Εξωτικές κρουαζιέρες: Πόσο κοστίζει το «όνειρο»;

Καραϊβική, Γη του Πυρός, Ινδικός Ωκεανός, Κανάρια Νησιά: Ψάχνουμε πόσο κοστίζουν τα "ταξίδια ζωής" εν μέσω κρίσης και ετοιμάζουμε βαλίτσες για εξωτικές κρουαζιέρες.
Εξωτικές κρουαζιέρες: Πόσο κοστίζει το «όνειρο»;
Το ξέρουμε, δεν είναι εποχές για πολυτελείς κρουαζιέρες και φοβερά έξοδα. Αλλά πάλι, αν το καλοσκεφτείτε, ποτέ δεν θα είναι εποχές για πολυτελείς κρουαζιέρες και φοβερά έξοδα. Εκτός και αν κάποια στιγμή αποφασίσετε ότι η ζωή είναι μικρή για να κάνετε μόνο μικρά ταξίδια και δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία για μια εμπειρία που είναι, όπως θα λέγαμε και σε άπταιστα ελληνικά… once in a lifetime.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει πάντα μία και μόνο χρονική στιγμή που ενδείκνυται για μια τέτοια απόφαση: Εδώ και τώρα. Εμείς συγκεντρώνουμε παρακάτω πέντε πακέτα για τους αποφασισμένους, που έχουν αφήσει στην άκρη αξιοπρεπές μερίδιο του βαλαντίου τους για τον ιερό θεσμό των ταξιδιών και πάντα ονειρεύονταν να βρεθούν σε μέρη εξωτικά και μαγικά, όπως τα νησάκια του Ινδικού, τα Στενά του Μαγγελάνου ή τα τιρκουάζ νερά των Καναρίων.

*Κρουαζιέρα θα σε πάω… στα Κανάρια Νησιά 
Είναι η πλέον “low budget” επιλογή για εξωτική κρουαζιέρα, καθώς επιμένει... ευρωπαϊκά αλλά όχι λιγότερο φαντασμαγορικά.

Σταθμοί κρουαζιέρας: Βαρκελώνη (λιμάνι αναχώρησης) Καζαμπλάνκα (Μαρόκο), Funchal (Μαδέιρα), Arrecife, Lanzarote (Κανάριοι νήσοι), Μάλαγα και Βαρκελώνη (Ισπανία).
Διάρκεια: 9 νύχτες
Πληροφορίες: Θα πάτε με την Norwegian Cruise Line, ταξιδεύοντας με κρουαζιερόπλοιο που περιλαμβάνει εγκαταστάσεις πισίνας, μπάσκετ, γκολφ, σπα, κέντρων φύλαξης παιδιών και κολυμβητηρίου. Υπάρχουν επίσης 11 διαφορετικά εστιατόρια για κάθε γούστο.
Τιμές: Από 400€ για εσωτερική καμπίνα ή 472€ για καμπίνα με θέα στον ωκεανό, για ταξίδι τον Απρίλιο
Αεροπορικά για το λιμάνι αναχώρησης: Αθήνα-Βαρκελώνη από 164,33€ μετ’ επιστροφής με την Alitalia 

*Κρουαζιέρα θα σε πάω… στην Δυτική Καραϊβική 
Από την Ευρώπη, (τηλε)μεταφερόμαστε στην Αμερική, για να ξεκινήσουμε μαγευτικά ταξίδια με αφετηρία το Miami και να περάσουμε από την Τζαμάικα και το Μεξικό.

Σταθμοί κρουαζιέρας: Miami (λιμάνι αναχώρησης), Ocho Rios (Τζαμάικα), Costa Maya (Μεξικό), Miami (Florida).
Διάρκεια: 7 νύχτες
Πληροφορίες: Θα ταξιδέψετε πάνω στο Norwegian Epic, ένα μοναδικό στο είδος του κρουαζιερόπλοιο με περίτεχνες αίθουσες που φιλοξενούν φημισμένα shows για τους επιβάτες του πλοίου, όπως το “Blue Man Group”. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται 17 διαφορετικά εστιατόρια που λειτουργούν non-stop καθώς και ένα μεγάλο Aqua Park με ice bar για έξτρα δροσιά… εκεί που έχει πάντα καλοκαίρι.
Τιμές: Από 305€ για εσωτερική καμπίνα ή 355€ για δωμάτιο τύπου “balcony” με εξαιρετική θέα, για ταξίδι αυτόν τον Απρίλιο
Αεροπορικά για το λιμάνι αναχώρησης: Αθήνα-Μαϊάμι από 727€ μετ’ επιστροφής, με την Lufthansa και την United με ενδιάμεσους σταθμούς Μόναχο και Νέα Υόρκη.

*Κρουαζιέρα θα σε πάω… στην Ανατολική Καραϊβική 
Η εξωτική γοητεία της Καραϊβικής δεν εξαντλείται στην δυτική της πλευρά: Αν επιλέξετε την κρουαζιέρα της Ανατολικής Καραϊβικής, θα βρεθείτε στα ζεστά νερά του Σαν Μαρτέν, στις παραλίες ιδιωτικών νησιών και στις ακτές του Πουέρτο Ρίκο.

