Premium κάβες: 4 top διευθύνσεις στην Αθήνα

«Ψαγμένες» ετικέτες, συλλεκτικά κομμάτια, συνεχώς ενημερωμένος κατάλογος, lux περιβάλλον. Επιλέγουμε τέσσερεις κορυφαίες κάβες για τις premium αγορές μας.
Premium κάβες: 4 top διευθύνσεις στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Κάβες στην Αθήνα υπάρχουν πολλές, εκατοντάδες. Όμως ελάχιστες εξ’ αυτών καταφέρνουν να ξεχωρίσουν όσον αφορά τις premium υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες τους. Και τι εννοούμε με τον όρο premium;

«Ψαγμένες» ετικέτες που δύσκολα θα βρει κανείς στις συνοικιακές κάβες, συλλεκτικά κομμάτια που κυκλοφορούν σε περιορισμένες ποσότητες, γνώση και προτάσεις από το πεπειραμένο προσωπικό και φυσικά το κατάλληλο lux περιβάλλον για τις αγορές μας.
Με γνώμονα όλα τα παραπάνω λοιπόν, «ξετρυπώσαμε» τέσσερεις από τις καλύτερες και πιο ενημερωμένες κάβες της πόλης για την… απόλαυσή σας και μόνο.

Kylix
Καρνεάδου 20, τηλ: 210 92 12 205

Έχοντας ένα προσφάτως ανανεωμένο και υπέρ-πλήρες ηλεκτρονικό κατάστημα υπό την επιμέλεια του «δικού» μας Θόδωρου Λέλεκα, η κάβα Kylix στο Κολωνάκι προσφέρει στον ντιζαϊνάτο χώρο της πλήρως ενημερωμένη γκάμα κρασιών από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα και ποτών για κάθε γούστο. Επιπλέον, διαθέτει μία από τις πλέον αξιόλογες συλλογές ουίσκυ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με δεκάδες επιλογές σε malt (Highland Park, Edradour, Clenmorangie, Bowmore, Glenfarclas κ.α.) , καθώς και μία ευρεία γκάμα από καθημερινά αλλά και ιδιαίτερα σπάνια αποστάγματα, οινοπνευματώδη ποτά και λικέρ. Ειδικά για επαγγελματίες αλλά και για ερασιτέχνες mixologists, προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε bitters, mixers και εξειδικευμένα ποτά. Τέλος, διαθέτει πούρα, είδη delicatessen και διάφορα αξεσουάρ, καθώς και έναν πλήρη κατάλογο επιχειρηματικών και προσωπικών δώρων.

Tip: Κάθε μήνα «τρέχουν» προσφορές σε συγκεκριμένες ετικέτες. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις τρέχουσες προσφορές. Επίσης, η Kylix διοργανώνει μια μεγάλη γευσιγνωσία κάθε χρόνο, μέσω της μητρικής της εταιρείας, της Oenocosmos Wine Fair, και διάφορα άλλα events κατά τη διάρκεια του χρόνου, όπως το "World Malbec Day", παγκόσμια ημέρα της ερυθρής ποικιλίας Malbec της Αργεντινή. Στο τελευταίο, πραγματοποιεί μεγάλη εκδήλωση-δοκιμή σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αργεντινής, με μουσική, tango, φαγητό κλπ.

Oak
Λεωφ. Κηφισίας 282 και Ύδρας, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6858078

Σε έναν cosy και industrial αισθητικής στο Χαλάνδρι, οι άνθρωποι πίσω από την OAK έστησαν πριν από ένα χρόνο μια κάβα-πολυχώρο , ο οποίος κατάφερε αρκετά γρήγορα κερδίσει την προτίμηση και την εμπιστοσύνη όχι μόνο των πελατών της άμεσης περιοχής στην οποία βρίσκεται, αλλά και γενικότερα των Βορείων Προαστίων. Στην OAK θα βρούμε περί τις 450 ετικέτες από όλον τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, μεγάλη ποικιλία από σαμπάνιες και premium ελληνικά αποστάγματα και παραπάνω από 140 ετικέτες μπίρας από ελληνικές και ξένες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες. Στα ξύλινα ράφια της θα βρείτε μεταξύ άλλων οτιδήποτε χρειάζεται ένας επαγγελματίας ή ερασιτέχνης mixologist, μεγάλη γκάμα πούρων της οικογένειας Habanos, αρκετά delicatessen προϊόντα, καθώς και είδη δώρων.

