Τα καλύτερα τσουρέκια της Αθήνας

Μοσχομυριστά, πολίτικα, με μαστίχα και φρέσκο μαχλέπι, γεμιστά, κολασμένα. Τα 10 καλύτερα μέρη για να προμηθευτείτε το απόλυτο πασχαλινό έδεσμα.
Τα καλύτερα τσουρέκια της Αθήνας

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ωραία τα σοκολατένια αυγά, όπως γλυκό του Πάσχα σημαίνει τσουρέκι. Πού το βρίσκουμε; Παντού. Σε κάθε ζαχαροπλαστείο και σούπερ μάρκετ μιας και η συνταγή είναι απλή. Όμως πέρα από τη συνταγή, θέλει και τέχνη.

Τέχνη που λίγοι κατέχουν τη σήμερον ημέρα στην μικρή μας πόλη. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε τις δέκα τοπ διευθύνσεις για να προμηθευτείτε τσουρέκια που θα σας κάνουν να παραμιλάτε σε κάθε μπουκιά.

Περιμένουμε τις δικές σας αγαπημένες. Θα τις τιμήσουμε λίαν συντόμως.

Μαξίμ
Τσακίρογλου 23 και Κοραή, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2109324603

Στο ξακουστό ζαχαροπλαστείο της Νέας Σμύρνης, ο κύριος Κώστας φτιάχνει ένα από τα καλύτερα πολίτικα τσουρέκια της Αθήνας για παραπάνω από 30 χρόνια, με… φανερή τη συνταγή από την αδερφή του, καρφιτσωμένη στο εργαστήριο από το 1983 όταν και άνοιξε.

Εύη
Ιλισσίων 2 και Νυμφαίου 4, Ιλίσια, τηλ: 210 7241766 και 210 7250133

Ονομαστό για περισσότερα από 50 χρόνια, το τσουρέκι της Εύης είναι ακόμα ένας αθηναϊκός θρύλος. Το φτιάχνουν με μαχλέπι από τη Κωσταντινούπολη, το «πλέκουν» ιδανικά (έχει και στρογγυλό αν θέλετε) και το φουρνίζουν όπως πρέπει για να βγάλει αρώματα και γεύσεις σε κάθε μπουκιά.

Desire
Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, τηλ: 21 0363 2333

Το ζαχαροπλαστείο στο Κολωνάκι, κρατά σταθερά τα σκήπτρα της… γλυκιάς ποιότητας με φρέσκα και ποιοτικά υλικά στις δημιουργίες του. Το τσουρέκι του συγκεκριμένα είναι από άλλον πλανήτη και φτιάχνεται με αυθεντικό μαχλέπι. Διαθέτει και με σοκολάτα, αλλά προτείνουμε να δοκιμάσετε το σκέτο για να απολαύσετε τη γεύση του «ασπίλωτη».

Riviera
Τρίτωνος 119, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9826670

Από τα πιο γνωστά πολίτικα ζαχαροπλαστεία στο «πολίτικο» Φάληρο, η Riviera πέρα από λαχταριστά γλυκά ετοιμάζει και τσουρέκι χάρμα… ουρανίσκου αρωματισμένο όσο πρέπει με μαστίχα και μαχλέπι.

Paul

H φημισμένη boulangerie - patisserie του Παρισιού διαθέτει τρία καταστήματα στην Αθήνα (δείτε τα εδώ) και εκτός από δεκάδες είδη ψωμιού και πάσης φύσεως αρτοποιημάτων, αυτές τις ημέρες ετοιμάζει σούπερ λαχταριστά τσουρέκια σε παραδοσιακή, αλλά και πειραγμένη μορφή. Εμείς ενδώσαμε σε εκείνο με την πραλίνα κάστανο.

Ρίζος
Ματρώζου 12, Κουκάκι, τηλ: 210 9249527

Μαζεύει πλήθος κόσμου για το μυρωδάτο του ψωμί, όμως αυτές τις άγιες μέρες ο Ρίζος στο Κουκάκι βγάζει τσουρέκια – κόλαση με την πολίτικη συνταγή, μεγάλα ή ατομικά, πασπαλισμένα με παπαρουνόσπορο. Θα τα βρείτε και με γέμιση σοκολάτα ή κάστανο.

Γιούλια
Μεσολογγίου 24, Νέα Ιωνία τηλ: 2102799766

Από το 1945, το ζαχαροπλαστείο της Νέας Ιωνίας κρατά γερά την πολίτικη παράδοση στα γλυκά και ψήνει παραδοσιακό τσουρέκι που μοσχοβολά μαχλέπι και προσφέρει απανωτές… εκρήξεις γεύσης στον ουρανίσκο. Must και η σοκολατένια εκδοχή με καρδιά από κρέμα πραλίνας και γυαλιστερή, αληθινή σοκολάτα από πάνω.

Τερκενλής

Σταθερή αξία για κορυφαίο (ή καλύτερα κορυφαία) τσουρέκια, ο Τερκενλής μας σπάει τη μύτη κάθε φορά που μπαίνουμε σε κάποιο από τα καταστήματα της αλυσίδας του και προσφέρει μπόλικες ονειρικές γεύσεις για κάθε γούστο: τσουρέκι λεμόνι, πορτοκάλι, σοκολάτα, πραλίνα φουντουκιού, χιώτικη κρέμα και το super hit της φίρμας, τσουρέκι κάστανο. Διατίθεται και σε κομμάτια, για όσους θέλουν mini απόλαυση.

Δήμητρα Γουναρίδη
Ευαγγελικής Σχολής 5, Νέα Ιωνία, τηλ: 2102712548

Οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση από το 1945 στις πίτες και τα γλυκά της Μικράς Ασίας, το «εργαστήρι» των αδερφών Γουναρίδη φτιάχνει μοσχομυριστό τσουρέκι – αριστούργημα με την πολίτικη συνταγή και το στολίζει με ψιλοκομμένο αμυγδαλάκι. Για τους λάτρεις της σοκολάτας φτιάχνουν εξίσου «δυνατό» τσουρέκι ζυμωμένο με γκανάζ σοκολάτας.

Βάρσος
Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, τηλ: 2108012472

Διαχρονικός όσο λίγοι φτιάχνει εξίσου διαχρονικά γλυκά πάσης φύσεως, με το τσουρέκι του να ξεχωρίζει και να θεωρείται ένα από τα καλύτερα των Βορείων Προαστίων. Αφράτο, με τα αρώματα φρεσκάδας να κάνουν… πάρτι στο εσωτερικό του, το τσουρέκι του Βάρσου είναι εγγύηση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v