Μεσογειακά cocktails: 4 δροσερές συνταγές

Strawberry Madness ή Mastic Dream; Pepper Jam ή Chios Resemblance; Οι mixologists του «Partners» στην Γλυφάδα και του «Abovo» στο Κεφαλάρι παρουσιάζουν στην WebTV του In2life τέσσερα δροσιστικά cocktails με βάση (και) τη μαστίχα.
Μεσογειακά cocktails: 4 δροσερές συνταγές
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Γλυκά, πικρά, δυνατά, light, πολύπλοκα, λιτά. Όπως και να τα παραγείλουμε, τα cocktails αποτελούν το «απόλυτο» hit του καλοκαιριού. Η παρασκευή τους, σωστή ιεροτελεστία, απαιτεί τέχνη και μεράκι, ενώ ελάχιστα είναι τα μαγαζιά στην Αθήνα και ακόμα πιο λίγοι οι mixologists που ξέρουν πώς να τα φτιάξουν. Αποτέλεσμα; Τις περισσότερες φορές δοκιμάζουμε κάτι- που -μοιάζει -με cocktail και φυσικά το πληρώνουμε αδρά. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις.

Το in2life βρήκε τον Ανδρέα Μαγριπλή του «Partners le Bar» (Φοίβης 17, τηλ: 2109680511) στην Γλυφάδα και την Μυρσίνη Σπανέλη του «Abovo» στο Κεφαλάρι και τους ζήτησε να φτιάξουν cocktails με βάση Μεσογειακή. Η μαστίχα, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησε δίνοντας στα cocktails ιδιαίτερη γεύση και άρωμα, ενώ αυτά καταναλώθηκαν εν ριπή οφθαλμού από το συντακτικό team με τα γνωστά (χικ!) αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα επιχειρήσουμε να τα φτιάξουμε σε μια cocktail βραδιά στο σπίτι. Γιατί, όσο και αν δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε ακόμα, το καλοκαίρι δεν τελείωσε…

Ετοιμάστε λοιπόν, τα shaker και δείτε τέσσερεις συνταγές για δροσιστικά μεσογειακά cocktails.

Pepper Jam και Chios Resemblance από την Μυρσίνη Σπανέλη:




Mastic Dream και Strawberry Madness από τον Ανδρέα Μαγριπλή:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v