Τα ελληνικά εστιατόρια που διακρίθηκαν από τη Michelin

Δείτε ποια ελληνικά εστιατόρια απέσπασαν φέτος αστέρια Michelin αλλά και τις διακρίσεις Bib Gourmand και Plate.
Τα ελληνικά εστιατόρια που διακρίθηκαν από τη Michelin
Οι λίστες του οδηγού Michelin, της… Βίβλου των καλοφαγάδων και των γκουρμέ τύπων ανά τον πλανήτη, δημοσιεύτηκαν και αναδεικνύουν τα καλύτερα εστιατόρια ανά χώρα. Ποια εστιατόρια όμως απέσπασαν διακρίσεις επί ελληνικού εδάφους;

Αστέρια Michelin απέσπασαν τα εστιατόρια Funky Gourmet και Σπονδή (από δύο αστέρια) και τα Botrini’s, Hytra και Varoulko Seaside (από ένα αστέρι).

Η επόμενη σημαντικότερη διάκριση του οδηγού είναι ο τίτλος “Bib Gourmand”, ο οποίος συνοδεύεται από το σύμβολο της… μασκότ της Michelin να γλείφεται και αντιστοιχεί στα εστιατόρια που έχουν την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Στην Ελλάδα φέτος, την ένδειξη Bib Gourmand απέσπασαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, το Αθήρι, το Nolan και το Οικείο.

Τέλος, στους οδηγούς της Michelin προστέθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μία επιπλέον ένδειξη, το πιάτο (“The Plate”), που εμφανίζεται στα εστιατόρια που δεν έλαβαν κάποια τιμητική διάκριση αλλά οι επιθεωρητές της Michelin θέλησαν να υποδείξουν ως εξαιρετικά ποιοτικά. Στην Ελλάδα, αυτή την ένδειξη έλαβαν τα εστιατόρια Aneton, Coocoovaya, CTC, Vezene, Sushimou, Electra Roof Garden, 7 Food Sins, Kuzina, 2 Mazi, Mama Tierra, Παπαϊωάννου, Premiere.

Δείτε την αναλυτική λίστα Michelin εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v