ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗBON VIVEUR

Δείτε πώς μπορείτε να πετάξετε πάμφθηνα με ιδιωτικό αεροπλάνο

Αυτή είναι η εταιρία που χαρακτηρίστηκε η… Uber των αιθέρων και μας επιτρέπει να πετάμε με ιδιωτικό αεροπλάνο έναντι μικρής αμοιβής.

Δείτε πώς μπορείτε να πετάξετε πάμφθηνα με ιδιωτικό αεροπλάνο

Το Wingly είναι ένα δίκτυο για πτήσεις με ιδιωτικά αεροπλάνα που διασυνδέει τους πιλότους τους με υποψήφιους επιβάτες, κάτι ανάμεσα σε… AirBNB και UBER των αιθέρων.

Με απλά λόγια, όσοι έχουν ιδιωτικό αεροπλάνο ανά τον κόσμο και προγραμματίζουν πτήσεις, μπορούν να «ανεβάσουν» τις πληροφορίες της επερχόμενης προγραμματισμένης τους πτήσης και να ορίσουν μια τιμή ανά επιβάτη (μπορούν να μεταφέρουν ως και 6 συνεπιβάτες).

Στην ουσία, ο επιβάτης μοιράζεται τα έξοδα της πτήσης με τον πιλότο, χωρίς να επιτρέπεται να βγαίνει κάποιο κέρδος από αυτό για να μην θεωρηθεί εμπορική πτήση, ενώ οι τιμές εξαρτώντας κυρίως από τον τύπο του αεροσκάφους. Η εταιρία θεωρείται νόμιμη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) ενώ οι πιλότοι είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν δίπλωμα, ιατρικό πιστοποιητικό και λεπτομέρειες της εμπειρίας τους. Οι «πολέμιοι» της υπηρεσίας, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι είναι επισφαλές να εμπιστευθεί κανείς πιλότους με άδεια, που ωστόσο το εξασκούν ως χόμπι και όχι ως επάγγελμα.

Αρκετοί εκ των πιλότων της υπηρεσίας είναι άνθρωποι που οφείλουν να συμπληρώσουν έστω κάποιες ώρες πτήσεις με το αεροσκάφος τους ανά έτος για να ανανεωθεί το δίπλωμά τους. Για το κοινό, πάντως, είναι ένας καλός τρόπος για… τουρισμό από τους αιθέρες: Προσφέρονται για παράδειγμα σε τιμές κάτω από 100€, εναέρια βόλτα πάνω από την Πράγα, εκδρομή από το Μπέρμιγχαμ στα χωριά των Cotswolds στην Αγγλία και άλλες επιλογές ανά την Ευρώπη. Δείτε τις διαθέσιμες πτήσεις εδώΠηγή: BBC 

SPONSORED LINKS

"Αν θέλετε να μάθετε τι πιστεύει ο Θεός για το χρήμα, απλώς ρίξτε μια ματιά στους ανθρώπους που το έδωσε."

Ντόροθυ Πάρκερ, 1893-1967 , Αμερικανίδα συγγραφέας

  • 1613 - Ενθρονίζεται ο Μιχαήλ Φιοντόροβιτς Ρομάνοβ στη Μόσχα ως «Μιχαήλ Α', τσάρος πάσης Ρωσίας».

    1962 - Κακή αρχή για το Πρόγραμμα Μάρινερ: το Μάρινερ 1 καταστρέφεται 293 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του.

© 2002-2018 MEDIA2DAY