίκι και έπειτα στην θάλασσα, η οποία απέχει από τα τραπέζια μόνο δύο βήματα. Δύσκολα συναντά κανείς τέτοια αίσθηση νησιού σε ταβερνάκι της Αττικής, αλλά και τέτοιες γεύσεις, αποτελούμενες από ολόφρεσκα ψάρια, ψαρομεζέδες (δοκιμάστε καπνιστό χέλι με κρεμμυδάκι) και νόστιμες τηγανιτές πατάτες.
Τιμές: Από 30 έως 40 ευρώ κατ’άτομο.

Αστερίας
(Λεωφ. Ποσειδώνος 30, Νέα Μάκρη, τηλ. 22940 50046)
Όστρακα, ψαρομεζέδες, hit οι καραβίδες και φυσικά φρέσκο ψάρι. Ωστόσο, αν έχετε όρεξη για κρέας, οι ζουμερές μπριζόλες, τα μπιφτέκι, τα λουκάνικα και το ψαρονέφρι της ώρας δεν θα σας απογοητεύσουν. Ο Αστερίας είναι η πρώτη στάση που θα κάνετε μετά το μπάνιο σας στο Ζούμπερι και πριν τον καφέ σας σε κάποιο από τα διπλανά μαγαζιά. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτές τις μέρες γιατί θα είναι σχετικά πιο εύκολο να βρείτε κάπου να παρκάρετε.
Τιμές: 20 με 25 ευρώ κατ’άτομο 

Στη Σέσουλα Μεζέδες
(Λ. Ποσειδώνος & Μωσαίου, Νέα Μάκρη, τηλ. 22940 96808)
Από τα πιο γνωστά εστιατόρια στη Νέα Μάκρη για καλό κρέας με θέα θάλασσα. Η κουζίνα του μεσογειακή δημιουργική. Η σπεσιαλιτέ; Ψαρονέφρι με ρόκα και ντομάτα. Ωστόσο, αξίζει να δοκιμάσετε και τα ζουμερά μπιφτεκάκια αλλά και το λουκάνικο. Προσφέρεται για οικογένειες με μικρά παιδάκια. Αν βρεθείτε εκεί σαββατοκύριακο τηλεφωνήστε εγκαίρως για να σας κρατήσουν τραπέζι στην αυλή με την όμορφη θέα.
Τιμές: 15 με 20 ευρώ κατ’άτομο
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v