Tip: Η κάβα διαθέτει ειδικό χώρο για γευσιγνωσίες, καθώς και cigar room, με όλη τη σειρά της Habanos, στο οποίο μπορείτε να διαλέξετε το πούρο που επιθυμείτε και εφ’ όσον θέλετε να το απολαύσετε στον ειδικά διαμορφωμένο επάνω όροφο.

Cellier
Κριεζώτου 1δ, Σύνταγμα, τηλ: 210 3610040
Λεωφ. Κηφισίας 369, Κηφισιά, τηλ: 210 8018756
Λεωφ. Συγγρού 320, Καλλιθέα, τηλ: 210 4533551
Αγ. Ιωάννου, Θέση Φάμπρικα, Μύκονος, τηλ: 22890 22449

Με ιστορία που ξεκινά το 1938, η δημιουργία του Γιώργου Καρακώστα συνεχίζει να πρωτοστατεί στα οινικά δρώμενα, αποτελώντας μια από τις πιο πλήρεις κάβες όσον αφορά τις ετικέτες κρασιού. Σε τρεις διευθύνσεις στην Αθήνα και μία στην Μύκονο οι λάτρεις του κρασιού θα βρουν τον δικό τους παράδεισο μέσα από την άκρως ενημερωμένη λίστα κρασιών της κάβας. Βέβαια, ούτε οι φανατικοί των spirits και δη των premium θα μείνουν παραπονεμένοι από την μεγάλη ποικιλία που προσφέρει η Cellier σε οινοπνευματώδη ποτά. Μάλιστα μεταξύ των τελευταίων θα βρείτε αρκετές premium εκδόσεις, όπως για παράδειγμα το John Walker & Sons Odyssey, το πρώτο triple malt Scotch Whisky. Επισκεφτείτε το e-shop της Cellier για να πάρετε μια γεύση της λίστας της

Tip: Στα συν της κάβας περιλαμβάνεται το Cellier wine club, στο οποίο αν γίνετε μέλη (30€ συνδρομή) απολαμβάνετε μια σειρά προσφορών και εκπτώσεων όπως συμμετοχή σε γευσιγνωσίες και οινικές εκδηλώσεις με ειδικές τιμές, food & wine matchine, έκπτωση 10% σε όλα τα προϊόντα της κάβας και δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 50€ στην Αττική.

Κάβα Ανθίδη
Κηφισίας 76, Μαρούσι, τηλ. 210-8061653
Υψηλάντου 13-15, Κολωνάκι, τηλ. 210-7251050

Από το 1945 έως σήμερα, το όνομα Ανθίδης υπήρξε συνδεδεμένο με τον χώρο του κρασιού και του ποτού με πρωτοστάτη τον Ηλία Ανθίδη, ο οποίος έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα προϊόντα όπως το γνωστό ουίσκι Johnnie Walker και το διάσημο πλέον λικέρ Grand Marnier. Η παράδοση της Κάβας του συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, και στα καταστήματά της βρίσκουμε τεράστια ποικιλία από δημοφιλείς αλλά και σπάνιες ετικέτες κρασιού και άλλων ποτών. Στα κελάρια των καταστημάτων αναπαύονται σε ιδανικές συνθήκες περισσότερες από 3.000 διαφορετικές ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα και δεκάδες premium spirits, όπως το Appleton Estate Rum 21 ετών και το Chivas Regal 18 ετών. Φυσικά στις κάβες Ανθίδη θα βρείτε ποικιλία αξεσουάρ για ερασιτέχνες ή επαγγελματίες mixologists, καθώς και επιλεγμένα προϊόντα delicatessen.

Tip: Στις προσφορές του e-shop της κάβας θα βρείτε δεκάδες προτάσεις για δώρα, ενώ αν γίνετε μέλη στο Club της κάβας θα έχετε εκπτώσεις, δώρα και διάφορες παροχές με τη συγκέντρωση πόντων που αποκτώνται με κάθε αγορά σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v