Ημερήσιες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά

Γνωρίστε τις παρθένες ομορφιές των ελληνικών νησιών με μονοήμερες κρουαζιέρες που περνούν από τα πιο παραμυθένια μέρη του Αιγαίου και του Ιονίου.
Ημερήσιες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά
Ερημικά νησάκια με το τιρκουάζ του Ιονίου σε όλο του το μεγαλείο. Ουζάκι σε απάτητες παραλίες και εξερευνήσεις σε ηφαίστεια και θερμοπηγές στην καρδιά των Κυκλάδων. Island hopping στο Σαρωνικό και βόλτες παρέα με τις μονάχους-μονάχους των Σποράδων. Πέντε ημερήσιες κρουαζιέρες μας προτείνουν να δούμε τα ελληνικά νησιά… αλλιώς.

Ο Σαρωνικός σε μια μέρα
Πώς θα σας φαινόταν να γνωρίζατε τον Πόρο, την Ύδρα και την Αίγινα σε μία μέρα; Υπάρχουν αρκετές εταιρίες που προσφέρουν αυτό το τρία-σε-ένα πακέτο, όπως η Filippis Tours: Το ταξίδι ξεκινά με βόλτα στον Πόρο για μία ώρα, στην Ύδρα για άφθονο σεργιάνι στα σοκάκια της και στην Αίγινα με ελεύθερο χρόνο στην πόλη, γύρο του νησιού με λεωφορείο, ουζάκι στη θάλασσα ή προαιρετικές ξεναγήσεις στον ναό της Αφαίας και τον Άγιο Νεκτάριο. Επιπλέον, περιλαμβάνεται γεύμα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα εν πλω, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 49€ το άτομο.



Μια ημέρα στο τιρκουάζ του Ιονίου
Από την Λευκάδα ξεκινούν οι κρουαζιέρες του Paleros Travel, με ένα παραδοσιακά σχεδιασμένο πλοίο που σε 8.30 ώρες σας μεταφέρει από το Μεγανήσι, το γραφικότερο μέρος του Ιονίου με τις λουλουδιασμένες αυλές, μέχρι το ψαροχώρι Βαθύ για καφεδάκι, τον περίφημο Σκορπιό του Ωνάση για βουτιές και μεζέδες, από εκεί στο κοσμοπολίτικο λιμάνι του Νυδρίου και τέλος στο Βαρκό, το ιδανικό σημείο για κολύμπι και χαλάρωση στην αμμουδιά. Οι τιμές κυμαίνονται στα 45€ και περιλαμβάνουν καφέ, αναψυκτικό, ούζο, νερό, ένα γεύμα με κρασί, καθώς και χρήση εξοπλισμού καταδύσεων.

Μια… γύρα στις Σποράδες
Είστε στην κοσμοπολίτικη Σκιάθο, αλλά θέλετε να πάρετε γεύση και από τις άλλες Βόρειες Σποράδες; Από το παλιό λιμάνι καθημερινά αναχωρούν πλοιάρια για ημερήσιες εκδρομές, αφενός για τον γύρο του νησιού (μην χάσετε την παραλία Λαλάρια), αφετέρου για επίσκεψη στο Θαλάσσιο Πάρκο των Σποράδων. Πρόκειται για ολοήμερη κρουαζιέρα που περιλαμβάνει επίσκεψη στο Πατητήρι, την πρωτεύουσα της Αλοννήσου, στην μπλε σπηλιά, το καταφύγιο της μεσογειακής φώκιας, το νησί της κυρά-Παναγιάς, βουτιές στον Λευτό Γυαλό με τα κρυστάλλινα νερά και επίσκεψη στη Χώρα της Σκοπέλου για φαγητό και βόλτες. Στην τιμή που κυμαίνεται στα 20€ αλλά παίρνει και… παζάρεμα κατά την επιβίβαση, περιλαμβάνεται και σνακ, κρασί ή ούζο. Μάθετε περισσότερα εδώ



Κρουαζιέρα… στο ηφαίστειο
Μία από τις πιο ατμοσφαιρικές εμπειρίες που έχει να προσφέρει η Σαντορίνη είναι η μονοήμερη κρουαζιέρα στο ηφαίστειο, που συνδυάζεται με πέρασμα από τα περίφημα Ζεστά Νερά για… κόκκινες ιαματικές βουτιές, αλλά και από το αντικρινό νησί της Θηρασιάς για φαγητό. Οι εκδρομές ξεκινούν από το παλιό λιμάνι κάτω από την Οία, γίνονται με γραφικά ξύλινα πλοιάρια και στοιχίζουν περί τα 30€ το άτομο (ή 20€ για φοιτητές). Σημειώστε ότι οι θερμοκρασίες και ο ήλιος δεν αστειεύονται στο ηφαίστειο, όπου απαιτείται άφθονη πεζοπορία.



Η Μήλος με καΐκι  
Από το λιμάνι του Αδάμαντα ξεκινούν τα περισσότερα τουριστικά καραβάκια για τον γύρο του νησιού, ο μόνος τρόπος να φτάσετε σε παραλίες που δεν είναι προσβάσιμες από τη στεριά, όπως το Κλέφτικο, η σμαραγδένια σπηλιά της Συκιάς και τα Γλαρονήσια. Ο καπετάν Γιάνγκος, μάλιστα, με το παραδοσιακό ξύλινο καΐκι του, κάνει μια εννιάωρη… τουρνέ που περνά από το Βάνι με τους επιβλητικούς βράχους, τη Συκιά, τα Γλαρονήσια, το σεληνιακό Σαρακήνικο, τις Αρκούδες, τα Μετέωρα, τον Κάλαμο και φτάνει ως την Κίμωλο για μεζέδες στο γραφικό νησάκι. Η τιμή της ημερήσιας κρουαζιέρας κυμαίνεται στα 30€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v