Οι καλύτερες κάβες για «ψαγμένα» spirits και κρασιά

Premium ετικέτες, σπάνια κρασιά από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες και bon viveur ατμόσφαιρα.
Οι καλύτερες κάβες για «ψαγμένα» spirits και κρασιά

Ατμόσφαιρα 100% εκλεπτυσμένη και οινική, «ψαγμένες» επιλογές για κονεσέρ και μη, αξεσουάρ που δίνουν στιλ στην ποτο-κατανάλωση και προϊόντα ντέλι για να συνοδεύσουμε το ποτό μας.

Κάποιες κάβες στην Αθήνα προσφέρουν το κάτι παραπάνω στους επισκέπτες και συγκαταλέγονται στην ελίτ του χώρου.

Πέντε εξ’ αυτών μας ιντριγκάρουν για premium αγορές.

Kylix
Καρνεάδου 20, Κολωνάκι, τηλ: 2107245143-4

Η πρώτη ελληνική κάβα που έφερε ιαπωνικά ουίσκι, ενισχύει διαρκώς την γκάμα της με premium spirits (σπάνια και μη) τα οποία αγοράζουμε είτε από το στιλάτο και μίνιμαλ χώρο της στο Κολωνάκι είτε από το ενημερωμένο online κατάστημα. Οι κωδικοί ξεπερνούν τους 2000 μεταξύ των οποίων δεκάδες επιλογές σε malt ουίσκι (Highland Park, Edradour, Clenmorangie, Bowmore, Glenfarclas κ.α.), καθώς και μία ευρεία γκάμα από καθημερινά αλλά και ιδιαίτερα σπάνια αποστάγματα, οινοπνευματώδη ποτά και λικέρ. Ειδικά για επαγγελματίες αλλά και για ερασιτέχνες mixologists, προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε bitters, mixers και εξειδικευμένα ποτά. Για αγορές άνω των 60€, δωρεάν μεταφορικά εντός Αττικής.

ΟΑΚ
Λεωφ. Κηφισίας 282 και Ύδρας, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6858078

Κάβα – πολυχώρος στο Χαλάνδρι που εντυπωσιάζει από την είσοδο και μόνο: επιβλητικό design, γιγαντιαία ράφια με εκατοντάδες φιάλες από πάσης φύσεως αποστάγματα, λικέρ και κρασιά και ατμόσφαιρα προσιτής πολυτέλειας. Εδώ θα βρούμε περισσότερες από 400 ετικέτες από όλον τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, μεγάλη ποικιλία από premium ελληνικά αποστάγματα και παραπάνω από 140 ετικέτες μπίρας από ελληνικές και ξένες ζυθοποιίες. Στα ξύλινα ράφια της θα βρείτε μεταξύ άλλων οτιδήποτε χρειάζεται ένας επαγγελματίας ή ερασιτέχνης mixologist, μεγάλη γκάμα πούρων και αρκετά delicatessen προϊόντα. Στην ΟΑΚ υπάρχει και ειδικός χώρος για γευσιγνωσίες προϊόντων και spirits, όπως επίσης και cigar room με πληθώρα πούρων. 

Mr. Vertigo
Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 15, Κολωνάκι, τηλ: 2107250862

Το ομώνυμο μυθιστόρημα του Πολ Οστερ δανείζει τον τίτλο του σε μια ιδιαίτερη κάβα – βιβλιοθήκη, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει κρασιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και να τα απολαύσει χάρη στην τεχνολογία coravin σε άνετους καναπέδες, συντροφιά με ένα καλό βιβλίο από τα ράφια της. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στα οινικού περιεχομένου βιβλία, όπως επίσης και σε κάθε αξεσουάρ που σχετίζεται με τον κόσμο του κρασιού, όπως ανοιχτήρια, ποτήρια, καράφες κ.α. Η λίστα κρασιών της κάβας ξεπερνά τις 1000 ετικέτες, μοιρασμένες εξίσου ανάμεσα στον ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα, αρκετές από τις οποίες παλαιώνουν στο ειδικά διαμορφωμένο κελάρι της.

Club du Vin
Νυμφαίου 9, Ιλίσια, τηλ: 2107798383

Από το 1978, ο ιδιοκτήτης Βαγγέλης Κοκκόσης «ψάχνεται» στο εγχώριο κρασί, και η κάβα των Ιλισίων αποτελεί τρανή απόδειξη του ενδιαφέροντός του. Στο τεράστιο κελάρι του Club στα Ιλίσια, οι ελληνικές ετικέτες έχουν τον πρώτο λόγο με μπόλικες σπάνιες προσθήκες από ελληνικούς αμπελουργούς, αλλά και εξίσου «δυνατές» επιλογές από διεθνείς αμπελώνες. Η κάβα δεν λέει όχι ούτε στα premium ουίσκι, φροντίζοντας να ενισχύει τα ράφια τις με premium single malt επιλογές (Old Pulteney, Speyburn, Balmenach).

Ανθίδης

Η παράδοση της βαστά από το 1945, όταν και έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα προϊόντα όπως το γνωστό ουίσκι Johnnie Walker και το Grand Marnier. Στα καταστήματά της σήμερα βρίσκουμε τεράστια ποικιλία από δημοφιλείς αλλά και σπάνιες ετικέτες κρασιού και άλλων ποτών. Στα κελάρια των καταστημάτων αναπαύονται σε ιδανικές συνθήκες περισσότερες από 3.000 διαφορετικές ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα και δεκάδες premium spirits. Φυσικά, στις κάβες Ανθίδη θα βρείτε ποικιλία αξεσουάρ για ερασιτέχνες ή επαγγελματίες mixologists, καθώς και επιλεγμένα προϊόντα delicatessen.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v