Πού θα βρω το καλύτερο ψωμάκι για burger;

Το σωστό ψωμί για burger είναι το ήμισυ – ή και παραπάνω- της όλης απόλαυσης. Δείτε πού θα το βρείτε σε φούρνους της πόλης.
Πού θα βρω το καλύτερο ψωμάκι για burger;
Το μπιφτέκι μοσχομυρίζει, τα… παρελκόμενα είναι έτοιμα, η σάλτσα το ίδιο. Όμως η βάση του burger, το αφράτο και φρέσκο ψωμάκι που απολαμβάνουμε στα burger houses… αναζητείται. Η έτοιμη επιλογή του σούπερ μάρκετ δεν ικανοποιεί. Τυποποιημένη, αδιάφορη σε γεύση, μπορεί και να χαλάσει ένα κατά τα άλλα πολλά υποσχόμενο και νόστιμο δημιούργημα.

Θα αφήσετε το burger σας να χάσει πόντους αμελώντας το σημαντικότερο συστατικό του; Δεν θα σας αφήσουμε. Ιδού μερικοί φούρνοι στην Αθήνα και τα προάστια που αναλαμβάνουν να σας προμηθεύσουν με σούπερ ψωμιά για burger, παντός τύπου.

Τάκης
Μισαραλιώτου 14, Μακρυγιάννη, τηλ: 2109230052

Βγάζουν περισσότερα από τριάντα είδη αρτοποιημάτων και ψωμιών, μεταξύ των οποίων και ωραιότατα στρογγυλά ψωμάκια για burger, μαλακά, «πολυτελείας» που δεν γλυκίζουν όπως τα τυποποιημένα. Τα πουλούν σε σακουλίτσα με 6 κομμάτια προς 0,50€/ κομμάτι.

Paul
Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, τηλ: 210 3632352

Η φραντσέζικη boulangerie που επεκτάθηκε ραγδαία εντός κι εκτός Γαλλίας μας «σπάει» τη μύτη κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε με τα λαχταριστά της αρτοποιήματα και φρέσκα σνακ. Στον… Paul βρίσκουμε και νοστιμότατα ψωμάκια για burger, λευκά, με ελάχιστο σουσάμι και  αφράτα προς 0,90€/ τεμάχιο. Επειδή δεν βγάζουν σε καθημερινή βάση, καλού κακού κάντε τους ένα τηλέφωνο πριν πάτε για να ρωτήσετε ή να παραγγείλετε.

Χωριάτικο
Δείτε τα καταστήματα εδώ

Η μεγάλη αλυσίδα φούρνων, πέρα από πάσης φύσεως σφολιάτες, σνακ και ψωμιά, βγάζει και νοστιμότατα ψωμάκια για μπέργκερ σε τρεις διαφορετικές version: το κλασσικό χωριάτικο, το τύπου μπριός το οποίο γλυκίζει, αλλά και ολικής άλεσης για όσους θέλουν να ενισχύσουν το burger τους με φυτικές ίνες. Κοστίζουν 0,40€ έκαστο.

Βενέτης 1948
Τατοΐου 110, Ν. Ερυθραία, τηλ: 210 8071913

Το… παλάτι της εταιρείας διαθέτει ομολογουμένως τεράστια ποικιλία αρτοσκευασμάτων τα οποία ψήνονται στον ξυλόφουρνο, ενώ ο χώρος του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το πώς θα πρέπει να είναι ένας new age φούρνος. Στο ιστορικό κατάστημα της αλυσίδας Βενέτη λοιπόν, προμηθευόμαστε λαχταριστό ψωμάκι για burger στην κλασσική του μορφή «πολυτελείας» με σουσάμι, τύπου μπριός (μεγάλο όμως), μαλακό και αλειμμένο με αυγό, αλλά και χωριάτικο «χαρακωτό». Κοστίζουν περί τα 0,50€ έκαστο και βγαίνουν από τον φούρνο σε καθημερινή βάση.

Ioanna’s by Tsolomiti
Λεωφόρος Βουλιαγμένης 548, Άλιμος, τηλ: 2109901931

Ο μινιμαλιστικής αισθητικής deli-φούρνος της τηλεοπτικής σεφ Ιωάννας Τσολομύτη πέρα από σούπερ σπιτικές και νόστιμες σφολιάτες, μπορεί να σας ετοιμάσει μόνο κατόπιν παραγγελίας ολόφρεσκο αμερικάνικου τύπου ψωμάκι για burger με σουσάμι. Ενημερώστε τους κάποιες ημέρες πριν για την ποσότητα και υπολογίστε περί τo 1€ ανά τεμάχιο.

Katsaros Bakery & Pastry Shops
Σάκη Καράγιωργα 56 και Ξενοφώντος, Γλυφάδα, τηλ: 210 9630914 και Ελευθερίου Βενιζέλου 28, Γλυφάδα, τηλ: 210 9608528 

Παράγουν σε καθημερινή βάση δεκάδες διαφορετικούς τύπους ψωμιού, έχοντας μπόλικα χρόνια εμπειρίας στον… φούρνο τους. Από τους φούρνους Κατσαρός στη Γλυφάδα μπορείτε να παραγγείλετε φρέσκο ψωμάκι για burger τύπου «πολυτελείας» με σουσάμι, αλλά και «μαύρο» με αλεύρι ολικής άλεσης. Κοστίζουν 0,40€ έκαστο.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v