Οι πιο λαχταριστοί λουκουμάδες της Αθήνας

Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς το Αιγαίον; Πέντε διευθύνσεις που στάζουν μέλι υπόσχονται να αναπληρώσουν το κενό του, με μυρωδάτους λουκουμάδες.
Οι πιο λαχταριστοί λουκουμάδες της Αθήνας
Κρίνος
Αιόλου 87, Αθήνα, τηλ.: 210 3216852



Η μισή Αθήνα πιάνει θέση στα στρογγυλά μαρμάρινα τραπεζάκια του, για να χαζεύει την… άλλη μισή να περνά στον πεζόδρομο της Αιόλου. Το ιστορικό ζαχαροπλαστείο της Αιόλου όπου ο χρόνος έχει σταματήσει και η γεύση ξεχειλίζει, προσφέρει φρέσκους ζεστούς λουκουμάδες από τις 8.30 το πρωί και φημίζεται όχι μόνο για τις μικρές μπουκίτσες «παραδείσου» αλλά και για την τραγανή μπουγάτσα βουτύρου. Μια μερίδα λουκουμάδες κοστίζει γύρω στα 3,30€.

Lukuμάδες 
Αιόλου 21, τηλ: 210 3210880



Οι λουκουμάδες που κάνουν την γωνία της πλατείας Αγίας Ειρήνης να μοσχοβολά μέλι και φρέσκια ζύμη τηγανίζονται μπροστά στα μάτια σας και σερβίρονται σε δύο εκδοχές: απλοί ή γεμιστοί (με πραλίνα, μαστίχα, λεμόνι ή μπανάνα). Συνδυάζονται υπέροχα με παγωτό καϊμάκι και γλυκό βύσσινο, με παγωτό βανίλια και καραμελωμένο αμύγδαλο, με παγωτό Νουτέλα και κρέμα μπανάνα. Θα βρείτε επίσης συνδυασμούς που περιέχουν παγωτό φυστίκι, κρέμα-μπισκότο, twix και μπουγάτσα. Οι τιμές ξεκινούν από τα 3€.

Λουκουμάδες Μπαλατσούρα  
Ιερά Οδός 237, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5982806



Το πιο γλυκό μυστικό των δυτικών προαστίων είναι αυτό το λουκουματζίδικο των αδερφών Μπαλατσούρα που κρατούν απαράλλαχτη την συνταγή τους πάνω από οκτώ δεκαετίες. Δοκιμάστε τους λουκουμάδες με σοκολάτα και συνδυάστε με υπέροχο παγωτό καϊμάκι – το οποίο είναι πεντανόστιμο και ανεξάρτητα, με σπιτικό γλυκό του κουταλιού φράουλα. Οι λουκουμάδες στοιχίζουν περί τα 2,70€.

Κτιστάκης 
Σωκράτους 59, Ομόνοια, τηλ.: 210 5240891



Έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των Αθηναίων γλυκατζήδων εδώ και χρόνια (από τότε που βρισκόταν στην Αγίου Κωνσταντίνου) και όχι άδικα: Οι χανιώτικοι λουκουμάδες του μελώνουν… εκ των έσω, έτσι ώστε η κρούστα τους να διατηρείται τραγανή, και από πάνω πασπαλίζονται μόνο με κανέλα και σουσάμι. Ο χώρος είναι απολαυστικά ρετρό, με μαρμάρινα τραπεζάκια ζαχαροπλαστείου, σκουρόχρωμες ξύλινες καρέκλες και μεγάλους καθρέφτες στους τοίχους. Η μερίδα των λουκουμάδων κοστίζει 3,60€, ενώ φεύγοντας θα αγοράσετε και παραδοσιακή κρητική τσικουδιά για το σπίτι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v