6 προσιτά εστιατόρια αθηναϊκών ξενοδοχείων

Δείπνο σε εστιατόριο πολυτελούς ξενοδοχείου και προσιτό, γίνεται; Ιδού έξι διευθύνσεις που βάζουν στόχο να μας το αποδείξουν.
6 προσιτά εστιατόρια αθηναϊκών ξενοδοχείων
Κομψές, αριστοκρατικές σάλες. Δημιουργικά μενού. Ειδυλλιακό, ρομαντικό σκηνικό με φόντο την Ακρόπολη. Δείπνο σε πολυτελές εστιατόριο. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τουλάχιστον 50 ευρώ λιγότερα στην τσέπη σας κατ’ άτομο, θα βιαστείτε να σκεφτείτε. Αν όμως ψάξετε καλύτερα (διόρθωση: το κάναμε εμείς για εσάς), θα βρείτε και πιο οικονομικά εστιατόρια στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, είτε με ειδικά μενού είτε με σταθερά value for money τιμές, που μπορούν να μας δώσουν μια γεύση υψηλής γαστρονομίας χωρίς να ξεπεράσουμε τα 25-30€.

La Suite Lounge
St. George Lycabettus, Κλεοµένους 2, Κολωνάκι, τηλ: 210 7416191

Σκαρφαλωμένο στον έκτο όροφο του St George στον λόφο του Λυκαβηττού, πάνω από την πλατεία της Δεξαμενής και με απίστευτη θέα στην Ακρόπολη, το εστιατόριο του γνωστού κολωνακιώτικου ξενοδοχείου διαθέτει ένα μενού που συνδυάζει δημιουργική ελληνική κουζίνα με μοντέρνα μεσογειακά twists – εξαιρετικές οι συνταγές ψαριών. Για ένα δείπνο θα υπολογίσετε περί τα 35-40€ το άτομο, αλλά έχετε υπ’ όψιν πως αυτή την περίοδο «τρέχει» και ειδική αποκριάτικη προσφορά, ένα παραδοσιακό μενού με τραχανόσουπα με φέτα, αποκριάτικη σαλάτα, mixed grill κρεατικών και παγωτό μαύρης σοκολάτας με μάνγκο και κάρδαμο, που τιμάται στα 29€ κατ’ άτομο με κρασί.

The Parliament
NJV Athens Plaza Hotel, Πλατεία Συντάγµατος, τηλ: 210 3352400

Στην καρδιά της πόλης, με το Σύνταγμα… φάτσα φόρα, το πολυτελές εστιατόριο του ημιωρόφου του Plaza με τα κομψά τραπέζια και τις πολυτελείς πολυθρόνες, σερβίρει μεσογειακή κουζίνα και παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, εκτελεσμένες με νέες τεχνικές, δροσερές σαλάτες, προσεγμένες θαλασσινές γεύσεις και ωραιότατα γλυκά. Σημειώστε ότι αυτή την περίοδο μπορείτε να πετύχετε value for money menu, όπως αυτό της Καθαρής Δευτέρας με νηστίσιμο buffet menu στα 28€ κατ’ άτομο με ποτήρι κρασί, αυτό της 25ης Μαρτίου με παραδοσιακό πιάτο μπακαλιάρου, σαλάτες, γλυκά και κρασί σε buffet στα 28€ κατ’ άτομο ή το a la carte buffet γεύμα με την μεγάλη ποικιλία από τον μπουφέ, επίσης στα 28€ κατ’ άτομο καθημερινά.

Malabar In house
The Margi, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ: 2108929000

Στην αθηναϊκή ριβιέρα, το πολυτελές, γοητευτικό και designάτο Margi Hotel μας προσκαλεί να δοκιμάσουμε τα μεσογειακά πιάτα του βραβευμένου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή, που χρησιμοποιεί πρώτες ύλες από την φάρμα του ξενοδοχείου. Όσο ακόμα έχει κρύο, επιλέγουμε το Malabar in House, και καθόμαστε σε ειδυλλιακό περιβάλλον… αυλής με τζάκι, ένα σκηνικό ζεστό και φιλόξενο, όπου απολαμβάνουμε ειδικό value for money μενού κάθε Πέμπτη: Σούπα κουνουπίδα με μπριός ή vitello tonnato με entrecote μοσχαρίσιο ή σπαγγέτι αραμπιάτα για ορεκτικό, σολομό με φάβα Σαντορίνης ή κοτόπουλο με μαρμελάδα μανιταριών και πουρέ πατάτας για κυρίως και crème brulee μαστίχας με παγωτό τριαντάφυλλο ή cheesecake με σπιτική μαρμελάδα εποχής για κλείσιμο, στα 25€ το άτομο. Αν το επισκεφθείτε τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, υπολογίστε αρκετά αυξημένο λογαριασμό – τα κυρίως κυμαίνονται μεταξύ 15 και 30€. 

