Αυτά είναι τα καλύτερα κοκτέιλ του κέντρου

Ήπιαμε… τον Βόσπορο στο κέντρο της Αθήνας, και εντοπίσαμε τα έντεκα καλύτερα κοκτέιλ, για να ξέρετε πού θα πιείτε τι.
Αυτά είναι τα καλύτερα κοκτέιλ του κέντρου
της Ηρώς Κουνάδη

Βραβεία επί βραβείων, μπαράκια δαφνοστεφανωμένα με τίτλους όπως «ένα από τα 50 καλύτερα του πλανήτη», και κοκτέιλ που επανεφευρίσκουν τον εαυτό τους. Αυτή είναι η εικόνα του αθηναϊκού κέντρου τα τελευταία χρόνια. Κι εσείς ακόμα δεν ξέρετε πού θα πιείτε τι. Σας φτιάξαμε τον χάρτη των αθηναϊκών κοκτέιλ, προς γνώση και συμμόρφωση.


Το Nui Nui του Bank Job (Κολοκοτρώνη 13): Παλαιωμένο ρούμι Brugal, passion fruit, φρέσκο πορτοκάλι και κανέλα, σε έναν άψογο συνδυασμό που μας τηλεμεταφέρει απευθείας στην Καραϊβική. Το κόστος του είναι 8€.


Το Spicy Baba No. 7 του Baba au Rum (Κλειτίου 6): Παλαιωμένο ρούμι Angostura 5 ετών από το Τρινιδάδ, σπιτικό σιρόπι τζίντζερ, μαρμελάδα blueberry, λάιμ και cranberry συναντιούνται σε ένα πικάντικο αποτέλεσμα, στο δημοφιλέστατο και χιλιοβραβευμένο κοκτεϊλόμπαρο της Αθήνας. Στα 9€.


Το Ziggy Stardust του Noël (Κολοκοτρώνη 59Β): Οκτώ ετών ρούμι, ροζ γκρέιπφρουτ, φραγκόσυκο, Cocchi Americano rosa και πικραμύγδαλο συναντιούνται σε ένα κοκτέιλ αφιερωμένο στον μέγα David Bowie. Πώς να μην το λατρέψεις;


Το La Llorona του 9 (Κολοκοτρώνη 9): Η τεκίλα παντρεύεται με μαστίχα, σιρόπι πράσινου τσαγιού, γιασεμί και πούδρα λεμονιού, σε ένα σούπερ πρωτότυπο αποτέλεσμα, το οποίο κοστίζει 9€.


Το The Flow of Rum του Spollati (Αιόλου 27Α): Μια ιδιαίτερη αδυναμία στην ginger beer την έχουμε, κι εδώ είναι μια από τις λίγες φορές που την συναντάμε να πρωταγωνιστεί, σε τέλειο ντουέτο με ρούμι 5 ετών, και συνδυασμένη με χυμό λεμόνι, πουρέ ανανά, και σπιτικό σιρόπι μπαχαρικών. Κοστίζει 9€.


Το Club Tropicana του The Trap (Όθωνος 10): Αριστουργηματικά ισορροπημένο, με δύο διαφορετικά ρούμια (Havana Reserva και Wray Nephew), τζίντζερ, elderflower και Don’s Mix –ένα μείγμα ζάχαρης, κανέλας και γκρέιπφρουτ που χρησιμοποιείται πολύ στα Tiki κοκτέιλ. Κοστίζει 9€.


Το Basilicious του Giraffe (Πραξιτέλους 5): Λονδρέζικο gin, γαλλικό σιρόπι αφροξυλιάς, λεμόνι, γλυκός ανανάς ψημένος με τζίντζερ, βασιλικός και έλαια από γκρέιπφρουτ. Ακαταμάχητο, όπως και η τιμή του, στα 8€.


Η Ωραία Ελένη του Otto (Καλαμιώτου 18): Τζιν, ροζ γκρέιπφρουτ, κόκκινο γλυκό βερμούτ και λικέρ παπαρούνας, σε ένα… βασιλικό κοκτέιλ, που κοστίζει 9€.


Το 1618 Punch του Odori (Σκουλενίου 2): Τεκίλα Don Julio Reposado, έλαιο ανανά και φασκόμηλου, εσπεριδοειδή, creole bitters και η αγαπημένη μας Three Cents ginger beer συμπρωταγωνιστούν σε ένα από τα καλύτερα κοκτέιλ της πρώτης αθηναϊκής βερμουτερίας. Στοιχίζει 8€.


Το El Draque του Clumsies (Πραξιτέλους 30): Προσφάτως βραβευμένο ως το 9ο καλύτερο μπαρ στον κόσμο, με μια λίστα που διαρκώς ανανεώνεται, το The Clumsies έχει να προτείνει την δική του εκδοχή του βασιλιά Mojito, η οποία σερβίρεται με… οδοντόβουρτσα, για να τρίψετε στα δόντια σας τον πουρέ μέντας και πράσινου μήλου, πριν δοκιμάσετε το καλύτερο Mojito της ζωής σας. Δεν είναι κοκτέιλ, είναι εμπειρία, και κοστίζει 9€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v