Σταθμοί κρουαζιέρας: Miami (λιμάνι αναχώρησης), Philipsburg (St. Maarten), San Juan (Πουέρτο Ρίκο), Labadee (Ιδιωτικό νησί), Miami (Florida)
Διάρκεια: 7 νύχτες
Πληροφορίες: Το κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean λέγεται «Adventure of the seas», και αυτό ακριβώς θα ζήσετε εν πλω, καθώς όσο θα διαπλέετε το απέραντο γαλάζιο, θα έχετε την ευκαιρία να προπονηθείτε στο ειδικό αναρριχητικό πεδίο του πλοίου, να παίξετε mini golf, να επιδοθείτε σε παγοδρομίες και να δειπνήσετε σε κάποιο από τα εστιατόρια – όπως στο Johnny Rockets με τα φημισμένα burgers και milkshakes. Τα γεύματα και οι δραστηριότητες περιλαμβάνονται στην τιμή – το μόνο που εξαιρείται είναι το αλκοόλ.
Τιμές: Από 400€ για εσωτερική καμπίνα ή 493€ για καμπίνα με θέα στον ωκεανό, για ταξίδι αυτή την Άνοιξη
Αεροπορικά για το λιμάνι αναχώρησης: Αθήνα-Μαϊάμι από 727€ μετ’ επιστροφής, με την Lufthansa και την United με ενδιάμεσους σταθμούς Μόναχο και Νέα Υόρκη

*Κρουαζιέρα θα σε πάω… στα Στενά του Μαγγελάνου 
Αν είναι κάποια από τις κρουαζιέρες αυτού του αφιερώματος που «λιμπιζόμαστε» περισσότερο από όλες, είναι σίγουρα αυτή εδώ. Μπορεί να στοιχίζει κάτι – έως πολλά – παραπάνω, αλλά περιλαμβάνει δύο ολόκληρες εβδομάδες εν πλω και ταξίδι από τη Χιλή ως τα φιόρδ και τα περίφημα παγωμένα Στενά του Μαγγελάνου, που θα μπορούσαν να αποτελούν… το τέρμα του κόσμου, εκεί που τελειώνει η Γη του Πυρός και ο Ατλαντικός συναντά τον Ειρηνικό.

Σταθμοί κρουαζιέρας: Valparaiso (Χιλή – λιμάνι αναχώρησης), Puerto Montt (Χιλή), Puerto Chacabuco (Χιλή), Χιλιανά φιόρδ, Παγόβουνο Amalia, Canal Sarmiento, Στενά του Μαγγελάνου, Punta Arenas (Χιλή), Κανάλι Cockburn και κανάλι Beagle, Glacier Alley, Ushuaia (Γη το Πυρός – Αργεντινή), Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) και Μπουένος Άιρες (Αργεντινή)
Διάρκεια: 13 νύχτες
Πληροφορίες: Θα ταξιδέψετε με το κρουαζιερόπλοιο Zaandam της Holland America Line, που διαθέτει εστιατόρια με πανοραμική θέα στον ωκεανό, ειδικά διαμορφωμένη τοποθεσία για… open air ατένισμα, τo λεγόμενο «Crow’s Nest», που τις νύχτες μεταμορφώνεται σε night club για διασκέδαση ως το πρωί.
Τιμές: Από 580€ για εσωτερική καμπίνα ή 654€ για καμπίνα με θέα τον ωκεανό, για ταξίδι αυτή την Άνοιξη
Αεροπορικά για το λιμάνι αναχώρησης και επιστροφής: Αθήνα – Santiago (40 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Valparaiso) από 1000€ περίπου ευρώ μετ’ επιστροφής με την Swiss μέσω Ζυρίχης και Σάο Πάολο, αλλά θα χρειαστεί και μία έξτρα πτήση από Buenos Aires προς Santiago για την επιστροφή, αφού η κρουαζιέρα «τερματίζει» στο Buenos Aires (περί τα 234€ one way με την KLM).

*Κρουαζιέρα θα σε πάω… στον Ινδικό Ωκεανό 
Για όσους θέλουν να γνωρίσουν τη μαγεία του έτερου ημισφαιρίου της Γης, ιδού η μεγαλειώδης ασιατική κρουαζιέρα που δεν θα ξεχάσετε για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Σταθμοί κρουαζιέρας: Σιγκαπούρη (λιμάνι αναχώρησης), Στενά της Malacca, Porto Malai, Μαλαισία, Νησιά Πουκέτ, Andaman Sea, Yangon και Βιρμανία, Cochin, Mangalore, Αραβική θάλασσα και τελικός σταθμός Mumbai, Ινδία
Διάρκεια: 16 χορταστικές νύχτες
Πληροφορίες: Θα ταξιδέψετε με το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey, με πακέτο που περιλαμβάνει προσωπικό μπαρ, δωρεάν σαμπάνια και κρασί, πολυτελή καταλύματα, μεταφορά από υδάτινα στενά, εκεί όπου τα υπόλοιπα, μεγαλύτερα πλοία δεν μπορούν να περάσουν, open air εστιατόρια.
Τιμές και αεροπορικά για το λιμάνι αναχώρησης και επιστροφής: 3.704€ τσουχτερά ευρώ, που όμως θα αποτελέσουν το μέσο για ένα ταξίδι ζωής. Σημειώστε πως σε συννενόηση με την εταιρία, μπορείτε να κλείσετε μέσα στο πακέτο αεροπορικά ναύλα από και προς Λονδίνο σε πολύ βολικές τιμές, σε προσφορές που αλλάζουν ανάλογα την εποχή.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v