Εύκολα κοκτέιλ που εντυπωσιάζουν

Τα καλύτερα – και ευκολότερα- κοκτέιλ για να πείσετε τους καλεσμένους σας ότι χαραμίζεστε στη δουλειά που κάνετε.
Εύκολα κοκτέιλ που εντυπωσιάζουν
Είστε ένας πραγματικός mixologist. Η αναγνώριση άργησε, αλλά θα έρθει.

Τι; Λέμε τρέλες;

Εντάξει, δοκιμάστε να φτιάξετε κάποιο – ή κάποια – από τα παρακάτω κοκτέιλ σε μια κατ’ οίκον μάζωξη και πείτε μας πόσα στόματα έμειναν ανοικτά.

Και πόσα ζήτησαν και δεύτερο.

Grapefruit Thyme Fizz

Yλικά: 1μισι κούπα χυμό γκρέιπφρουτ,1 κούπα ανθρακούχο νερό, 1 κούπα πάγο, 2 μεζούρες βότκα, φρέσκο γκρέιπφρουτ και θυμάρι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση: Κόψτε το γκρέιπφρουτ σε φέτες και πλύντε και στεγνώστε το θυμάρι. Βάλτε τον πάγο και τον χυμό στο σέικερ. Προσθέστε την βότκα και μετά το ανθρακούχο νερό. Κάντε το αργά- αργά για να μην αφρίσει πολύ. Χτυπήστε τα όλα μαζί και στραγγίξτε το μείγμα σε ποτήρια μαρτίνι. Γαρνίρετε με τις φέτες από το φρούτο και το θυμάρι.

Cherry Orange Tequila Sunrise

Υλικά: 2 κούπες χυμό πορτοκάλι, 1 κούπα πάγος, 2 μεζούρες λευκή τεκίλα, 2 μεζούρες λικέρ μαρασκίνο, κερασάκια μαρασκίνο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση: Χτυπήστε στο σέικερ τον χυμό πορτοκάλι, το λικέρ μαρασκίνο και την τεκίλα. Στραγγίξτε σε ποτήρι και γαρνίρετε με τα κερασάκια.

Strawberry Mint Mojito

Υλικά: 10 φύλλα μέντας, 2 μεγάλες φράουλες, μια μεζούρα ρούμι, 1/2 κούπα σόδα, χυμό μισού lime, 1/2 κ.γ. σιρόπι αγαύης, φύλλα μέντας και φράουλες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση: Σε ένα ψηλό ποτήρι λιώστε τα φύλλα μέντας και τις φράουλες μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και οι φράουλες να έχουν διαλυθεί σε κομματάκια. Προσθέστε το ρούμι, ανακατεύοντας, κατόπιν τη σόδα, τον χυμό lime και το σιρόπι αγαύης. Γεμίστε το υπόλοιπο ποτήρι με πάγο. Γαρνίρετε με την έξτρα μέντα και φράουλες.

Moscow Mule

Υλικά: 1 μεζούρα μαύρο ρούμι, 2 μεζούρες ginger beer, χυμό από μισό λάιμ
Εκτέλεση: Σε ένα ψηλό ποτήρι προσθέστε πρώτα το ρούμι και μετά την μπύρα, και το λάιμ ανακατέψτε με ένα αναδευτήρι και προσθέστε τριμμένο πάγο.

Manhattan

Υλικά: 2μισι μεζούρες μπέρμπον, 1 μεζούρα βερμούτ, 2 σταγόνες bitters, 1 κερασάκι
Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά – εκτός από το κερασάκι - σε ένα κοντό ποτήρι και ανακατέψτε. Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και μετά σφηνώστε στο χείλος το κερασάκι μαρασκίνο.

Ginger gin fizz

Υλικά: 2 μεζούρες τζιν, 1 μεζούρα χυμό λάιμ, 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης, ginger ale, φύλλα μέντας, 1 φέτα λάιμ
Εκτέλεση: Γεμίστε ένα σέικερ για μαρτίνι με πάγκο, και κάντε το ίδιο στο ποτήρι. Προσθέστε στο σέικερ το τζιν, τον χυμό λάιμ και το σιρόπι αγαύης. Χτυπήστε και στραγγίξτε στο ποτήρι κατά τα 2/3 γεμίζοντας το υπόλοιπο με το ginger ale. Γαρνίρετε με φύλλα μέντας και τη φέτα λάιμ.

Kiwi Capiroska

Υλικά: 1 ακτινίδιο, καθαρισμένο σε κομματάκια, λίγα φύλλα μέντας, ½ κ.γ. ζάχαρη, χυμός από μισό λάιμ, 2 μεζούρες βότκα, 1 μεζούρα τόνικ, λίγα παγάκια, μια φέτα ακτινίδιο για γαρνιτούρα
Εκτέλεση: Γεμίστε ένα κοντό ποτήρι με το ακτινίδιο σε κομματάκια, τα φύλλα μέντας, τη ζάχαρη και τον χυμό από λάιμ. Αναμείξτε με το γουδοχέρι τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και γεμίστε το ποτήρι με πάγο, βότκα και τόνικ. Ανακατέψτε και σερβίρετε γαρνίροντας με τη φέτα ακτινίδιο.

Cherry Mimosa

Υλικά: 3 μεζούρες χυμός κεράσι, 3 μεζούρες σαμπάνια ή αφρώδης οίνος, κερασάκια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση: Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας προσθέστε τον χυμό κεράσι και τη σαμπάνια και σερβίρετε. Τόσο απλό.

 
Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v