Τα καλύτερα homemade κοκτέιλ της Άνοιξης

Άνοιξη, μπαλκόνι, παρέα, μουσική και αυτά τα κοκτέιλ για συντροφιά, εγγυώνται μια βραδιά (ή περισσότερες) που θα σας μείνει αξέχαστη.
Τα καλύτερα homemade κοκτέιλ της Άνοιξης
Στο σέικερ ολοταχώς!

Cherry Blossomtini

Υλικά: 1 ½ μεζ. sake, ½ μεζ.  Cointreau, ½ μεζ.  χυμό κράνμπερι, λίγο χυμό λάιμ, δύο σταγόνες orange bitters

Εκτέλεση: Βάζετε τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο, ανακινείτε καλά και στραγγίζετε σε ένα δροσερό ποτήρι κοκτέιλ.

Tamarind and Tequila

Υλικά:  1 ½ μεζ. λευκή τεκίλα, 1 ½ μεζ. νέκταρ ταμάρινδου http://saroufim.gr/products/juices/tamarind-edfina-nectar , 15 ml σιρόπι, λίγη ginger ale

Εκτέλεση: Προσθέστε την τεκίλα, το νέκταρ και το σιρόπι σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Ανακατέψτε καλά, και ολοκληρώστε με την προσθήκη του ginger ale.

Pineapple and Sage Gimlet

Υλικά (για κανάτα 5 ατόμων): 7 ½ μεζ. Τζιν Bombay Sapphire, 4 μεζ. Χυμό λάιμ, 3 μεζ. σιρόπι, 7 φύλλα φασκόμηλο

Εκτέλεση: Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή μια κανάτα και ανακατέψτε.

Japanese Slipper

Υλικά: 1 μεζ. λικέρ πεπόνι, https://www.anthidis.gr/gr/el/products/eoliki-liker-peponi-07-l 1 μεζ. Cointreau, 1 μεζ. χυμό λεμονιού, 1 φέτα πεπονιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση: Βάζετε τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο, και ανακατεύετε καλά. Στραγγίζετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ τύπου Μαρτίνι και γαρνίρετε με τη φέτα πεπονιού.

Cape Samurai

Υλικά: 1 ¾ μεζ. βότκα Cape North, ¾ μεζ. Χυμό λάιμ, ½ μεζ. σιρόπι τριαντάφυλλο, https://www.wine24shop.gr/monin-rose.el.aspx 4 φέτες τζίντζερ σε πίκλα, 1/2 κ. γλ. πράσινο wasabi

Εκτέλεση: Ανακατέψτε το τζίντζερ με το wasabi σε ένα ποτήρι και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με πάγο. Ανακατέψτε καλά σε ένα σέικερ, και στραγγίστε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.

Mint Julep

Υλικά: 2 μεζ. ουίσκι μπέρμπον, 1 κύβος ζάχαρης, 12 φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση: Σε ποτήρι highball, πιέζετε το δυόσμο με τη ζάχαρη κι ελάχιστο νερό. Γεμίζετε με τριμμένο πάγο, προσθέτετε το μπέρμπον κι ανακατεύετε καλά. Γεμίζετε με τριμμένο πάγο, διακοσμείτε με φύλλα δυόσμου και σερβίρετε με καλαμάκια.

Daquiri Lime

Υλικά: 1 ½ μεζ. λευκό ρούμι, ½ μεζ. χυμό λάιμ, 1 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση: Βάζετε τον πάγο, το χυμό λάιμ, το σιρόπι και το ρούμι σε ένα σέικερ και χτυπάτε καλά. Σουρώνετε σε ένα παγωμένο ποτήρι για κοκτέιλ και διακοσμείτε με μία φέτα λάιμ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v