Πόσο κάνουν τα ακριβότερα 5άστερα του κόσμου;

Αυτές είναι μερικές από τις πιο ακριβές, αλλά και πιο πολυτελείς σουίτες που μπορεί να μείνει κανείς ανά τον πλανήτη. Εμείς, απλώς απολαμβάνουμε φωτογραφίες και… ονειρευόμαστε.
Πόσο κάνουν τα ακριβότερα 5άστερα του κόσμου;
Πόσο στοιχίζει μια βραδιά στις πιο πολυτελείς executive σουίτες ξενοδοχείων του κόσμου; Οι Forbes συγκεντρώνουν μερικά από τα πιο ακριβά «κονάκια» του πλανήτη, με ανέσεις και θέα που ούτε έχετε φανταστεί, σε τιμές που θα εύχεστε να μην τις μαθαίνατε. Τουλάχιστον, μπορείτε να ονειρευτείτε ότι είστε εκεί, ξαπλωμένοι αναπαυτικά στις κρεβατάρες των παρακάτω φωτογραφιών – κανείς δε θα σας χρεώσει γι’ αυτό.

Mark Hotel, Grand Penthouse, Νέα Υόρκη

Με πέντε δωμάτια, ένα τεράστιο σαλόνι, ένα μεγάλο αριστοκρατικό πιάνο, εμβαδό πάνω από 1000 τ.μ. και αχανή βεράντα-ταράτσα, καθώς και exclusive menu από σεφ, υπηρεσίες ραπτικής και κομμωτικής, αυτό το penthouse θα σας κοστίσει περί τις 76.000€ τη βραδιά.

Hotel President Wilson, Royal Penthouse, Γενεύη

Εδώ έχουν περάσει βραδιές προσωπικότητες όπως ο Bill Clinton και ο Bill Gates, άνθρωποι που εκτιμούν την απόλυτη διακριτικότητα και ιδωτικότητα – καθώς και τις ανέσεις που μόνο στο Κρεμλίνο, τον Λευκό Οίκο και τα βασιλικά παλάτια της Ευρώπης. Η σουίτα περιλαμβάνει 12 υπνοδωμάτια, ακριβά έργα τέχνης, ιδιωτικό ασανσέρ, αλεξίσφαιρα τζάμια και πόρτες, δωμάτιο πανικού και ελικοδρόμιο στην οροφή – και η τιμή αυτής, 52.500€ τη βραδιά.

Delana Hilltop Estate, Laucala, Fiji

Μια κρυμμένη τροπική όαση στο νησί Laucala του Fiji, αυτή η σουίτα ανήκει στον δημιουργό του Red Bull, ο οποίος την νοικιάζει για 49.000€ τη βραδιά. Όποιος τα διαθέτει, πρέπει να κάνει πρώτα αίτηση, για να έχει πιθανότητες να απολαύσει τις ανέσεις, τις ταράτσες, τους εξωτικούς κήπους και τη θέα σε παραλίες με λευκή άμμο και ζούγκλες με κοκοφοίνικες.

Grand Resort Lagonissi, Royal Villa, Αθήνα

Σε ένα από τα καλύτερα σημεία της αθηναϊκής ριβιέρας, το Grand Resort στο Λαγονήσι, εκτός από «απλά» δωμάτια, διαθέτει και ιδιωτικές βίλες με εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, κήπους, ιδιωτική παραλία, αίθουσες μασάζ, γυμναστηρίου, executive σεφ και μπάτλερ, VIP μεταφορές με λιμουζίνα ή ελικόπτερο, personal trainer, πιανίστα και ό,τι άνεση μπορεί κανείς να φανταστεί, με θέα τον Σαρωνικό. Η τιμή για τη βασιλική βίλα υπολογίζεται περί τα 44.000€ τη βραδιά.

Four Seasons Hotel, Ty Warner Penthouse, Νέα Υόρκη

Στο «ρετιρέ» του νεοϋορκέζικου Four Seasons, τα πανοραμικά παράθυρα και τα προστατευμένα μπαλκόνια κάνουν τη σουίτα να μοιάζει με κάστρο μέσα στην πόλη, ένα κατάλυμα με σπάνια έπιπλα από ακριβά δέρματα και πολυτελή υφάσματα. Και η τιμή του, στα 44.500€ τη βραδιά.

Raj Palace Hotel, Προεδρική σουίτα Shahi Mahal, Jaipur, Ινδία

Ένα ειδικά διαμορφωμένο αρχαίο βασιλικό κάστρο στην πόλη Jaipur της Ινδίας, φτιαγμένο για μαχαραγιάδες, διαθέτει την πιο απαστράπτουσα προεδρική σουίτα που θα δείτε. Περίτεχνοι καθρέφτες, πατώματα από ιταλικό μάρμαρο, χρυσός, ασήμι, ελεφαντόδοντο και άλλα υλικά κοσμούν τα έξι υπνοδωμάτια, την τραπεζαρία, το… ιδιωτικό θέατρο, την βιβλιοθήκη και την κουζίνα, χώροι που απλώνονται σε τέσσερις διαφορετικούς ορόφους. Για μια βραδιά, απαιτούνται περίπου 40.000€.

Grand Hyatt Cannes, Σουίτα Penthouse, Κάννες, Γαλλία

Αγαπημένο καταφύγιο χολιγουντιανών σταρ στις Κάννες, αυτό το διαμάντι της γαλλικής ριβιέρας βρίθει από αρ ντεκό αναφορές, προσφέρει απίστευτη θέα στην Κρουαζέτ από την ταράτσα του, ενώ διαθέτει δική του ιδιωτική παραλία. Για να απολαύσετε τη θέα, αλλά και τις ανέσεις των 4 master bedrooms, των δύο καθιστικών και των δύο τραπεζαριών, θα χρειαστείτε κάτι παραπάνω από 36.000€ ανά διανυκτέρευση.

Burj Al-Arab Jumeirah, Βασιλική Σουίτα, Ντουμπάι

Έντονα χρώματα, εξωτική ασιατική διακόσμηση, αριστοκρατικά έπιπλα και ανέσεις που θα σας βάλουν… σε δύσκολα διλήμματα (εδώ έχετε να διαλέξετε από 14 διαφορετικά είδη μαξιλαριών, αιγυπτιακά βαμβακερά υφάσματα και high tech κουρτίνες και κρεβάτια τα οποία μπορείτε να φέρετε στα γούστα σας με τηλεχειριστήρια). Η συγκεκριμένη σουίτα περιλαμβάνει επίσης ιδιωτικό σινεμά, ασανσέρ, βιβλιοθήκη, μπάτλερ, σοφέρ για Rolls Royce και θέα στον αραβικό κόλπο, ενώ στοιχίζει… μόλις 24.000€ τη βραδιά.

Hotel Connaught, “The Apartment”, Λονδίνο

Βαριά έπιπλα, μοβ βασιλικά υφάσματα, φυσικό φως, μεγάλοι διάδρομοι, γαλλικές πόρτες, προστατευμένα μπαλκόνια και ψηλοτάβανα υπνοδωμάτια είναι το σκηνικό αυτού του διαμερίσματος στην αριστοκρατική γειτονιά του λονδρέζικου Mayfair, εκεί όπου… συχνάζουν πρέσβεις και μεγάλοι επιχειρηματίες του πλανήτη. Η τιμή του διαμερίσματος κυμαίνεται στα 21.000€ τη βραδιά.

Πηγή 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v