Αυτά είναι τα ακριβότερα ρολόγια του κόσμου

Ιδού τα πολυτιμότερα ρολόγια του κόσμου, κάθε χτύπος των οποίων… στοιχίζει εκατομμύρια ευρώ.
Αυτά είναι τα ακριβότερα ρολόγια του κόσμου
Το ξέρουμε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα αποκτήσουμε. Και αν τα αποκτούσαμε, θα αισθανόμασταν το βάρος… εκατομμυρίων στον καρπό μας – ή απλώς θα τα φυλούσαμε σε χρηματοκιβώτιο στο θησαυροφυλάκιό μας, γιατί προφανώς, για να μπορέσουμε να αγοράσουμε τέτοια ρολόγια, θα έχουμε και ένα γερό κομπόδεμα.

Το ότι αποτελούν άπιαστο όνειρο, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε και να τα θαυμάσουμε. Ήρθε η ώρα (το ξέρουμε γιατί κοιτάξαμε το διαμαντένιο καντράν τους) να σας παρουσιάσουμε οκτώ πολυτελή ρολόγια που στοιχίζουν, ούτε λίγο-ούτε πολύ, πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Hublot Classic Fusion Haute Joaillerie

Στοιχίζει ακριβώς ένα εκατομμύριο, και υπάρχουν μόνο οκτώ από δαύτα στον κόσμο, οι ιδιοκτήτες των οποίων μπορούν να περηφανεύονται για τα διαμάντια σε κάθε επιφάνεια, και για την ομάδα 15 ανθρώπων που ξόδεψε… 1.800 ώρες με το ρολόι για να ρυθμίσει τους μηχανισμούς του.

Roger Dubuis Excalibur Quatuor

Είναι το πρώτο ρολόι που φτιάχτηκε από πυρίτιο, και διαθέτει μηχανισμούς που δουλεύουν σε ζευγάρια για να εξισορροπούν τις δυνάμεις της βαρύτητας, λειτουργώντας καλύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια και από ρολόι-τουρμπιγιόν, όπου ο μηχανισμός διαφυγής και η ισορροπία βρίσκονται συναρμολογημένα σε έναν περιστρεφόμενο κλωβό. Στοιχίζει 1.125.000 δολάρια.

Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica à Grande Sonnerie

Η τιμή του φτάνει τα 1.474.070 δολάρια και αποτελείται από 1.300 μέρη, τα οποία το καθιστούν ένα μίνι… Big Ben.

Vacheron Constantin Tour de I’Ile

Μόνο επτά τέτοια μοντέλα κατασκευάστηκαν, για να εορταστούν τα 250α γενέθλια της εταιρίας. Η τιμή αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο, ενώ το ίδιο το ρολόι διαθέτει δύο καντράν, ένα μπροστά και ένα πίσω, για να δίνει τη δυνατότητα διαφορετικών προβολών (διαφορετικές ζώνες ώρας, δείκτη ηλιοβασιλέματος κ.α.).

Greubel Forsey Art Piece 1

Ελβετική τεχνολογία στα πιο… λεπτοδουλεμένα της, αυτό το ρολόι του 2013 είναι σχεδιασμένο με την τεχνική της νανογλυπτικής, διαθέτει τεχνολογία τουρμπιγιόν και τιμάται μόλις… 1,5 εκατομμύριο ελβετικά φράγκα.

Richard Mille RM 56-01

Επενδυμένο με ζαφείρια, το συγκεκριμένο μοντέρνο μοντέλο του Richard Mile ήταν αυτό που έσπασε και το ρεκόρ της ωρολογοποιίας του: Κοστολογήθηκε 1,85 εκατομμύρια δολάρια.

Richard Mille Tourbillon RM 56-02 Sapphire

Με σώμα από τριπλό ζαφείρι και μοναδικό design που επιτρέπει στον κάτοχο του ρολογιού να βλέπει κατευθείαν στον μηχανισμό του, το ρολόι αυτό… ξαναέσπασε το ρεκόρ του Mille, ξεπερνώντας το φράγμα των 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Τιμάται 2.020.000 δολάρια.

Α.Lange & Söhne Grand Complication

Το ρολόι των ρολογιών, η κορωνίδα των ωρολογοποιών και το ακριβότερο ίσως μέχρι στιγμής μοντέλο που έχει παρουσιαστεί ποτέ, κοστολογείται στα 2,5 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ) και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δείκτη φάσης της σελήνης. Διαθέτει εξαιρετικά περίπλοκο μηχανισμό, διάμετρο 50 χιλιοστών, και δημιουργήθηκαν οκτώ από αυτά: Δύο που διατηρούν οι δημιουργοί στις εγκαταστάσεις τους, και έξι προς πώληση. Στην παρουσίασή του, το 2013, ελάχιστοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να το δουν με τα ίδια τους τα μάτια. Στην έκθεση της Ελβετίας, όπου "πρωτοσυστήθηκε" στον κόσμο, υπήρχαν μόνο ρέπλικες σε μεγάλο μέγεθος, προφανώς γιατί ένα ρολόι 2,5 εκατομμυρίων δεν το αφήνεις σε μια προθήκη έκθεσης.

Πηγή: Watchtime.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v