Cafe Zoe: Η Κυριακή είναι jazz!

Κάτι διαφορετικό συμβαίνει τα μεσημέρια της Κυριακής στο Cafe Zoe του Intercontinental. Ζωντανή jazz μουσική, ευχάριστο περιβάλλον, χαλαρή ατμόσφαιρα και εξαιρετικός μπουφές συνθέτουν την εικόνα του Jazz Brunch, του νέου trend που ήρθε για να κατακτήσει την Αθήνα. Με την σφραγίδα πολυτελείας και την ποιότητα ενός από τα πιο exclusive ξενοδοχεία της Αθήνας.
Cafe Zoe: Η Κυριακή είναι jazz!

Αν το breakfast σε ακριβά ξενοδοχεία της πόλης έχει καταστεί, τα τελευταία χρόνια, το must του πρωινού της πρώτης ημέρας του χρόνου, το κυριακάτικο brunch είναι ένα trend κατάλληλο για όλο το χρόνο. Ιδίως όταν συνοδεύεται από χαρούμενη ατμόσφαιρα, ευχάριστο περιβάλλον και προσεγμένο μπουφέ.

Η ιδέα του Jazz Brunch ”γεννήθηκε” πέρυσι, και μετά τη θερμή υποδοχή της από το αθηναϊκό κοινό συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, στο Cafe Zoe, το βασικό εστιατόριο του Athenaum Intercontinental. Πρόκειται, μάλιστα, για το μοναδικό brunch αθηναϊκού ξενοδοχείου με ζωντανή μουσική.

Κάθε Κυριακή μεσημέρι, από τις 12.00 έως τις 15.30, μπορείτε να απολαύσετε το... πρωινό – μεσημεριανό σας, υπό τους ατμοσφαιρικούς ήχους του jazz συγκροτήματος του διεθνώς αναγνωρισμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη.

Το περιβάλλον του εστιατορίου, δημιουργία του αρχιτέκτονα Tony Chi, συμβάλλει απόλυτα στην εμπειρία ενός χαλαρωτικού, αλλά ταυτόχρονα κεφάτου, κυριακάτικου μεσημεριού. Με κυρίαρχο υλικό το ξύλο, καθώς και ”βιτρίνες” υλικών όπως φύλλα, βότσαλα, φουντούκια και άλλα να επενδύουν τους τοίχους, ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές φωτογραφίες του Γ. Κορδάκη και μεταλλικές λεπτομέρειες, όπως τα minimal αισθητικής φωτιστικά δαπέδου ο χώρος αποπνέει διακριτική πολυτέλεια, χωρίς περιττές υπερβολές που δε θα ταίριαζαν στην αισθητική του.

Ο σεφ του Cafe Zoe, Δημήτρης Ευαγγέλου, δημιουργεί έναν εξαιρετικό μπουφέ, του οποίου η μεγάλη ποικιλία θα αποτελούσε το δυνατό σημείο –αν δεν την επισκίαζε η ποιότητα των εδεσμάτων.

Αυθεντικές σπεσιαλιτέ, που καλύπτουν ολόκληρη την γκάμα των γευστικών προτιμήσεων –από φρέσκο ψάρι και ευφάνταστες δημιουργίες με θαλασσινά μέχρι εκπληκτικές μακαρονάδες, σωστά μαγειρεμένα φιλετάκια με πιπεριές και πρωτότυπες σαλάτες, που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε το σεφ που κρύβεται μέσα σας, αφού μπορείτε να τις ”δημιουργήσετε” από την αρχή, συνδυάζοντάς τις τόσο μεταξύ τους όσο και με τις διαφορετικές σος που βρίσκονται στη διάθεσή σας (δοκιμάστε οπωσδήποτε το dressing ”χίλια νησιά”).

Τα επιδόρπια ενός τέτοιου γεύματος, φυσικά, δε θα μπορούσαν να υστερούν. Δεδομένου του ότι και εδώ η ποικιλία είναι τεράστια, προτείνουμε –με κάποια επιφύλαξη, λόγω του ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τα δοκιμάσει κανείς όλα– τη lemon pie με παγωτό βανίλια και τα γλυκά ταψιού.

Αν, παρ’ όλα αυτά, ο μπουφές δεν καταφέρει να σας δελεάσει, πρώτον σας θαυμάζουμε για την εγκράτειά σας, και δεύτερον σας προτείνουμε να παραγγείλετε a la carte σπεσιαλιτέ όπως τα σιουφιχτά μακαρόνια με σπαράγγια, μοσχάρι και ξινή κρέμα και, από τα επιδόρπια, το εξαιρετικό fondue σοκολάτας.

Η τιμή για το μπουφέ είναι 44 ευρώ το άτομο, ενώ η σαιζόν για το Jazz Brunch τελειώνει περί τα μέσα Ιουνίου –για να επανέλθει, βέβαια, δυναμικά, το Φθινόπωρο, με την επιστροφή των Αθηναίων στο κλεινόν άστυ.

Ηρώ Κουνάδη

Cafe Zoe, Athenaum Intercontinental, Λεωφ. Συγγρού 89-93, Αθήνα, τηλ. 210 9206000

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v