Nam’a: Γευστικό ταξίδι στη Νότια Ασία

Από την Κίνα στο Βιετνάμ και από εκεί στην Πολυνησία μας ταξιδεύει η multi culti κουζίνα του μικρού, πλην όμως πολλά υποσχόμενου, ασιατικού εστιατορίου της Αγίας Παρασκευής που ακούει στο όνομα Nam’a. Extra bonus οι κόκκινες αποχρώσεις της διακόσμησης, η παραδοσιακή ασιατική μουσική και το ”ψαγμένο” sushi bar.
Nam’a: Γευστικό ταξίδι στη Νότια Ασία

της Μίνας Ανωγιάτη

Αν και η Μεσογειακή διατροφή θεωρείται μια από τις υγιεινότερες στο κόσμο, με την Ελληνική κουζίνα να κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους, δε θα μπορούσαμε, να μη λάβουμε υπόψη μας την ιαπωνική ρήση, που μας προτρέπει, να δοκιμάσουμε κάτι που δεν έχουμε ξαναφάει για να προσθέσουμε 75 ημέρες ζωής.

Ε, δεν είναι και λίγο σκεφτήκαμε και είπαμε να αναζητήσουμε νέες γεύσεις. Τιμής ένεκεν επιλέξαμε ”Νότια Ασία” και βρεθήκαμε στο Nam’a.

Από το 1993 λειτουργεί στην Αγία Παρασκευή, στην οδό Κύπρου 50, το εν λόγω εστιατόριο με γεύσεις από την Κινέζικη, Βιετναμέζικη και Πολυνησιακή κουζίνα. Το όνομά του στα κινέζικα σημαίνει ”Νότια Ασία” και δεν έχετε παρά να κάνετε ένα ταξίδι ως εκεί. Με παρελθόν και πολυετή εμπειρία γύρω από το χώρο, οι συντελεστές του Nam’a κατάφεραν να ”παντρέψουν” γεύσεις από τις περισσότερες χώρες της ευρύτερης περιοχής και να τις εντάξουν σε έναν κατάλογο.

Ο διάκοσμος του εστιατορίου, με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί, σε μεταφέρει στις γωνιές του κόσμου από όπου προέρχονται και οι γεύσεις που προσφέρει. Την ιδανική ατμόσφαιρα συμπληρώνει η έθνικ μουσική που ακούγεται και η παρουσία ευγενέστατων σερβιτόρων που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή δίπλα σας -καθόλου ενοχλητικά οφείλουμε να πούμε.

Στον κατάλογο του θα βρείτε 81 υπέροχα πιάτα καλομαγειρεμένα και σωστά σερβιρισμένα. Στη λίστα των κρασιών θα συναντήσετε εκλεκτές ελλ - οινικές ετικέτες και άλλες εκτός συνόρων. Αν ανήκετε στους προχωρημένους και απαιτητικούς, θα βρείτε παλαιωμένους special θησαυρούς, σπάνια ηδύποτα, αλλά και τροπικά κοκτέιλ από την Πολυνησία.

Για πρώτο πιάτο μπορείτε να επιλέξετε sushi από το sushi bar. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στον κατάλογο και αξίζει να δοκιμάσετε. Αν είστε ”πρωτάρηδες” μην το ρισκάρετε, γιατί το sushi θέλει εκπαίδευση. Ωστόσο, οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα προϊόντα - τα οποία έρχονται αεροπορικώς κάθε δύο μέρες, είναι φρεσκότατα και η ποιότητα ασύγκριτη. Συνεχίστε με τον κυρίως κατάλογο και σίγουρα θα φύγετε χορτάτοι.

Θα προτείναμε να ξεκινήστε με Mixed Vegetables (τα λαχανικά του κόσμου σε ένα πιάτο) ή με Lobster salad (αστακός και γάλα καρύδας με φρέσκα λαχανικά). Αν θέλετε σούπα, η κλασική Hot and Sour Soup είναι καταπληκτική. Από ορεκτικά, ζητήστε να σας ετοιμάσουν μια ποικιλία, αλλά επιλέξτε και ορεκτικά στον ατμό. Ο συνδυασμός γαρίδας και χοιρινου με περιτύλιγμα πίτας από αλεύρι ρυζιού συνοδεία fish sauce δεν συγκρίνεται.

Μεταξύ των ορεκτικών και των κυρίως πιάτων απολαύστε mango σομπρέ που θα σας προσφέρουν και συνεχίστε.

Χωρίς να υστερεί γευστικά κανένα από τα κυρίως πιάτα που έχουμε δοκιμάσε, σας προτείνουμε Moushou Pork (Χοιρινό με λαχανικά και πίτες) και Nama Crispy Duck (Ψητή πάπια ”Gerry Valley” με λαχανικά και πίτες). Πάρα πολύ μας άρεσε το Mango Beef Fillet (Φιλέτο Μοσχάρι μαγειρεμένο με φρέσκο μάνγκο). Εκτός καταλόγου τώρα, σημειώστε να ζητήσετε Μοσχάρι Yakitori με sauce από φρέσκο Μάνγκο, Ανανά και Λίτσι. Πρόεκειται απλά για ένα τέλειο πιάτο. Από τα house specialties του καταλόγου προτείνουμε να επιλέξετε το kamehameha και το Grab Nama (ολόκληρο καβούρι Ατλαντικού με sauce συνδυασμού γλυκού, ξινού και καυτερού). Συνδυάστε τα με καντονέζικο τηγανιτό ρύζι ή με ρύζι ατμού.

Δεν τελειώσαμε εδώ, ελπίζω να έχετε αφήσει λίγο χώρο για επιδόρπιο. Εδώ θα έχετε πρόβλημα, γιατί από τον εικονογραφημένο κατάλογο θα τα θέλετε όλα. Μην παρασύρεστε... άλλωστε αν πάτε στο Nam’a μια φορά, το βέβαιο είναι ότι θα ξανάπατε.

Το Nam’a λειτουργεί καθημερινά, από τις 19.00 έως τη 01.00, ενώ τις Κυριακές υπάρχει μπουφέ από τις 12 το μεσημέρι. Ένα πλήρες δείπνο θα σας κοστίσει περίπου 30 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Nam’a, Κύπρου 50, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6008936, 210 6007779

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v