Εκτέλεση: Για το απλό σιρόπι: Βράζουμε ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης (π.χ. ένα φλιτζάνι ζάχαρη-ένα φλιτζάνι νερό) μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί, και αφήνουμε να κρυώσει. Για το κοκτέιλ: Γεμίζουμε ένα σέικερ με πάγο, προσθέτουμε όλα τα υλικά, μαζί με το σιρόπι, και χτυπάμε για 10-120 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε και σερβίρουμε χωρίς πάγο σε ποτήρι της σαμπάνιας.
Εκτέλεση: Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι μέχρι λίγο πάνω από τη μέση με πάγο. Προσθέτουμε πρώτα το Schnapps, μετά το ρούμι και τέλος τη γρεναδίνη. Ανακατεύουμε ελαφρά, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι με μακρύ χερούλι. Προσθέτουμε τη λεμονάδα, ανακατεύουμε ξανά, και προσθέτουμε προσεκτικά λίγες σταγόνες Blue Curacao κοντά στα τοιχώματα του ποτηριού, για να δημιουργήσουμε το εφέ των μοβ «σύννεφων» που σχηματίζει ο συνδυασμός Curacao και γρεναδίνης, από τους οποίους παίρνει και το όνομά του το κοκτέιλ.
Σπιτική σανγκρία
Υλικά (για 6-8 άτομα): 1 μπουκάλι (750 ml) ξηρό κόκκινο κρασί, ½ φλ. brandy, 2 κ.σ. ζάχαρη, 2 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 λάιμ κομμένα σε λεπτές φέτες, 1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες, 2 φλ. παγωμένο ανθρακούχο νερό
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ανθρακούχο νερό, σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό, και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε, γαρνίροντας προαιρετικά με σπόρους ροδιού.
Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ γεμάτο με πάγο, σουρώνουμε και σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι του Martini (χωρίς πάγο) διακοσμώντας προαιρετικά με μία φέτα λάιμ.
Εκτέλεση: Για το σιρόπι: Βράζουμε σε ένα μπρίκι ίση ποσότητα μέλι και νερό (π.χ. ένα φλιτζάνι νερό-ένα φλιτζάνι μέλι) μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει. Για το κοκτέιλ: Ρίχνουμε σε ένα σέικερ τα μούρα και τη μέντα, και πιέζουμε με το γουδοχέρι να λιώσουν και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και γεμίζουμε με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ψηλά ποτήρια. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι μέντας.