Tony Bonano: Με θέα στην... γεύση

Τα εστιατόρια που προσφέρουν ικανοποιητική σχέση τιμής- υπηρεσιών ξεχωρίζουν. Στην Καστέλλα, το Tony Bonano έχει έναν ακόμη λόγο να καυχιέται: Τη θέα του.   
Tony Bonano: Με θέα στην... γεύση

Όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερο εκτιμώ τα εστιατόρια αυτά που δεν σου τάζουν λαγούς με πετραχήλια, αλλά μια έντιμη σχέση κόστους- οφέλους. Στο μέρος του οφέλους περιλαμβάνω τόσο την ποιότητα του φαγητού όσο και το περιβάλλον, και την εξυπηρέτηση.

Το «Tony Bonano» στην Καστέλλα μου είχε συστηθεί από έναν συνάδελφο ως ακριβώς τέτοιου είδους πρόταση για βραδινό φαγητό. Οφείλω να ομολογήσω ότι η πρόσβαση δεν είναι εύκολη και αυτό δεν οφείλεται τόσο στην τοποθεσία που βρίσκεται το εστιατόριο, όσο στην απίστευτη κίνηση που έχει το Μικρολίμανο και η γύρω περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάτι που δυσχαιρένει και το παρκάρισμα.

Δίπλα στην Βασιλέως Παύλου, τον κεντρικό δρόμο της Καστέλλας, στο φαρδύ πεζοδρόμιο που παίζει εύκολα τον ρόλο "βεράντας", βρίσκονται τα τραπέζια του Tony Bonano. Ενας φοίνικας δίπλα, φροντίζει να δείξει την θέση του μαγαζιού, που αν δεν το ξέρεις, δεν είναι εύκολο να το εντοπίσεις.   

Στο λοφάκι της Καστέλλας, πάνω από το Μικρολίμανο, η πρώτη εντύπωση που έχεις από το Tony Bonano είναι θετική λόγω της καταπληκτικής του θέας. Το επόμενο που προσέχεις είναι τα πολλά του τραπέζια- εδώ που τα λέμε θα μπορούσαν να είναι και λίγο πιο αραιά τοποθετημένα, ώστε να εξασφαλίζουν στις παρέες μεγαλύτερη ιδιωτικότητα, αλλά σε καμία περίπτωση η κατάσταση δεν είναι απαράδεκτη.

Το σέρβις είναι μάλλον πρακτικό και ευγενικό, αλλά όσοι περιμένουν ειδική προσοχή το πιθανότερο είναι πως θα απογοητευτούν.

Οι γαστριμαργικές αναζητήσεις του Bonano ξεκινούν από την ιταλική κουζίνα- χωρίς αυτό να τις εμποδίζει να εξελιχθούν και να καλύπτουν αυτό που αποκαλούμε “μεσογειακή διατροφή”. Θα λέγαμε ότι το Tony Bonano φημίζεται για τις αμιγώς ιταλικές του συνταγές, χωρίς να υστερεί στις «θαλασσινές» του προτάσεις.

Εμείς δοκιμάσαμε φιλετάκια χοιρινά (καλοψημένα και ζουμερά) και φιλέτο τόνου, το οποίο ήταν πραγματικά εξαιρετικό. Ωστόσο, δεν πρόκειται για το πιάτο με τόνο που θα βρείτε στον κατάλογο, αλλά για πιάτο (εκείνης της) ημέρας που επισκέφθηκαμε το Bonano.

Παρενθετικά εδώ θα ήθελα να σας παροτρύνω να εμπιστευθείτε τα πιάτα ημέρας του μαγαζιού, καθώς συνήθως πρόκειται για εξαιρετικές προτάσεις, που ποικίλλουν αναλόγως της εποχής.

Ακόμα δοκιμάσαμε ένα αρκετά επαρκές αλλά όχι «ιδιαίτερο» ριζότο, καθώς και μια αξιοπρεπέστατη κλασσική πράσινη σαλάτα με dressing. Η λίστα κρασιών του Bonano είναι ικανοποιητική, περιλαμβάνοντας και αρκετές ιταλικές ετικέτες- μάλλον μεσαίου κόστους.

Το γλυκό ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλό, και θα προτείναμε την πικρή μους έναντι του "αβανταδόρικου" τσηζ κέικ σοκολάτα. 

Το μεγαλύτερο ίσως ατού του Bonano είναι η τιμή. Με λίγο λιγότερα από 30 ευρώ το άτομο, συμπεριλαμβανομένου του κρασιού και του γλυκού, τρώτε υπεραρκετά- πράγμα που θα σας κόστιζε περί τα 40 ευρώ σε άλλα εστιατόρια της ίδιας κατηγορίας.    

Tip: Φροντίστε κλείνοντας τραπέζι να ζητήσετε κάποιο απο τη μεριά της θάλασσας, αφού η σειρά των τραπεζιών που βρίσκεται δίπλα στο δρόμο δεν προσφέρει τίποτα απο τη θέα του μαγαζιού.


κείμενο: Γιώργος Σιταράς
φωτογραφίες: Βαγγέλης Αποστολάκης 

Tony Bonano

Βασιλέως Παύλου 63, Καστέλλα 
τηλ: 2104111901

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v