Υπέροχα κάστρα για παραμυθένια διαμονή

Γοητευτικά κάστρα, επιβλητικοί πύργοι και ανεμόμυλοι στην Ευρώπη που μπορείτε να κλείσετε για τις επόμενες, παραμυθένιες διακοπές σας.
Υπέροχα κάστρα για παραμυθένια διαμονή
Ένα μεσαιωνικό κάστρο στις σκωτσέζικες ακτές. «Βασιλικές» κρεβατοκάμαρες στην καρδιά της γαλλικής Βρετάνης. Πυργόσπιτα στην Τοσκάνη και ανεμόμυλοι με Ιστορία αιώνων στα Βαλκάνια. Το AirBNB κρύβει μικρά ιστορικά «διαμαντάκια» προς ενοικίαση. Δείτε πού μπορείτε να μείνετε στο επόμενο ευρωπαϊκό ταξίδι σας.

Gatehouse to Ayton Castle, Σκωτία 

Μόλις μία ώρα από το Εδιμβούργο και λίγα λεπτά από τις εντυπωσιακές σκωτσέζικες ακτές με τις αμμουδιές και τα επιβλητικά βράχια, το «προπύργιο» του κάστρου του Ayton διαθέτει την εξωτερική γοητεία ενός κάστρου και, μέσα, την άνεση ενός χουχουλιάρικου εξοχικού. Διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο για δύο, τζάκι στο σαλόνι και μία ρομαντική πέτρινη στριφογυριστή σκάλα. Μπορείτε να νοικιάσετε ολόκληρο το κτίσμα από 116€ τη βραδιά.

Κάστρο στη Βρετάνη, Γαλλία 

Στην καρδιά της Βρετάνης, μόλις 20 χιλιόμετρα από την πόλη Rennes και μία ώρα από το βουνό του Saint Michel, αυτό το κάστρο του 17ου αιώνα περιβάλλεται από βελανιδιές, διαθέτει 5 υπνοδωμάτια, ισάριθμα μπάνια, τζακούζι στον κήπο και χωρά 13 άτομα. Αν είστε μεγάλη παρέα, σπεύστε, και θα πληρώσετε μόλις 251€ τη βραδιά συνολικά.

Castello di San Fabiano, Ιταλία 

Σε ένα ρομαντικό κάστρο κοντά στην πανέμορφη πόλη Σιένα, στην καρδιά της ειδυλλιακής Τοσκάνης, το συγκεκριμένο κάστρο διαθέτει πολλά δωμάτια, που νοικιάζονται ξεχωριστά. Μοιράζεστε δηλαδή τους πανέμορφους χώρους του κάστρου με άλλους ενοίκους, αλλά έχετε ιδιωτικό δωμάτιο και μπάνιο, αρχοντικό πρωινό, πισίνα, ενώ οι ιδιοκτήτες διοργανώνουν εκδηλώσεις όπως μαθήματα μαγειρικής, sessions οινογνωσίας και γευσιγνωσίας και ποδηλατάδες. Το δίκλινο στοιχίζει από 125€ τη βραδιά.

Κάστρο στην Ιρλανδία

Ένα μεσαιωνικό κάστρο, που μετρά πάνω από έξι αιώνες ζωής, διαθέτει το πιο «ψηλό» δωμάτιό του, ένα γοητευτικό master bedroom προς ενοικίαση. Το επιβλητικό κτίσμα αναπαλαιώθηκε την τελευταία δεκαετία, με πρώτες ύλες της περιοχής, ενώ διαθέτει καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, τζάκι και πολλές… στριφογυριστές σκάλες – όσοι ζαλίζονται εύκολα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι. Βρίσκεται κοντά στο Galway και δύο ώρες από το Δουβλίνο ενώ το δίκλινο στοιχίζει από 130€ τη βραδιά.

Ο παλιός πύργος του Hvar, Κροατία 

Σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Αδριατικής, το Hvar της Κροατίας, μια ανάσα από τις δαλματικές ακτές των Βαλκανίων, ένας παλιός πύργος που χωρά 6 άτομα διατίθεται για εναλλακτικές διακοπές. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Hvar και το εσωτερικό του έχει εξοπλιστεί με μοντέρνες ανέσεις, που δένουν υπέροχα με το παραδοσιακό στιλ. Ο πύργος χτίστηκε από τους Φραγκισκανούς το 1761 για να χρησιμοποιηθεί ως ανεμόμυλος, ενώ πλέον προστατεύεται ως Πολιτιστική Κληρονομιά της πόλης. Έχει τέσσερα επίπεδα, ένα υπνοδωμάτιο, σαλόνι και καθιστικό, μικρή κουζίνα, τραπεζαρία, μπάνιο και ιδιωτικό κήπο, ενώ στοιχίζει 170€ τη βραδιά.

San Giusto Abbey, Ιταλία 

Ένας μεσαιωνικός πύργος κοντά στην ιταλική πρωτεύουσα, στην αρχαία Ετρουρία, ανακαινίστηκε και είναι έτοιμος να υποδεχτεί ως και τέσσερις επισκέπτες σε ένα γοητευτικό χώρο περικυκλωμένο από λιβάδια λεβάντας. Στο εσωτερικό, έχει διατηρηθεί η γοητεία του 12ου αιώνα, αλλά έχει επενδυθεί με διακριτική πολυτέλεια. Στους τέσσερις ορόφους, απλώνεται δύο δωμάτια, κουζίνα και ταράτσα με πανοραμική θέα. Η διανυκτέρευση ξεκινά από τα 155€ ανά βραδιά για τα δύο άτομα.

Augill Castle, Αγγλία 

Δεκαπέντε υπνοδωμάτια διαθέτει αυτό το τεράστιο κάστρο του 19ου αιώνα στη βόρεια Αγγλία, κοντά στο Yorkhsire Dales. Για να νοικιάσετε ένα από αυτά, οι τιμές ξεκινούν από τα 236€, ενώ πακέτο… πάει η πρόσβαση στους πυργίσκους με τα γοτθικά παράθυρα, στους τεράστιους κήπους, στα μυστικά περάσματα, στο μπαρ και την αίθουσα όπου προβάλλονται ταινίες κάθε βράδυ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v