Ουίσκι: Premium ετικέτες για… premium απόλαυση

Παλαιωμένα σε βαρέλι, φτιαγμένα με μεράκι και απολαυστικά σε κάθε τους γουλιά. Έξι premium ετικέτες ουίσκι που θα σας εντυπωσιάσουν.
Ουίσκι: Premium ετικέτες για… premium απόλαυση
Τι κάνει ένα premium ουίσκι να ξεχωρίζει από τα «κλασσικά»; Σίγουρα τα χρόνια ωρίμανσής του, το αποστακτήριο από το οποίο προέρχεται και το μεράκι με το οποίο παλαιώνει σε βαρέλια από cherry, bourbon ή δρυ.

Για τους bon viveurs του είδους, ψάξαμε και βρήκαμε έξι σπέσιαλ ετικέτες που προσφέρουν το κάτι (ή και αρκετά) παραπάνω στην γευστική εμπειρία του δημοφιλούς αποστάγματος.

Bowmore 18 YO

Τιμή: 105€ από εδώ 

Aπό το θρυλικό αποστακτήριο του Islay και δεύτερο αρχαιότερο της Σκωτίας, με ιστορία από το 1779, έρχεται αυτό το εκλεκτό whiskey το οποίο διατηρεί την τυπικότητα ενός κλασσικού Bowmore, ενώ παράλληλα ενισχύει το «καπνιστό» στοιχείο.

Macallan Fine Oak 21 YO


Τιμή: 511€ από εδώ

Η πιο premium single malt ετικέτα του Speyside, ωριμάζει για 21 μήνες, περνά από «χαρμάνι» βαρελιών στα οποία έχουν παλαιώσει bourbon και sherry και αποκτά ξεχωριστή προσωπικότητα, γευστικό βάθος και διάρκεια. Απολαύστε το σκέτο ή με ελάχιστο μεταλλικό νερό.

Arran 12 YO Cask Strength

Τιμη: 71,50€ από εδώ 

Εξαιρετικό σε γεύση και υφή «νησιώτικο» 12άρι single malt, το οποίο μας έρχεται από το αποστακτήριο Arran στο ομώνυμο νησί της Σκωτίας και εμφιαλώνεται σε cask strength (εμφιάλωση κατευθείαν από το βαρέλι, χωρίς την προσθήκη νερού) εξ ου και ο υψηλός αλκοολικός του βαθμός (54,1%). Απολαύστε το αραιωμένο σε μεταλλικό νερό με αναλογία 3 προς 1.

Bruichladdich 16 ΥΟ The Laddie Sixteen

Τιμή: 102€ από εδώ

Η ομάδα του Bruichladddich… σκέφτεται τους λάτρεις των «μεγάλων» malts και προσφέρει ένα καλοφτιαγμένο 16αρι single malt από το νησί Islay. Πολυδιάστατο και ευχάριστο στη γεύση, έχει έντονη παρουσία μπαχαρικών από αμερικάνικο βαρέλι και απολαμβάνεται σκέτο ή με λίγες σταγόνες μεταλλικό νερό.

Auchentoshan Sprinwood

Τιμή: 46€ από εδώ

Single malt επιλογή από τα Lowlands, το Sprinwood παλαιώνει σε βαρέλια από bourbon και διαθέτει εκφραστική και πλούσια γεύση. Πίνεται σκέτο ή με ελάχιστο μεταλλικό νερό.

Laphroaig an cuan mor

Τιμή: 135€ από εδώ

Το διάσημο single malt από το Islay λανσάρεται σε μια πιο «θαλασσινή» έκδοση, η οποία παλαιώνει σε βαρέλια από bourbon και φινιρίζεται σε βαρέλια ευρωπαϊκής δρυός. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύπλοκο γευστικά ουίσκι το οποίο είναι άκρως απολαυστικό. Πίνεται σκέτο ή με λίγες σταγόνες μεταλλικό νερό.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v