Brachera: Πρωταγωνιστής η γεύση!

Εξαιρετικά νόστιμη Ελληνική και μεσογειακή κουζίνα σε περιβάλλον που αν μη τι άλλο είναι αρκετά πάνω από το μέτριο και με λογικές τιμές, το Brachera στο Μοναστηράκι μπορεί να μην είναι ”σταρ”, είναι όμως ειλικρινές.
Brachera: Πρωταγωνιστής η γεύση!

Οι αναζητητές της γεύσης γνωρίζουν καλά πως αρκετές από τις καλύτερες προτάσεις βρίσκονται συχνά κρυμμένες μακριά από τα φώτα των ”οδηγών πόλης” και τις διαφημιστικές προβολές.

Σε μια τέτοια περίπτωση ”πέσαμε” πηγαίνοντας για φαγητό στο Brachera, στην πλατεία Αβυσσηνίας, στο Μοναστηράκι. Το Brachera φιλοξενείται σε ένα παλιό κτίριο της διάσημης για το παζάρι της πλατείας και χρειάζεται μάλλον αυξημένη παρατηρητικότητα για να το εντοπίσει ο περαστικός.

Αν και το γνωρίζαμε από το καλοκαίρι, λόγω της φήμης που αφορά την καταπληκτική θέα από την ταράτσα του, μόλις προ ημερών το επισκεφθήκαμε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε το ”tip” παχουλού και μερακλή φίλου.

Η επιλογή μάς δικαίωσε απόλυτα, καθώς το φαγητό ήταν απλά… καταπληκτικό! Η κουζίνα του Brachera κινείται από την ελληνική ως την ευρύτερη μεσογειακή, μένοντας πάντα αυτό που οι γευσιγνώστες θα αποκαλούσαν ”συντηρητική”.

Ξεκινήσαμε με ορεκτικά επιλέγοντας το (”συστημένο”!) καταπληκτικό στρούντελ λαχανικών, τριγωνάκια (ιδιότυπα τυροπιτάκια που ήταν μεν νόστιμα, αλλά δεν είχαν να πουν και τίποτα ιδιαίτερο) και μπραζέτο (λεπτές και σωστά ψημένες φέτες μοσχαρίσιου κρέατος).

Από τα κυρίως, εξαιρετική η χοιρινή κοτολέτα, πολύ καλά το φιλέτο κοτόπουλου και η πέρκα με λιγκουίνι και κάπαρη, ενώ κάπως στεγνό βρήκαμε το σολωμό σπανάκι. Συνολικά το φαγητό ήταν πολύ καλό- κάτι για το οποίο ο σεφ Παναγιώτης Ζήκος, αξίζει αναμφίβολα συγχαρητήρια, αφού καταφέρνει χωρίς πολλά… γαλλικά ονόματα να φτιάξει ένα γευστικότατο μενού.

Συναρπαστικό ήταν και το γλυκό, το ”σοκολατένιο”, το οποίο οι οπαδοί της σοκολάτας δύσκολα θα ξεχάσουν, ενώ θα κάνει τους ευρισκόμενους σε δίαιτα να νιώσουν θανάσιμο μίσος για τον διαιτολόγο τους.

Το χειμερινό περιβάλλον του Brachera δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο αν και η όλη αισθητική του εσωτερικού ξεπερνά σαφώς το μέτριο με την εντυπωσιακή μπάρα να υπόσχεται κέφι τύπου bar, που ποτέ δεν έρχεται.

Στο πνεύμα αυτό, κάπως ατυχείς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι μουσικές επιλογές, που πειθόμενες στη διακήρυξη των προθέσεων του καταστήματος, επιχειρούν να ανεβάσουν ρυθμούς ώστε οι τρώγοντες να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους στο μαγαζί.

Το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει την επιλογή αφού οι θαμώνες καταλήγουν να κάνουν ότι έκαναν και νωρίτερα (να τρώνε δηλαδή) συνοδευόμενοι απλώς από δυνατότερη και πιο χορευτική μουσική.

Αν και το Brachera δεν μπορεί να θεωρηθεί ”φθηνό”, αποτελεί σίγουρα μια πρόταση με πολύ καλύτερη σχέση τιμής- παρεχομένων υπηρεσιών, έναντι της λοιπής κατηγορίας των 40 ευρώ και πάνω. Μαζί με το κρασί, το γλυκό και τον καφέ, υπολογίστε περίπου 40 με 45 ευρώ το άτομο.

Λειτουργεί κάθε βράδυ από τις 20.00, ενώ είναι ανοικτά και το μεσημέρι. Από τα μέσα Μαΐου ανοίγει και η καταπληκτική του ταράτσα με θέα την Ακρόπολη.

Ιάσων Τάπας

Brachera, Πλ. Αβυσσηνίας 3

Μοναστηράκι

τηλ. 210 3217202

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v