Πέντε κορυφαία deli στην Αθήνα

Τυριά και αλλαντικά από κάθε γωνιά του κόσμου, εκλεκτά προϊόντα μικροπαραγωγών και ένα σωρό ακόμα deli καλούδια σε πέντε «μιαμ» διευθύνσεις.
Πέντε κορυφαία deli στην Αθήνα

Αν είστε από εκείνους που στην κουζίνα σας κατέχουν περίοπτη θέση τα εκλεκτά και γκουρμέ προϊόντα, τότε σίγουρα στα παρακάτω delicatessen και νέο-μπακάλικα θα βρεθείτε σε deli-μα.

Γιατί είναι τόσα τα προϊόντα που φέρνουν στα ράφια τους και σε τέτοια ποικιλία που δε θα ξέρετε τι να πρωτό-deli-έξετε.

Αφοι Βασιλόπουλοι
Παπαρηγοπούλου 3 & Σταδίου (απέναντι από την πλατεία Κλαυθμώνος), τηλ: 210 3222 405



Το ιστορικό ντέλι που άνοιξε το 1907 για να εξελιχθεί σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, κρατά τα σκήπτρα στο κέντρο της πόλης με την τεράστια ποικιλία του, φέρνοντας μας αντιμέτωπους με πάσης φύσεως καλούδια, όπως προσούτο, ροκφόρ, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, μπρι σε κάθε πιθανή «έκδοση» και παραλλαγή, αυγοτάραχο, δυσεύρετες συσκευασμένες σάλτσες, παγωτά, «ψαγμένες» μπύρες, αλίπαστα, αυγά ορτυκιών, λευκή και μαύρη τρούφα, μπαχαρικά από κάθε γωνιά του κόσμου και οτιδήποτε συνδέεται με την έννοια delicatessen.

Provence Delicatessen
Θεοφάνους 12, Αμπελόκηποι, τηλ: 2108981435



Του… τυριού το πανηγύρι γίνεται στο ντέλι του Γιώργου Κυριακόπουλου ο οποίος φέρνει στους Αμπελόκηπους τον παράδεισο για τους λάτρεις των ψαγμένων τυριών. Εδώ θα βρείτε από παλαιωμένο Comte και Brie, μέχρι Raclette Gruyere και Munster, ενώ εξίσου «δυνατή» είναι και η επιλογή σε αλλαντικά: San Daniele, Jambon de Bayonne, Jamon Iberico, σαλάμια με τρούφα ή φινόκιο, μοσχαρίσια αλλαντικά όπως η Cecina και η Bresaola και πολλά ακόμα. 

Degustation
Κουμπάρη 5, Κολωνάκι, τηλ. 210 3627744



Ακριβώς πάνω στην πλατεία του Κολωνακίου, αυτό το ντέλι-μπακάλικο μας ταξιδεύει μέσα από γεύσεις και αρώματα σε χώρες όπως Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία. Και εδώ τα τυριά πρωταγωνιστούν, όμως οι φαν των αλλαντικών θα βρουν σταθερές αξίες όπως Prosciutto Crudo di San Daniele del Friuli, Βresaola και Jamon Serrano. Ζυμαρικά, μπαχαρικά, σιρόπια, χαβιάρι, αυγοτάραχο και σοκολατένιες προτάσεις συμπληρώνουν την εικόνα ενός πραγματικού… ντεγκουστασιόν. 

Black Pepper
Τριών Ιεραρχών 135, Ανω Πετράλωνα, τηλ: 210 3411474



Στον κεντρικό δρόμο των Άνω Πετραλώνων, αυτό το νέο-μπακάλικο με την παλιά βιτρίνα και την σκαλιστή πόρτα, ικανοποιεί τις αισθήσεις κάθε εκλεκτικού καλοφαγά. Στα ράφια του βρίσκουμε προϊόντα από μικρές οικοτεχνίες και βιοτεχνικές μονάδες, βουβαλίσια αλλαντικά του Μπόρα, αλλαντικά Μιράν, κεφαλογραβιέρα Παραμυθίας, γραβιέρα 12μηνης ωρίμανσης Τσιτσιρίδη, χιώτικο Μαστέλο, τυριά Αβέρωφ, φιστικοβούτυρο από τις Σέρρες, ταχίνι Αχιλλαδέλη, μέλι Ταϋγέτου Φωτόπουλου, αλλά και υψηλής ποιότητας μπαχαρικά, τσίπουρα Τυρνάβου, καφέδες και προϊόντα μαναβικής.

Nora’s Deli
Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 3389349



Η μεγάλη τζαμαρία του αγναντεύει την Αναγνωστοπούλου και προκαλεί το ενδιαφέρον με πληθώρα ντέλι προϊόντων, από τα πιο γκουρμέ, μέχρι τα πιο καθημερινά. Τυριά και αλλαντικά έχουν την τιμητική τους εδώ: αλειφώδες κατσικίσιο τυρί Αμαρίνο, γλυκιά γραβιέρα Χανίων, κεφαλοπαρμέζανο, κασέρι Μυτιλήνης, ξερό ανθότυρο Βογιατζάκη, βιολογική Γραβιέρα Καρύστου, τυρί μπρι με τρούφα, ροκφόρ Γαλλίας, βιολογικό προσούτο κρούντο, βοδινή Cecina Ισπανίας, λουκάνικα Chorizo και Roast Beef Al Inglese είναι μερικά μόνο εξ’ αυτών. Κατά τα λοιπά, το ντέλι της Nora φέρνει στα ράφια του και προϊόντα τρούφας, χειροποίητα κουλουράκια, φουά γκρα, καπνιστό σολομό Σκωτίας κομμένο στο χέρι, χέλι καπνιστό Γείτονα και αυθεντικό Αυγοτάραχο Μελίχλωρο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v