Απλές συνταγές για να φτιάξεις γιορτινά κοκτέιλ

Πέντε υπέροχες και απλούστατες συνταγές για να φτιάξεις μόνος σου φανταστικά κοκτέιλ για κάθε γιορτινό πάρτι ή απλή μάζωξη στο σπίτι.
Απλές συνταγές για να φτιάξεις γιορτινά κοκτέιλ
French 75

Υλικά (ανά άτομο): 2 μεζούρες τζιν, 2 μεζούρες αφρώδες κρασί, ¾ μεζούρας φρεσκοστυμμένο λεμόνι, ¾ μεζούρας απλό σιρόπι

Εκτέλεση: Για το απλό σιρόπι: Βράζουμε ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης (π.χ. ένα φλιτζάνι ζάχαρη-ένα φλιτζάνι νερό) μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί, και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το κοκτέιλ: Γεμίζουμε ένα σέικερ με πάγο, προσθέτουμε όλα τα υλικά, μαζί με το σιρόπι, και χτυπάμε για 10-120 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε και σερβίρουμε χωρίς πάγο σε ποτήρι της σαμπάνιας.

Purple Rain

Υλικά (ανά άτομο): 1 μεζούρα λευκό ρούμι, 1 μεζούρα Schnapps ροδάκινο, 1 μεζούρα γρεναδίνη,
2 μεζούρες λεμονάδα, λίγες σταγόνες Blue Curacao

Εκτέλεση: Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι μέχρι λίγο πάνω από τη μέση με πάγο. Προσθέτουμε πρώτα το Schnapps, μετά το ρούμι και τέλος τη γρεναδίνη. Ανακατεύουμε ελαφρά, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι με μακρύ χερούλι. Προσθέτουμε τη λεμονάδα, ανακατεύουμε ξανά, και προσθέτουμε προσεκτικά λίγες σταγόνες Blue Curacao κοντά στα τοιχώματα του ποτηριού, για να δημιουργήσουμε το εφέ των μοβ «σύννεφων» που σχηματίζει ο συνδυασμός Curacao και γρεναδίνης, από τους οποίους παίρνει και το όνομά του το κοκτέιλ.

Σπιτική σανγκρία

Υλικά (για 6-8 άτομα): 1 μπουκάλι (750 ml) ξηρό κόκκινο κρασί, ½ φλ. brandy, 2 κ.σ. ζάχαρη, 2 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 λάιμ κομμένα σε λεπτές φέτες, 1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες, 2 φλ. παγωμένο ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ανθρακούχο νερό, σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό, και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε, γαρνίροντας προαιρετικά με σπόρους ροδιού.

Pomegranate Cosmo

Υλικά: 2 μεζούρες βότκα, 1 μεζούρα triple sec, 1 μεζούρα χυμό ρόδι, ¼ μεζούρας χυμό λάιμ

Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ γεμάτο με πάγο, σουρώνουμε και σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι του Martini (χωρίς πάγο) διακοσμώντας προαιρετικά με μία φέτα λάιμ.

Blackberry Mint Margarita

Υλικά: 5 μούρα, 6 φύλλα μέντας, 2 μεζούρες παλαιωμένη τεκίλα, 1 μεζούρα χυμό λάιμ, 1 μεζούρα σιρόπι μέλι

Εκτέλεση:
Για το σιρόπι: Βράζουμε σε ένα μπρίκι ίση ποσότητα μέλι και νερό (π.χ. ένα φλιτζάνι νερό-ένα φλιτζάνι μέλι) μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει.
Για το κοκτέιλ: Ρίχνουμε σε ένα σέικερ τα μούρα και τη μέντα, και πιέζουμε με το γουδοχέρι να λιώσουν και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και γεμίζουμε με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ψηλά ποτήρια. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι μέντας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v