La Brasserie
Athens Hotel Titania, Πανεπιστημίου 52, τηλ: 2103326000

Στη σκιά της αθηναϊκής τριλογίας, μπαίνουμε στο περίφημο λόμπι του «Titania» με το πεντελικό μάρμαρο, και πιάνουμε θέση στην Brasserie του ξενοδοχείου, που σερβίρει από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ ένα προσιτό μενού με οικείες γεύσεις: Ελληνική καρμπονάρα με μουχτερόν Δράμας, αυγό και πεκορίνο Αμφιλοχίας, αιγαιοπελαγίτικη γαριδομακαρονάδα, μαριναρισμένα χοιρινά μπριζολάκια με γαλοτύρι, μπριαμάκι και baby potatoes με θυμάρι και μουστάρδα, burger με ταλαγάνι και σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου, φιλέτο σολομού με τραγανά λαχανικά και ένα παραδοσιακό λαδερό πιάτο κάθε μέρα. Αν επιλέξετε γλυκό, προσφέρεται απεριόριστη κατανάλωση καφέ φίλτρου για να κλείσετε ιδανικά το γεύμα. Υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο. Πιο εκλεπτυσμένη, γκουρμέ κουζίνα (αλλά και στις ανάλογες τιμές) θα βρείτε στο βραβευμένο μεσογειακό εστιατόριο του roof garden του ξενοδοχείου, το Olive Garden – δείτε το μενού εδώ

O&B Athens All Day Restaurant
Λεωκορίου 7, τηλ: 2103312940

Πικάντικο λουκάνικο Μυκόνου με σεβίτσε λαχανικών. Γαρίδες σαγανάκι με πιπεριές Φλωρίνης, φέτα Λέσβου και τσίπουρο. Παραδοσιακά ζυμαρικά πλεξούδες με ελιές και ξινομυζήθρα ή κριθαρότο με ραγού μανιταριών και λάδι μαύρης τρούφας. Λαυράκι με σπανάκι και φινόλιο ή εσκαλόπ μόσχου με σος κόκκινου κρασιού και σπαράγγια και μιλφέιγ μαστίχα για το τέλος. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα θα δοκιμάσετε στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου O&B κοντά στο Θησείο, αλλά παράλληλα μια ανάσα από το Μοναστηράκι και του Ψυρρή, σε μοντέρνο περιβάλλον και, φυσικά, με φόντο την Ακρόπολη. Οι τιμές είναι εξαιρετικές – υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Το Στάχυ
Elefsina Hotel, Δήμητρας 55, Ελευσίνα, τηλ: 2105589700

Μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο μιας άλλης, ενδιαφέρουσας «πολιτείας», με φόντο τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, το μοντέρνο, πολυτελές ξενοδοχείο Elefsina μας μυεί στην ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα. Στο ισόγειο του ξενοδοχείου, διακοσμημένο με αυθεντικά έργα τέχνης και έπιπλα σε γήινους τόνους, το «Στάχυ» μας σερβίρει σούπες ημέρας, φάβα Σαντορίνης, ριζότο με κόκκινο λάχανο, πράσο, παντζάρι και λαβράκι σοτέ, μυλοκόπι με σελινόριζα και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, χοιρινό φιλέτο με ριζότο ελιάς και σάλτσα κύμινου, κοτόπουλο με κρέμα πολέντας και σάλτσα λεμονοθύμαρου, σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με τραχανά και μαντζουράνα, rib-eye με κρέμα μανιταριών και φοβερή καραμελωμένη γαλατόπιτα με σάλτσα μανταρίνι για κλείσιμο. Υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο με ποτήρι κρασί. Σημειώστε ότι κάθε Παρασκευή είναι wine night στο Στάχυ και όλα τα κρασιά προσφέρονται με έκπτωση 20%, ενώ με ένα πλατό εκλεκτών τυριών, ένα μπουκάλι κρασί έρχεται κερασμένο (12,50€).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v