Πέντε πολυτέλειες που μας αξίζουν

Ένα υπέροχο δείπνο από ιδιωτικό σεφ στο σπίτι ή μια νύχτα σε σουίτα στο Grande Bretagne; Κάνουμε όνειρα, που μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Πέντε πολυτέλειες που μας αξίζουν

Εντάξει, και μόνο στο άκουσμα της λέξης “πολυτέλεια” μας πιάνει ανατριχίλα για το τι θα πληρώσουμε.

Τι θα γίνει όμως ρε παιδιά; Να μην ονειρευτούμε δηλαδή κι εμείς μια στο τόσο (όχι χίλιες, αλλά μία) νύχτες σε σουίτες με θέα Παρθενώνα και δείπνα γαστριμαργικού οργασμού σε αστεράτα εστιατόρια; Δεν είναι δα και τόσο άφταστα. 

Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο γκράντε, ιδού πέντε... μεγαλεία απλής και - γιατί όχι; - ρεαλιστικής καθημερινής ονειροπόλησης για όλους.

Διαμονή μια ανάσα από την Ακρόπολη

Μια βόλτα στην Πλάκα είναι σίγουρα κάτι που ονειρευόμαστε για τα καλοκαιρινά μας βράδια – και έχουμε κάνει – όμως το φθινόπωρο δεν χάνει ίχνος από την ομορφιά της, αρκεί να την απολαύσουμε από κάπου... μέσα. Τα σπιτάκια στην πιο όμορφη περιοχή της Αθήνας είναι ζηλευτά, πανέμορφα και απολαμβάνουν συνήθως την πιο “σούπερ ντούπερ ουάου is this Acropolis?” θέα της Αθήνας. Να, αυτό εδώ για παράδειγμα θα θέλαμε να το κατοικήσουμε για όλη μας τη ζωή. Προφανώς δεν γίνεται, αλλά δεν θα μας χαλούσε να το νοικιάσουμε για μερικές βραδιές ή έστω και για μία. Το πολυτελές σπίτι που βρήκαμε στο AirBnb έχει τέσσερα υπνοδωμάτια, μαρμάρινο δάπεδο, πολυτελή διακόσμηση, μοντέρνους χώρους και μια μπαλκονάρα για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας παρέα με τον... κύριο Παρθενώνα. Το κόστος ανά διανυκτέρευση ανέρχεται στα 640€. 

Σουίτες όνειρο

Μια σουίτα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο είναι όνειρο πολλών, αλλά δυνατότητα λίγων. Ας είναι, εμεις δεν χάνουμε κάτι να απολαύσουμε μια πιο... προσιτή Junior Suite στο ιστορικό ξενοδοχείο Grande Bretagne. Ένας χώρος χάρμα οφθαλμών, που μας καλεί να αράξουμε στον βελούδινο καναπέ του καθιστικού ή να... λιώσουμε στο king-size, queen-size ή twin-size κρεβάτι που φέρει της υπογραφή της Luxury Collection με άφθονα αφράτα μαξιλάρια και πουπουλένια παπλώματα. Το κόστος ανά διανυκτέρευση είναι 380€. Περισσότερα εδώ.  

Ή μήπως μια σουίτα από... ψηλά; Στο St. George Lycabettus οι σουίτες απολαμβάνουν υπέροχη πανοραμική θέα από την Ακρόπολη μέχρι τον Σαρωνικό, είναι διακοσμημένες με την τελευταία λέξη του στιλ και διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι, άνετα king size κρεβάτια και ατμόσφαιρα διακριτικής πολυτέλειας. Το κόστος ανά διανυκτέρευση διαμορφώνεται στα 639€. Περισσότερα εδώ. 



Γεύμα πολλών αστέρων


Για την ακρίβεια τέσσερα, αλλά... Michelin. Η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία ακούει σε δύο ονόματα και τέσσερα (συνολικά) αστέρια: Funky Gourmet και Σπονδή. Οι κουζίνες τους διαφορετικές – το ένα επιμένει μοριακά, το άλλο αγαπά την Γαλλία – όμως η εμπειρία γεύματος σε κάποιο απο τα δύο (ή και τα δύο, είπαμε, για μεγαλεία μιλάμε) είναι αξεπέραστη. Γεύσεις που δεν έχουμε δοκιμάσει ξανά και μάλλον δύσκολα θα ξαναδοκιμάσουμε, γεύσεις που στιγματίζουν τον ουρανισκο μας σε περιβάλλον που συνάδει απόλυτα με τον γαστριμαργικό χαρακτήρα των πιάτων. Το κόστος για ένα πλήρες γεύμα σε αυτά, κυμαίνεται από 100€-200€ ανά άτομο. Δείτε περισσότερα για τα δύο μοναδικά εστιατόρια εδώ και εδώ.

Σεφ στο σπίτι

Θέλετε να γιορτάσετε μια ιδιαίτερη περίσταση; Θέλετε να φέρετε κόσμο στο σπίτι και να τους προσφέρετε μια μοναδική εμπειρία; Θέλετε απλά για... πάρτη σας ένα λουκούλειο γεύμα χωρις να κουνήσετε ούτε καν το μικρό σας δαχτυλάκι; Ε λοιπόν όλοι έχουμε το δικαίωμα μια φορά να ζητήσουμε έναν ολοδικό μας σεφ... κατ' οίκον. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μοιραστούμε με εκείνον τις γευστικές μας προτιμήσεις και εκείνος θα αναλάβει να δημιουργήσει ένα 100% προσωποποιημένο μενού για εμάς ή/και τους καλεσμένους μας. Μια από τις εταιρείες που αναλαμβάνουν να σας φέρουν τον σεφ στο... σαλόνι είναι αυτή εδώ. Το κόστος ανά άτομο για ένα πριβέ γεύμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μια ενδεικτική τιμή για ένα πλουσιοπάροχο δείπνο είναι τα 50-70€/ άτομο. 

Το ελιξίριο της ζωής

Ωραίο το μασάζ, όμως μερικές φορές θέλουμε κάτι περισσότερο. Μια εμπειρία spa που διαφέρει από τα “κλασσικά” και μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε οτιδήποτε μας προκαλεί στρες. Τουλάχιστον για όση ώρα διαρκέσει. Στο Cape Sounio, για παράδειγμα, συνδυάζουν αρχαίες και σύγχρονες τεχνικές για σωματική και ψυχική ευεξία μέσα από τις εμπειρίες Elixir Of Life και Ancient Elixir. Στόχος τους; Ανάκτηση της ενέργειας, αναζωογόνηση δέρματος, μέσα από μια θεραπεία που εμπνέεται από τα μυστικά των αλχημιστών και συνδυάζει τα τέσσερα πολύτιμα στοιχεία: νερό, αέρα, γη και φωτιά. Το πακέτο περιλαμβάνει απαλό μασάζ απολέπισης με ειδικό αρωματικό peeling με κόκκους βερίκοκου, χρυσή μάσκα από κοκτέιλ λουλουδιών για ενυδάτωση και μεταξένια υφή, απαλό μασάζ με κρέμα ή λάδι με ρινίσματα μετάλλων και ιχνοστοιχείων, σε 80 λεπτά χρυσής πολυτέλειας. Το κόστος ανέρχεται στα 120€. Περισσότερα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v